Quantcast
ЕС ще помага на Сърбия да пази границите | СЕГА
facebook
twitter

Горещи новини

ЕС ще помага на Сърбия да пази границите

510
Пресслужба на ЕК

Европа ще помага на Сърбия при охрана на границите. ЕС подписа със Сърбия споразумение за сътрудничество при управлението на границите между Сърбия и Европейската агенция за гранична и брегова охрана Фронтекс. От името на ЕС то беше подписано от Мария Охисало, министър на вътрешните работи на Финландия и председател на Съвета, и Димитрис Аврамопулос, комисар по въпросите на миграцията, вътрешните работи и гражданството, а от името на Сърбия – от заместник министър-председателя и министър на вътрешните работи Небойша Стефанович, съобщиха от пресслужбата на Съвета на ЕС. 

Споразумението позволява на Фронтекс да подпомага Сърбия в управлението на границите, да провежда съвместни операции и да разполага екипи в районите, граничещи с ЕС, при съгласие от нейна страна. Става дума за мерки за справяне с незаконната имиграция и трансграничната престъпност и може да включват предоставянето на по-голяма техническа и оперативна помощ по границите.

 

Ключови думи:

Сърбия, ЕС, Фронтекс
5

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

EK няма да сложи визи на САЩ заради България, Румъния и Кипър

23.10.2020

Обновена

4612 30
ЕС наложи санкции на шефа на руското ГРУ заради Меркел

22.10.2020

3338 29
България заплаши Северна Македония с вето в ЕС

22.10.2020

2877 19

Коментари

paragraph39

А Европейската агенция за гранична и брегова охрана ще спира ли руски войски и войсково въоръжение и техника, ПОКАНЕНИ и пожелани от Сърбия?!

А?!

За един приятел питам!

Интервал

Границите с Косово ли?

PlaNed
снимка на PlaNed

По-необходимо е границата с Мутристан!

nobody2

ми точно таз и граница ще пазят. никой вече не взима мутробойко насериозно.

peniko

Ами като се каза преди време на високо равнище - нашите "бъдещи" Ф-16 са много бързи и не могат да взимат завои преди да минат западната ни граница. Естествено Сърбия трябва да помисли как да пази не само сухопътните, но и въздушние си граници

Влез или се регистрирай за да коментираш