Медия без
политическа реклама

Марешки: Няма да се доближа до трибуната, осквернена с присъствието на Валери Симеонов

04 Дек. 2019
БГНЕС

Аз обявявам, че докато Валери Симеонов е зам.-председател на българския парламент, аз също като зам.-председател на българския парламент няма да се доближа до тази трибуна, която ние считаме за осквернена с неговото присъствие. Това каза Веселин Марешки, след като се срещнали с представители на майките на деца с увреждания, предаде репортер на БГНЕС.

Марешки обясни, че на банката, където седят зам.-председателите и председателя няма да сяда, докато Валери Симеонов е зам.-председател. „Ние считаме, че това е обида и е гавра с това място и по много арогантен начин е направено това нещо”, заяви той.

„Ако колегите от БСП, които казаха, че са направили грешка с избора му, ако колегите от ДПС са искрени, ако останалите народни представители са искрени и направят също този не толкова труден ход, аз считам, че до края на седмицата оставката на Валери Симеонов ще бъде факт”, заяви още той.

След като обясни, че са имали среща с майките, той каза, че те като партия „Воля” изразили пълна съпричастност към техните справедливи искания за неизбирането и нестоенето на Валери Симеонов като зам.-председател на българския парламент.

Марешки заяви, че потвърждават визията си за това, че „българският парламент не е трудово възпитателно училище за провалени вицепремиери”. „Ако толкова много си го харесват да си го вземат обратно в Министерски съвет, ние със сигурност ще гласуваме за, за да напусне българския парламент”, заяви той.