Медия без
политическа реклама

14-годишно дете загина в София, пометено от джип

Джип помете две момичета на 13- и 14-годишна възраст на столичния булевард „Никола Вапцаров”. Инцидентът е станал около 19:40 часа в близост до пешеходна пътека в района на болница „Токуда”, на участък, обозначен със светофарна уредба. На мястото са изпратени линейки, които са транспортирали пострадалите до две лечебни заведения - "Пирогов" и "Токуда". По-късно едното от момичетата е починало.

Джипът се е движил в най-лявата лента на булеварда. В него са пътували баща и син, съобщи Нова телевизия. Движението в района е спряно. На мястото на инцидента са патрули на Пътна полиция.  Предприети са процесуално-следствени действия.

Пред БНТ шофьорът на джипа разказа следното: "Не карах бързо, на зелен светофар минавах. Децата изскочиха от процеп, който не е пешеходна пътека, след светофара. Спрях по възможно най-бързия начин и веднага се обадих на 112, като видях, че децата паднаха". По негова преценка е карал с 50-60 км/ч. "Нямаше задръстване, идвах от съседния светофар, завих надясно и оттам до тук не може да се вдигне някаква висока скорост", казва мъжът.

При друг инцидент вчера кола на НСО блъсна 14-годишно момче.