Медия без
политическа реклама

Спорна дузпа спря "Локо" (Пд) в София

Ако това е възход, аз съм Ален Делон, обобщи клубният бос Крушарски след 1:1 срещу "Славия"

06 Ноем. 2019
SPORTAL.BG
Съдията Ивайло Стоянов е непреклонен в решението си да посочи бялата точка в полза на "Славия" в 82-рата мин. въпреки протеста от страна на защитника на "Локо" (Пд) Стивън Езе (№6).

"Славия" и "Локомотив" (Пд) завършиха 1:1 в мач от XV кръг в Ефбет лига. И двата гола на стадиона в столичния кв. "Овча купел" бяха отбелязани от дузпи, като тази за домакините беше отсъдена след доста спорна ситуация на границата на наказателното поле.

Гостите от Пловдив откриха резултата в 74-тата мин., след като бранителят на "белите" Венцислав Бенгюзов препъна Петър Витанов в пеналтерията и капитанът на "черно-белите" Димитър Илиев хладнокръвно отбеляза от бялата точка 10-ия си гол от началото на първенството. В 82-рата мин. реферът Ивайло Стоянов отсъди 11-метров удар и за "Славия", макар че ТВ повторенията ясно показаха, че острото влизане на Йосип Томашевич срещу Славчо Шоколаров е извън наказателното поле, а и въобще няма контакт с играча на домакините. Капитанът Галин Иванов обаче не пропусна шанса и донесе точка на софиянци.

"Щом е дал съдията, значи има дузпа - заяви спортсменски собственикът на "Локомотив" Христо Крушарски и продължи в типичния си стил. - Днес беше малка разходка до София и обратно. Ние се разхождахме на терена. Аз съм си тук, в София. Ако този мач днес беше възход, аз съм Ален Делон. Гледайте реално на нещата. Не ми харесва такава игра. Не може един път да си горе, един път да си долу. Днес не ми хареса играта на Димитър Илиев. Днес излязоха по-лежерно и бяха дошли на балет, а не на футбол."

Самият Илиев, който ден по-рано получи първа повиквателна за националния отбор, призна, че отборът е играл слабо. Голмайсторът обаче беше на различно мнение от клубния бос относно дузпата за противника.

"Изиграхме слаб мач. "Славия" също не игра кой знае какво. Не се получи приятен мач за гледане. Съдията побърза да даде дузпа. Абсолютна симулация. Не биваше да допускаме такава ситуация, защото бях сигурен, че ако има такава ситуация, ще бъде свирена дузпа и за тях. Гледаме напред и сега ще мислим за следващия мач", коментира Димитър Илиев.

Равенството сложи край на победните серии и на двата тима - "Локомотив" беше спечелил предишните си шест двубоя, а "Славия" - последните четири. В следващия кръг "черно-белите" посрещат у дома "Ботев" (Вр), а "белите" гостуват срещу "ЦСКА-София" в Борисовата градина.

Още по темата