Медия без
политическа реклама

Задържан е 50-годишен мъж за нападението на лекари в столичната болница "Св. Анна"

29 Ноем. 2019Обновена

 Полицията е задържала 50-годишен мъж за нападението над лекари рано тази сутрин в столичната болница "Св. Анна". Той е отведен в 7-мо РПУ и се разпитва. 

Една от лекарките, нападнати от пациент в столичната болница "Света Анна", е сериозно пострадала и е настанена за лечение. Инцидентът е станал около 4.00 часа тази сутрин, когато в Клиниката по хирургия медици са били извикани за консултация. Пациент напада лекари и медицински сестри, които са били удряни, блъскани, душени и обиждани. Нападателят размахвал белезници, заплашвайки екипа с арест. Счупена е и врата.

От болницата съобщиха, че мъжът предварително е сложил на камерите гумени ръкавици, с цел да предотврати видеозаснемането. 

Говорителят на лечебното заведение Антон Луков обясни пред БНР:

"Всичко това става, след като е била наложителна консултация за тежко болен пациент, който е трябвало да бъде стабилизиран и затова са поканени лекари, колеги и от Клиника по рехабилитация, за да помогнат. В това време друг пациент, който е за планово лечение, без никаква спешност, напада лекарите по най-брутален начин. Две от лекарките са пострадали - едната е тежко пострадала и е хоспитализирана в Клиниката по рехабилитация със съмнение за комоцио. Главата й е блъскана в стената. Ръководството на болницата по най-категоричен начин заявява подкрепа за пострадалите медици, като настоява за бързо прилагане на законодателството в Република България", каза говорителят на УМБАЛ "Св. Анна" Антон Луков.

От медицинското заведение са подали оплакване и е започнало разследване по случая.