facebook
twitter

Горещи новини

Във Варна се трупа нова грамада

2528

Пред сградата на община Варна се трупа нова грамада. Днес в града се проведе протест на граждани, които отправиха послания срещу насилието по пътищата. Повод бе смъртта на 39-годишния Мартин Чикалов (на снимката), който почина след като бе блъснат от шофьор без книжка. Именно на протеста оратор призова хората да трупат камъни. 

"Войната по пътищата се превърна във всекидневие, в суха статистика, част от новините. Страшна е, защото е резултат от манталитет, комплексарщина, безотговорност, агресия и пълна липса на уважение към другите. Още по-страшно е, че свикнахме с нея така, както свикнахме с простащината, арогантността и корупцията. Вчера един млад живот си отиде, пометен от лека кола на бул. "Приморски" - тежък инцидент, при който BMW блъсна велосипедист и шофьорът избяга от местопроизшествието“, заявиха организаторите на протеста, представители на няколко от велоклубовете в града, цитирани от радио Варна. Междувременно смъртта застигна и още един велосипедист - възрастен мъж, който е бил блъснат на един от изходите на града.

Първата варненска грамада бе натрупана през 2013 г. на същото място след самозапалването на Пламен Горанов. Две години по-късно купчината изчезна мистериозно. 

28

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Затвориха участък от "Дунав мост" заради дупка в асфалта

20.02.2019

79
Турция е задържала над 350 нелегални имигранти

20.02.2019

78
ГЕРБ поискаха от президента да освободи свой съветник

20.02.2019

978 19

Коментари

Zavinagi CSKAR
снимка на Zavinagi CSKAR

Докато не се премине към конфискация на МПС та за груби нарушения все тъй ши я караме...кат тъпаци...

 

...всички се страхуват от конфискация на МПС защото всички нарушават законите масово...а българина го е страх само ако му вземеш колата...глобата не го стряска...може и да не я плати и пак да се яхне на МПС...и вземане на книжка плаши само гаргите...ето този  юнак е нямал книжка, но това не му е попречило да убие велосипедист...

 

....българина джигит се тресе от страх само от конфискация...само това ще го вкара в правия път...

dobadoba

Бог да го прости и мир на праха му.

Съболезнования на близките, колкото и да звучи... не намирам подходящите думи в момента.

⚓️

Само за протокола:

Шофьорът на колата е офейкал след убийството, което навежда на мисълта за дрога/алкохол.

Нямал е книжка никога през живота си, няколко пъти е хващан да кара така.

FuFighter

Живото доказателство, че ЗАНН и измислените наказания нямат никакъв ефект. Човекът нямал изобщо свидетелство за правоуправление на МПС. Ама изобщо!!! И за това бил хващан и глобяван няколко пъти. И едва ли си е платил глобите. Но пак се е качил на дарака си и е потеглил с мръсна газ. Колко още трябва да умрат, за да стане ясно, че тромавите процедури защитават само и единствено нарушителите?! Колко трябва да бъдат премазани и осакатени, за да стане ясно, че системата АУАН и евентуално НП, което евентуално я се плати, я не, не работи?! Колко трябва да останат без близки, без родители, без деца, за да стане ясно, че Джигитът се страхува само и единствено от неизбежността на санкцията и едва на второ място от нейния размер?! Че докато кварталните махат крачоли да връчват наказателни или да молят идиотите да си предадат книжките, а те не ги дават, умират хора...

Защо имаме Български пощи, щом кварталните разнасят поща?! Защо имаме НАП, която не е събрала нито една глоба?! Защо имаме Закон за гражданската регистрация, когато никой не живее на обявения си адрес?! Защо имаме куп чиновници по бюра, чиято единствена задача е да спускат заповеди надолу и да прехвърлят отговорността нагоре?! Защо вместо законови промени се пускат кварталните да пишат актове за фарове, колани и телефони?! Защо винаги някаква си акция по КАТ се прави след като някой е премазан на пътя?! Защо катаджиите не работят по КАТ?

dobadoba

И още нещо:

Пресичайте улицата само ако сте 100%, 200%, 300% сигурни, че няма кой да ви засече.

Няма значение на пешеходна или обикновена пътека, или просто пресичате!

⚓️

При сблъсък между кола и пешеходец водачът ще лежи в затвора, другият в болницата/гроба.

НЕКА ДА НЕ СЕ СЛУЧВА, ХОРА!!!

Мишик

И още нещо - карайте си велосипедите така, че да могат да ви забележат от далече, със съответните светлини, светлоотразителни жилетки и най-важното - там, където е разрешено по закон! Казвам това, защото преди няколко дни щях да блъсна един, който беше практически незабележим, без никакви светлини, жилетка и т.н., и караше по средата на булеварда в 21:30, който не е добре осветен. Успях да го видя в последния момент и натиснах спирачките до край и късмет, че нямаше други автомобили зад мен...

Zavinagi CSKAR
снимка на Zavinagi CSKAR

ако му бяха конфискували беемвету след първата изцепка, сега велосипедиста балетист щеше да е жив...

 

...българина рано или късно ще узрее за конфискацията на коли, но бая трупове ще паднат още докато  узрее...

 

...аз лично карам и колело и кола всеки ден....с колелото се чувствам в безопасност, защото карам главно по велоалеи и глухи улички, но като седна зад волана сядам с чувството че може да ми е за последно, защото постоянно ме изпреварват разни джигити...и днес ми се случи на ограничение с 60 км аз намалих на 60 и един камион, тромав камион тръгна да ме изпреварва обаче отсреща му изскочи от завоя кола и се наложи да намали за да може камиона да се вмъкне вдясно...след ограничението с 90 го настигнах, беше със софийска регистрация и му се чудих на акъла защо трябваше да рискува своя и чужди животи след като спечели пет метра преднина от тази рискова маневра...

Емзеперикс
снимка на Емзеперикс

Ако го беше качил веднага в бемвето и го беше закарал бързо до болница е можело и да оцелее. Минал е през него като през талпа. Виж www.dnes.dir.bg Не мога да вмъкна адреса на статията коментираща свидетелка.

JR

И колко ли ще лежи поредният олигофрен, ако изобщо? Защо се крие кой е, какъв е, на колко години е? Или опираме пак до цецкиния абсурд за криене имената на избягалите затворници, за да бъдат защитени личните им данни..

А на загиналия мъж, светла му памет, всичко на показ... Той вече права няма...

НЕма такава държава! Пълна кочина и разпад!

Matros
снимка на Matros

С BMW къв да е? Най-вероятно циганин,селянин или дрифтаджия!

stefan111

matros, статистически БМВ е една от най-продаваните коли. Не мислиш ли, че си малко краен в "преценката си"? Чобана ако беше с голф, по-различно ли щеше да е?

 

JR, на 25 години е, писаха му инициалите. За какво ти е името му? Ще ходиш да се саморазправяш ли?

anarhia

Подкрепям.

Боклукът трябва да бъде на показ. Снимки негови, на колата, подробна биография, включая на семейството му и т.н. Ако не за обществено порицание, то това ще послужи за предпазване. като го видим утре отново да кара кола.

МногоУмен
снимка на МногоУмен

С една дума - избирател на Бай Сиджук.?

bgman13

Ср., 12/09/2018 - 22:28

JR

И колко ли ще лежи поредният олигофрен, ако изобщо? Защо се крие кой е, какъв е, на колко години е?

*******************************

 

Преди малко чух един полицай да казва, че инцидентът не се е случил на пешеходната пътека, а до нея. Което ме навежда на мисълта, че май почват маневрата за оневиняване на тоя пъпеш (айде да не е тиква, че в България тиквата е с висок рейтинг)с БМВ.

 

Това нещо в комбинация с факта, че тоя е имал пари за такова БМВ, но не е имал пари да си купи книжка, ме навежда на мисълта, че книжката му е взета за някакво по-сериозно нарушение и сега хем полицаите са гузни, хем дитето трябва да бъде отново спасено.

stefan111

тази грамада беше символ на безсилието на хората пред градоначалниците. 

Seawarrior

За съжаление такива случаи не могат да предотвратяват. На това място пътят е добър, има видимост, знаци, пешеходни пътеки всичко. Не може да се слага полицай на всяка пътека или завой. Този лумпен е нарушил няколко закона наведнъж.

 

Аз протестирам, че няма стратегия за намаляване на тежките пътни инциденти. Против корупцията и неприлагане на дисциплиниращи наказания или липсата на прилагащия ги орган.

 

От храстите безопасност на движението не се постига.

bgman13

Четв., 13/09/2018 - 07:01

Seawarrior

За съжаление такива случаи не могат да предотвратяват. На това място пътят е добър, има видимост, знаци, пешеходни пътеки всичко. Не може да се слага полицай на всяка пътека или завой. Този лумпен е нарушил няколко закона наведнъж.

 

*****************************

 

Думата "лумпен" означава човек без собственост. А не без шофьорска книжка. Но от друга страна, щом е имал пари да си купи такова добро БМВ, е странно, че не си е купил и книжка. Ми продават се бе.

Докато съществува мощна техника която специално обществото произвежда с цел да я дава в ръцете на тъпунгери, които имат пари, т.е. които не са лумпени... Но са тъпунгери от най-големите... Па и дрогирани даже...

 

Примерно с каква цел се произвеждат мощните мотори, които умишлено са произведени и да бръмчат силно?

 

Докато обществото дава на тъпунгерите тия играчки, които не са за малки деца, така ще бъде. Начин има. Обществото не ще. А логиката ти, че винаги било имало идиоти и немало какво друго да им се направи освен да им се дават мощни коли, пушки, картечници и др. фойерверки за да обстрелват останалите е дива и неразумна. И означава, че си от същата банда, която ненавиждам и която управлява България и света.

Seawarrior

Много повече значи. Безделник и нехранимайко непризнаващ и невписващ се в реда и правилата на обществото около себе си. Има още много други значения, но те са след първия ред в Уикипедия на български, а и не само там.

 

Обществото е преценило, че човек след 18 години съзнава отговорността и последствията от постъпките си. Съществената разлика между убиеца във Варна и всички, които превишават скоростта в населените места и поемат рискове за чужда сметка, е че те все още не са убили никого. 

 

В никаква банда не членувам. А ти се освободи от от ненавистта си. Няма как обществото да наложи драконовски мерки срещу всички, имащи потенциалната възможност да си купят БМВ за 5 000 лв.

 

 

 

 

bgman13

Четв., 13/09/2018 - 11:58

Seawarrior

 

 

Обществото е преценило, че човек след 18 години съзнава отговорността и последствията от постъпките си.

 

*******************************

 

Добре, да изключим това, че в случая става въпрос за конкретен човек, който е фактически рецидивист, срещу който не са били взети мерки досега, както  и да изключим и факта, че карането на бързи коли и особено мотори се извършва от определено малцинство а не от обществото, което било преценило.

 

И след това да питам:

 

В конкретния случай, какво е преценило обществото? Как разбираш ти, какво е мнението на обществото по конкретния въпрос? Ето има некаква групичка хора, които правят грамада. Дали тая групичка е обществото? По какво разбираш дали е обществото или не е? Дори и да е обществото, какво точно тя иска? И, внимавай малко повече в картинката - ако вземеш да разпитваш отделните хора във въпросната групичка те ще ти кажат че искат различни неща, повече или по-малко отклоняващи се от публично обявените искания на ръководството на групичката. Освен това каквито и искания да отъждествиш като искане на цялата групичка, те може да са неизпълними поради природните закони. И след като бъдат тествани на практика от тия които управляват (а дали те управляват, защото обществото е преценило), естествено че няма да станат. И после какво прави обществото, преценява ли нещо друго, което да заработи на практика или седи и гледа какво се слчува - каквото и до сега?

stefan111

добро бмв? Кое е доброто на това 15г. бмв?

мравилников
мравилников
mamut

подкрепям Мишик, за да се пазят велосипедистите ,те самите трябва да се научат и да спазват правилата за движение. Много ми е неприятно да карат по тротоара зад гърба ми или срещу ми и то като се засилват, вече няколко пъти аха да имам невербален контакт от типа нашокване на канче, тротоара е за Пешеходци, изрично е записано в правилника задвижение на пътищата, моля спязвай те го, като се качите на две колелета не ставате безсмъртни.Също така когато пресичате на пешоходна пътека, моля слезнете от тези велосипеди когато пресичате на пешеходната , а не да се стрелкате,предполагам, че най-вероятно така е станала и катастрофата.  Другия случай който е описан в статията, защо велосипедист кара по  на автомагистрала  в аварийна лента.

За да искате права, спазвайте правата на другите.

bgman13

Да ти обясня и на тебе. Първо, убитият май е пресичал бутайки колелото си. Т.е. той не е бил колоездач а е бил пешеходец. Второ, по тротоарите няма начин да не се карат колела, щото не на всякъде пътищата позволяват да се кара по тях. Въпросните плачещи за нашокване на канчето велосипедисти са деца. Които даже играят на гоненица с колелата си и имат свойството да гледат назад и да карат бързо напред. Тези освен че не знаят, че на тротоара не трябва да се кара бързо и безогледно, не знаят и от коя страна на пътя се кара, когато карат на пътя.

 

По пътищата карат колела и възрастни колоездачи които също правят големи глупости.

 

Въпросните малки идиотчета с колелата си, са на колела а не на нещо друго, защото все още не им дават да седнат на волана или мотора. Но много скоро, след едни три пет или седем години те сядат и на моторното превозно средство. Резутлататът от това организирано конвеирно производство на идиоти е тоя на който се възхищаваме в момента.

 

Карането по автомагистрала в аварийната лента е правилен, макар и не според неправилния правилник за движение, но само когато там карат шосейни колоездачи. Ако кара некой паянтов пенсионер, щото е решил че ще спести два километра, тогава е неправилно. Няма изобщо база за сравнение неотдавнашния случай, когато колоездач шосеец се уби, защото държавната фирма "Автомагистрали" извършваше ремонт и беше опънала тел, който не се вижда и въпросния още по-пресен случай.

 

Прочее тогава вината на некадърното обслужване на пътищата беше вопиюща и безспорна. А при случая Своге, вината на обслужването на пътищата е повече от спорно. Така няма да стигнем до никъде, ако не знам кога искаме небесни краставички от тия които управляват.

 

По пешеходна пътека с колело може да се мине, но само ако знаеш как. За целта тоя който е написал правилника, трябва и той да знае как и да го дефинира в правилника а не да пише тъпи закони. Проблемът е тоя който ти казваш - изскачат колоездачите изведнъж на пътя пред шофьора, който не очаква. Ако към пешеходната пътека не идват от никъде МПСта (вкл. и завиващи) и ако колоездачът премине бавно с колелото си (със скоростта на пешеходец), тогава не би трябвало да е проблем минаването по пешеходна пътека с колело. Аз карам със шпайкове и автомати. На мене ми е проблем всеки път да си откачам и закачам шпайковете за автоматите, защото може да падна, дейността ми се усложнява допълнително, а пътната обстанвка и без друго е сложна. За това пресичам на пешеходна пътека, когато ме засече светофара, там където има възможност.

КОРТИЗОН ШУКАР
снимка на КОРТИЗОН ШУКАР

Аз карам майбах с чехли, тъмни очила и съм надул 1000 вата... Та значи искам никой да не ми се митка с шпайкове щото имам автомат и ми е трудно да съм любезен щото ще падна на нивото на улицата

..някакси

КОРТИЗОН ШУКАР
снимка на КОРТИЗОН ШУКАР

Коолоездачите в болшинство са нагли изверги ,тоя джендер не ,прави изключение

стана ясно че сее,,изрязал напреки на пътя по пешеходната.

Seawarrior

На тролове май замириса

mamut

bgman незнам колко си ман , но по тротоара на ул.хр.ботев не карат хлапета,а пълнолетни , същото и по ал.стамболийски,витошка, и пред цум ръгат се  точно където  са пешеходците, явно и ти си от тия дето карат така, щото така им оттърва, после другите виновни щото и те като тебе, ми не искат да намали щото е със седалка рекаро и спортен пакет на колата, като искаш със шпайкове и автомати  има си писта за колоездене, а не да се гъзареем по тротоарите, също и там като се орагнизират пробезите карай си със шпайкове и автомати, туй шосеен велосипедист незнам какво е, и никъде не описано в правилника, по магистрала велосипедисти и моторетки,трактори и др. подобни нямат работа, единствено велосипедисти  ако има организирано мероприятие с велосипеди -обиколка ,пролог и т.н.

на тротоара възрастни велосипедисти нямат работа, пешеходец съм в повечето време и това ме дразни ими пречи, не желая да ми се нарушават правата на пешеходец.

bgman13

Четв., 13/09/2018 - 15:25

mamut

като искаш със шпайкове и автомати  има си писта за колоездене, а не да се гъзареем по тротоарите, също и там като се орагнизират пробезите карай си със шпайкове и автомати, туй шосеен велосипедист незнам какво е

***************************************

 

Като не знаеш какво е, не се обаждай. Шпайковете и автоматите служат за да можеш да дърпаш педала а не само да го буташ. Не са за гъзареене, а са необходимост. С шосейните колела се кара на шосе - не на писта. И не на тротоара. На тротоара е неудобно. И на велоалеите е неудобно. Но някъде не може да се мине по шосетата - примерно ако между паветата има големи дупки и тънките гуми могат да се строшат като попаднат там. Някъде се налага да се мине и на тротоара.

 

Не си и пешеходец. Явно ходиш и до кенеф с колата си - бас държа че си хванал вече хемороиди. Ако беше, щеше да се дразниш тъкмо от децата които карат по тротоарите повече отколкото от възрастните.

 

цитат: "ми не искат да намали щото е със седалка рекаро и спортен пакет на колата"

 

Аха - я виж от коли как разбираш. Не знаех до сега, че има седалки рекаро. А идиоти, дето си мислят, че МПСто може да има и нещо общо със спорта съм виждал. Веднага ги познавам, като се изцепят така.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×