Quantcast
САЩ събират 37 000 войници в Европа за най-големите маневри от 25 г. | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

31 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
САЩ събират 37 000 войници в Европа за най-големите маневри от 25 г.

САЩ ще изпратят 20 хиляди войници в Европа следващия април и май за най-големите военни маневри на европейска територия от Студената война, които трябва да подчертаят ангажираността на Вашингтон с Алианса, съобщава Ройтерс, цитирана от Фокус. Агенциите се позовават на високопоставен командир от Алианса.

Няколко дни след срещата на върха на НАТО в Лондон, на която президентът на САЩ Доналд Тръмп осъди европейските съюзници с ниски разходи за отбрана, американският командир Барре Сегин заяви, че маневрите, които ще се състоят основно в Германия, ще бъдат най-големите по рода си от 25 години.

„Това наистина демонстрира трансатлантическото единство и ангажираността на САЩ с НАТО“, увери командирът, който отговаря за операциите от централата на Алианса в Белгия.

В стремежа си да разубеди Русия от действия в духа на анексирането на Крим през 2014 г., армията на САЩ ще изпробва способността си да прехвърли военните през Атлантика до Белгия и Нидерландия, а след това да ги придвижи бързо през Германия до Полша и по източния фланг на НАТО.

Войниците ще се присъединят към американския персонал, разположен на целия континент, както и към военни от 18 страни-членки на Алаисна, за да съберат около 37 000 войници, преди да се върнат в Съединените щати, наподобявайки на „Завръщането на силите в Германия“ или маневрите REFORGER от 80-те години. „Не сме демонстрирали тази способност за бързо изпращане на подкрепления от 25 години“, отбеляза Сегин, като заяви, че си спомня маневрите REFORGER от времената, когато е бил ученик в Германия.

НАТО вече изпрати батальони в Прибалтика и Полша, за да възпира потенциалните руски набези, но сега има за цел да може да поддържа всякакви военни операции. Европейските правителства също харчат повече за подготовка на войските.

Русия е категорична, че няма намерение да атакува НАТО и обвинява Алианса, че дестабилизира Европа.

В момент, когато френският президент Еманюел Макрон постави под въпрос ангажираността на НАТО заради непрестанните критики на Тръмп към съюзниците, американският президент също обърка европейците като засилва военното присъствие на Америка на Стария континент.

Към статията във в. СЕГА
harmless
снимка на harmless

Браво, подкрепям изцяло.

mustak

Тия да не ни готват война?

harmless
снимка на harmless

Повече пот в учението – по-малко кръв в боя.

 

Суворов

Su38

Транспортирането при липсва на противник е лесна работа.

ppipi7766

Май са решили да :страхуват" Германия.

Имаше някаква договорка немците да плащат половината издръжка на САЩ армията разположена там.

Като не искат да купуват Ф-ки ще стигнат 2% военни разходи с бира и вурст.?

ГАМЕНЧЕТО

Някакъв опит за изкуствено дишане, някакво последни електрически шокове. Абе интубиране тече то врага им дава газ петрол цветни метали бизнес за милиарди те се пърчат.

Любопитkо

В стремежа си да разубеди Русия от действия в духа на анексирането на Крим през 2014 г., армията на САЩ ще...

Това клише за какъв кръг от читатели-дебили е предназначено?

 

 

HBK

Въх! Май е на път да се изпълни и мечтата на Иванчо - един път и американците да ни освободят. А дано, ама надали. 

ppipi7766

Да ни освободят де, ама не щат да си ходят!

Даже още ще идват..

Giacomo Grelli
снимка на Giacomo Grelli

С 20 000 войници янките най-много да предизвикат гъдел и необуздан смях в руската мечка.Пак добре, че вече открито признават срещу кого правят тия демонстрации, а не ни залъгват по детски с ''иранска'' или ''севернокорейска'' опастност.Дразненето на Московията от страна на ''праведните сили'' продължава и рано или късно ще си изкарат белята.Лошото е, че сме близо, твърде близо....

Любопитkо

Тия са решили да прехвърлят в Европа цялата безграмотна измет на Аризона, алкохолиците на Охайо и  наркоманчетата на Джорджия.

Латвийските проститутки ще живнат.

HBK

Даже още ще идват..

 

А дано, ама надали!.

 

Лошото е, че сме близо, твърде близо...

 

Лошо е! Даже много лошо. Ама имаше и по-лошо – почти бяхме станали задунайска губерния. И нямаме шанс да станем Европейска такава. Поне не с тез „началници”.

ppipi7766

А дано, ама надали!.

 

С тия "началници"' не ни трябват много.

Само трима сенатори да се завъртят тук за три часа и сме спрели и водата в чешмите да няма примеси от руски дъжд.

н16
снимка на н16

Тия са тръгнали по пътя на австриеца? Очакват може би, да успеят да организират бунт отвътре, в Русия. И те да влезнат там на "бял кон", поканени от "Временното правителство". Залога обаче е голям - или успяват, или се спушват, на ниво регионална държава.

 

Но и само за сравнение, тогава организаторите (с австриеца), бяха пратили натам към 2 милиона военни. 

марк

 

 

 

 

                             САЩ събират 37 000 войници в Европа за най-големите маневри от 25 г.

 

                           През 1812 г. Наполеон беше събрал към 600 000. Ама както казва колегата по горе , май искат да плашат Германия . Дискретно .

bobone

САЩ военен бюджет 2019 - 716 милиарда $. Основен противник Русия.

НАТО военен бюджет 2018 - 957 милиарда $. Основен противник Русия.

Общо  1713 милиарда $.

Русия - 44 милиарда $. Противник САЩ и НАТО.

Без коментар!

mi6osp.

Много наивно.

Ако големият военен бюджет е гаранция за военна победа, САЩ  нямаше да се страхуват   не само от Русия, а и от Ким / Северна Корея.

 

ppipi7766

Без коментар!

Аз бих се опитал.

При цени средно 5 пъти по-високи на оръжието в НАТО, отделно че всеки налива в своя си ВПК без да се интересува от нуждите на алианса разликата не е голяма.

bobone

Аз бих казал ефективност. Цифрите говорят в случая и без анализ.

Не, че ми дреме за Русия, но нонеже всеки ден ни повтарят как трябвало да се сдържа. 

Giacomo Grelli
снимка на Giacomo Grelli

В момента явно някъде подготвят новия Улянов.Преди сто години успяха, но само донякъде.А после ''успехът'' се превърна в абсолютна издънка.Отново дрънчат и тенекии, наречени ''оръжия''.Не е на добре тая работа.А за България пък хич.Да, най-хубавото в българо-мечите отношения е, че нямаме обща сухоземна граница.Това обаче не значи, че трябва да се пъчим и да ги предизвикваме.А ние точно това правим, като последни ахмаци.Примери бол.За да покажем к'ви сме готини и верни съюзници на едни нови авери.Само че ''другарите атлантици'' у нас трябва да знаят, че светът вече е глобален и при една патаклама безопасно място на тая планета няма да има.Сега са курназ и попържат рашките, ама при първия изстрел ще са се изнесли като бити...ъъъ...хора с ориентация по истанбулската конвенция в западна посока.Твърде илюзорен и наивен план за спасяване на кожата.А ние тук пак трябва да късаме китки и подредени на Дунава да рецитираме Вазов.Не щем вече, мерси.Затуй, по-кротко и да не се навираме между атовете.

geo_19

Днес Баце ще гостува в квартирата на НАТО. Оня ден беше на самолетоносач. Каква ли роля му (ни) готвят?

Invisible

   Ще му връчват орден.

paragraph39

Военната доктрина на САЩ от десетилетия е "Изнесена навън отбрана"! И управляващите САЩ и Пентагона, от десетилетия и сега, стриктно се придържат и изпълняват тази тяхна военна доктрина!

А тя означава:

Война и военни действия между САЩ и врага/овете/ им да НЯМА на територията на САЩ, а само на чужди територии, включително и на териториите на приятели и съюзници на САЩ! Целта е да НЕ загиват на територията на САЩ, в резултат на военни действия там, цивилни Граждани на САЩ, да НЯМА разрушения на територията на САЩ в резултат на военни действия там, а това да се случва с цивилни НЕграждани  извън територията на САЩ!

ПРО и ПВО установките на САЩ/ те НЕ са на НАТО!/ в Европа са там и с тази цел- да свалят там, в Европа/ а НЕ над територията на САЩ/ вражеските самолети и ракети- и съдържанието им/ядрено, химическо, конвенционално.../ и отломките, вкл. и от сащските ПРО/ПВО ракети, да падат върху главите и домовете на европейците, а НЕ върху главите и домовете на сащците/"американците"/ в САЩ!

Да, тази доктрина е в интерес на САЩ и на Гражданите на САЩ! Но НЕ е в интерес на европейските Граждани!

Обаче, Путин наскоро обяви и предупреди, че, ако САЩ извършат военна агресия срещу Русия, ВКС на Русия масирано ще атакуват с ракети/ от въздушни, надводни и подводни техни носители/ командните и вземащите решения центрове/военни и НЕ само/ и на територията на САЩ! И, май, Путин и Шойгу НЕ се шегуват и НЕ говорят празни приказки?!

Invisible

   По-добре голям "юбунг", отколкото малка война.

Banana Joe
снимка на Banana Joe

Мозъчната смърт улеснява транса в атлантизма.

Пък и не е зле да се посочи на германците за какво им отиват 2та %

Напомня за ония дето звъняха по вратите и чегъртаха разни тигани

за да демонстрират колко им е здрав тефлона ;-)))

Калпазанче

Сухопътните сражения отдавна са отживелица, особено през 21 в. Намеса на сухопътни сили след ядрени удари? То си е самоубийство за силите, доколкото са останали.  Бъдещата /не дай Бог/ термоядрена война ще засегне всички без изключение по всички паралели и мередиани. Лесно се трепе и унищожава, трудно се ражда и отглежда!  

Кви защити, кви пет лева?

Целия номер е да не стане и атовете някак да се спогодят.  Това е надеждата на народите...

 

Гегата

Класически прийом от пропагандата - правиш нещо срещу "заплаха", като акцентираш на "нещото", а не на заплахата. В масовото съзнание остава впечатлението че заплаха има, без да е много сигурен колко е реална.

За редовия западен идиот се пропагандира заплахата от Русия, без да се споменава че:

- военните й ресурси са многократно по-малки

- самата Русия е обградена от бази

- около самата Русия се правят учения, трупат се кораби, самолети и каквото се сетиш от майната си

- както спомена Параграфа, ако стане нещо САЩ няма да се поколебае да воюва до последния европеец

 

Добре научени уроци от Гьобелс.

 

dissidentbg

Втората Световна война, някои се опитват, да опишат като война на Германия срещу СССР. Но немските генерали от онова време ясно го казват: Без поддръжката на цяла Европа не бихме се решили да нападнем СССР. На практика, цяла Европа е воювала срещу СССР. 

Съвсем същото е и по времето на Наполеон. Обединена Европа срещу Русия.

Сега пак са се обединили, подстрекавани от САЩ и пак искат да тръгнат nach Osten. Ще видим докъде ще стигнат.

 

Между другото, Drang nach Osten е идеология и термин още от средновековието. Идеята на германските племена е да колонизират и претопят славяните. За сега им се получава с някои народи, но имат апетит да подчинят и претопят всички славяни. Дали ще успеят?

Invisible

  "лигави американци"

 

  Лигави, лигави, ама вече 75 години подреждат света по свой образ и подобие.

н16
снимка на н16

40 хиляди редника не са много. Отделно, че трябва да се изтеглят от Ирак, Афганистан и т.н. А ако Китай си вземе Тайван..


Но ако пратят да речем, 1 милион на война. От тях оцелеят и се върнат у дома 30%. 

Останалите там 700 хиляди дали ще имат "застраховка живот"?

Кой ще я плаща тогава, на наследниците?

 

Що се отнася до "славянските племена" - то тя Русия не е само славянски племена. Има всякакви там, и е омешено. Ето човека какво и казва:  "именно сплав Волжской Булгарии и Киевской Руси оказал решающее влияние на становление будущей России"
https://oko-planet.su/phenomen/phenomendiscussions/226237-nelzya-trogat-chistotu-dushi.html

 

А тая Волжска България сме и ние, от българския род. Да не говорим и за поляците, които също са "славяни".