Quantcast
Борисов пред американския посланик: Стратегически партньори сме | СЕГА
facebook
twitter

Горещи новини

Борисов пред американския посланик: Стратегически партньори сме

Българският премиер обяви, че особено важни са "контактите между хората", както и че има устойчиво нарастване на американски туристи
1248
Фейсбук

България и САЩ са съюзници и стратегически партньори. Това обяви премиерът Бойко Борисов пред новия американски посланик Херо Мустафа.

"Между двете страни сме установили устойчив политически диалог на всички равнища. Поздравих Херо Мустафа за назначаването й като посланик в София и съм уверен, че дипломатическите ни отношения ще продължат да се развиват възходящо. Имаме отлично взаимодействие в областта на сигурността и отбраната - по двустранна линия и в рамките на НАТО. Акцентирах и върху потенциала за надграждане на стратегическото партньорство със САЩ и в други области като енергийна сигурност, развитие на високите технологии, образование, наука и култура", написа премиерът във Фейсбук.

Премиерът Борисов посочи, че както настоящата президентска администрация на САЩ, така и българското правителство отдава високо значение на изпълнението на ангажимента от Срещата на върха на НАТО в Уелс през 2014 г. за увеличаване на разходите за отбрана. Борисов подчерта, че България на практика постигна тази евроатлантическа цел с договорите за доставка на самолетите F-16 Block 70 и свързаното оборудване и въоръжение, разказа по-късно правителствената пресслужба. Според българския министър-председател от особено значение е сътрудничеството между България и САЩ за развитието на контактите между хората. По думите му сериозен принос в тази посока имат различни програми и инициативи, насочени към разширяване на обмена сред студенти, учени и представители на бизнеса.

Като позитивна тенденция премиерът Борисов отбеляза също, че през последните няколко години има тенденция на устойчиво нарастване на броя на американските туристи в България. В рамките на разговора министър-председателят Бойко Борисов беше запознат с основните приоритети на Посолството на САЩ при посланик Херо Мустафа, добавят от МС.

13

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Как се прави дипломация под килима
Херо Мустафа отпразнува онлайн Банго Васил

14.01.2021

2653 73
Борисов обсъдил американските инвестиции с Херо Мустафа

16.12.2020

806 9

Коментари

graoveca

Хахахаха...откога на васалитета му викат партньорство...то и бай Тошко I Правешки, беше "брат", ама се снишаваше ... 

ЛАФЪРДИЕВ

12.10.2015 в София:
 "Правим всичко за САЩ. Не може да сме заедно само когато обядваме. Трябва да сме заедно и в проблемите. Ние сме едно, ние сме приятели, аз иначе нямаше така да ви говоря. Признали сме Хизбула за терористична организация. СПРЕЛИ СМЕ ТРИ ГОЛЕМИ РУСКИ ПРОЕКТА. Спрели сме РУСКИ самолети над морето. Това, ако не е партньорство, какво е?"

 

Стратегическо партньорство???

НЕ!!!

Плач на блюдолизния прислужник..

Hasta la vista

Г-н ЛАФЪРДИЕВ, това, което пишете, не съответства  на "историческата" истина. Вчера Баце рече, при окриването на некви 11 километра от една тръба, че единият от тези проекти бил спрян заради корупция, щото едни други били на власт. Начи, нема причина да не му се вярва на МП Слънце, щото Той бори корупцията, а сега ще засили борбата още повече, след като го сдобиха с 9-ти дан по едно бойно изкуство...Начи спукана и е работата на корупцията...То и други хвалби имаше във вчерашната му историческа реч, но доказваха изпадането му в избирателна амнезия...когато трябва...Ма, се пак ората не са чак толкова късопаметни...

sega_reader

Каквото и да напиша, все ще е за триене.

Така че, пас.

mamut

  а визите за САЩ кога ще се отменят, значи реднекове(туристи) може в България , а българи като туристи в САЩ не може без виза. Е те това е реципрочност.

Hasta la vista

Ми реципрочност си е! Ето, колегата VIII_Ви'Ай'Ай'Ай е цитирал подходящ текст...Сега обвивката от бонбончето, а ако бъдем послушни, след някое и друго десетилетие може да ни дадат и самото бобонче да помиришем...

Stern

Борисов пред американския посланик: Стратегически партньори сме

В превод от банкянски - вие искате, ние изпълняваме.

Нафарфор

"устойчиво нарастване на американски туристи" - Ко каза?

Интервал

Диагностик, мерси, развесели ме ?
Е, от "неутронна бомба" нататък се чете по диагонал, но пак беше забавно.

Звън®
снимка на Звън®

Какво блаженство, каква божествена кроткост се излъчват от лицето на Тиквоний  I Хипертоник! Свинските му очета са притворени от слепящите лъчи на  Мустафа - новото софийско слънце. А в празнотата на окръглената му като тиква глава се върти една едничка мисъл:

 

- Аз съм принц по рождение и боговете ми са братя! О, колко красива е земята и колко са щастливи хората! 

 

Тури му пепел, сипи му вода - тъй е рекла леля Мустафа.

 

Апропо, на стената на кабинета на Негово Високопожарникарство виси картина на Владимир Димитров - Майстора. Време е НХГ да си я прибере. Отвратително е тези красиви селски моми ежедневно да се бъдат окквернявани от компанията на Тиквоний и неговото обкръжение.

Интервал

Геостратегически партньори! ?

graoveca

Седят си веднъж Мечо Пух и Прасчо. Мечо Пух казва:

- Прасчо, искаш  ли да станем партньори, имам гениална идея за съвместен бизнес.

- Искам, каква, Пух?

- Ще правим закусвалня и ще продаваме основен специалитет.

- Ей, как си го измислил и какъв, Мечо?

- Ham and eggs, от мен са яйцата ...

 

 

dissidentbg

Лошата новина за Борисов е, че американците все още не знаят за това. 

Влез или се регистрирай за да коментираш