Медия без
политическа реклама

Борисов: Циганите имат право да обичат Бойко

Да спрем да наричаме ДБ десница, това са бившите деца и внуци на червената номенклатура, каза премиерът пред актива на ГЕРБ

07 Ноем. 2019Обновена
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

"Преди няколко дни научих неща от г-жа Нинова. Гледах я на една такава трибунка с десетина човека около нея, с които обяви старта на промяната. Един много известен политолог каза, че чул приятния пукот на пропукването на ГЕРБ. Това ме провокира да покажем с Румен Христов, със земеделците, как изглежда пропуканият ГЕРБ".

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на Националната работна среща на партията в столичното кино "Люмиер", на която ще бъде направен отчет на резултатите от изминалите избори.

"По техните разбирания, ако ние сега излезем отвън, това ще е голям протест. В някои градове с колегите от СДС бяхме противници. Борихме се с политически мотиви, но когато стане въпрос за ценности, за т. нар. "синя идея", за демокрацията - ние нямаме какво да се замисляме. Много съм огорчен от нашите приятели, но ние трябва да спрем да наричаме Демократична България десница. Това са бившите деца, внуци на червената номенклатура", каза още той.

"Бях провокиран да направя тази среща. Използвайки случаите, в които се събираме, аз ви се карам. И тези отсреща почват да си мислят, че са алтернатива. Казаха, че циганите много обичали Бойко. Бойко имат право да го обичат, защото осигуряваме работни места и им вкарахме 50 000 деца да учат. За София - дайте да си говорим с тези високоинтелигентните, ако не са ромите, кой ще ни чисти? В чистотата в София работят само роми, метат като пчелички."

В срещата участват членовете на Изпълнителната комисия на партията, новоизбраните общински и районни кметове, областните координатори на ГЕРБ в страната, както и районните координатори. През 2015 г. ГЕРБ имаше 130 кметове на общини, от тях 21 бяха кметове на областни центрове. Сега партията увеличава кметовете си на общини с 10 и вече са 140. ГЕРБ обаче загуби в областни градове като Русе, Благоевград, Видин, Ямбол, Перник и Разград.

Бойко Борисов вече обяви, че ще "реже до корен" на места, където някои лидери са се превърнали в "деребеи" и заради които ГЕРБ загуби в Благоевград, Сандански и в други общини.

Още по темата