Quantcast
Константин Папазов: Ако аз се укротя, няма кой да ни спре | СЕГА
facebook
twitter

Спорт

Константин Папазов: Ако аз се укротя, няма кой да ни спре

18
 ФИБА-Европа
Райън Райт (в бял екип) опитва да блокира стрелбата на крилото на "Днипро" Исуф Санон (в тъмен екип) към коша на "Левски ЛУКойл".

Баскетболният тим на "Левски ЛУКойл" победи с 85:78 "Днипро" (Укр) и записа първи успех в мач от III кръг на гр. F в турнира "ФИБА Къп" този сезон. В зала "Универсиада" домакините имаха леко предимство в началото, а на полувремето водеха с 5 т. В III част гостите играха по-добре, но в последната четвърт тимът на треньора Константин Папазов си върна аванса.

Брандън Йънг бе най-резултатен за успеха с 18 т., а Чавдар Костов и Райън Райт добавиха по 14. За "Днипро" Анатолий Шундел завърши със 17.

"Парите са много важни в този материален свят, те са помогнали за селекция, за чартъра на "Днипро", но спечелихме ние. А ние, по-скромни, ще пътуваме по-дълго, но ще играем за победа и там. Щастлив съм много, защото, ако бяхме загубили, това щеше страшно да се отрази на нашата психика. В предишните два мача също имахме своите шансове, но имаше липса на опит, липса на синхрон. Групата е абсолютно непредвидима, тази победа ни оставя живи в играта. Имаме много добра химия. Тази химия, това отношение... и аз ако се укротя, няма кой да ни спре", заяви Папазов след мача.

"Левски ЛУКойл" е 3-ти в класирането с 4 т., а в сряда приема лидера "Цмоки" (Минск, 6 т.).

Ключови думи:

баскетбол, Левски ЛУКойл

Още

Отиде си главата на славното семейство Малееви

05.06.2021

8403
Уговорените мачове са омерта и в българския баскетбол

05.06.2021

ДЕЛЯН КЮЧУКОВ

147
"Левски ЛУКойл" е шампион за втори път в историята

29.05.2021

Обновена

242