facebook
twitter

Горещи новини

ВСС официално: Пламен Георгиев още не е поискал да бъде освободен

3718
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Бившият шеф на антикоруционната комисия Пламен Георгиев все още не е поискал да бъде освободен от длъжност "прокурор", след като преди месец и половина беше назначен от Министерския съвет за консул във Валенсия. Това става ясно от официален отговор на Висшия съдебен съвет до "Сега".

"Във връзка с Вашето запитване Ви уведомявам, че към 20.09.2019 г. в деловодството на ВСС не е постъпвала молба от Пламен Георгиев за освобождаването му от длъжността „прокурор“ в Специализираната прокуратура", посочват от ВСС. Както "Сега" вече писа от Министерството на външните работи са в неведение дали Георгиев може да докаже, че разполага с изискваните по закон езикови умения да бъде консул. От министерството още не са го назначили за служител в дипломатическата служба, защото той все още е прокурор.

В началото на август ВСС прекъсна лятната си ваканция и се сърба извънредно, за да възстанови Пламен Георгиев на работа в Специализираната прокуратура. Сега обаче, когато сесиите на съдебните кадровици се провеждат редовно, бившият шеф на КПКОНПИ не проявява желание да си подаде молбата за напускане. Междувременно той не ходи и на работа, тъй като е в неплатен отпуск. 

"Сега" многократно опита да се свърже с Пламен Георгиев, но той не отговори на обажданията ни. Георгиев беше принуден да подаде оставка от антикорупционната комисия, след като стана основен участник в скандала "Апартаментгейт". Междувременно КПКОНПИ продължава да няма титулярен началник и се ръководи от зам.-шефа ѝ Антон Славчев - друго име, станало популярно с евтиния си апартамент и голямата си тераса.

9

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Главният прокурор и Гешев внезапно ускориха кадровите рокади
Гласуването за Цацаров извади наяве прокурорското мнозинство в НС
Кутев: Разцеплението в БСП е факт

12.12.2019

1564 20

Коментари

JollyRoger's

Мили герберастки картинки!

Пацо Терасата става за чеп навсякъде, а на влъхвите с тоги им дреме на пръскачките - заплатките вървят и стаж се трупа...

Кочина!🎃🎃🎃

дъртреалист

Значи някой иска да го разкара, като го и освободи от имунитета му на магистрат,

 ама той не се дава...

Може и да е малко по-умен отколкото изглежда...

Доц.Трътлев

Умен е толкова, колкото изглежда. Просто прави каквото му кажат.

Диагностик

Годината е 2192.
Британският премиер-министър посещава Брюксел, за да моли за удължаване на крайния срок за Брекзит. Никой вече не помни откъде води началото си тази традиция, но всяка година тя привлича много туристи от целия свят. 😉

JollyRoger's

В Брасълс го приема доайенът на колхозната дипломация, безсмъртният комисар по вънкашните работи, Негово Превъзходителство Дон Пацо Валенсиянски. Домакинът черпи своя гост със суджук по древна герберастка рецепта, пазена от монасите на Атлантическия орден "Св. Св. Цецоу и Монката"... 

bay Dragan

"...и се сърба извънредно" с шкембе чорба.

дъртреалист

 Просто прави каквото му кажат.

Значи..., някой го държи като коз, срещу...

Samnenie

Топло,топло...

Звън®
снимка на Звън®

Пламенчо от известно време се е изолирал на терасата си в кв. Гео Милев. Там трима матадори му провеждат ускорено обучение по анален испански. Според близки до терасата източниците, напредъкът на Пламенчо е забележителен и той като истински испански педераст може свободно да извика "Оле".

Влез или се регистрирай за да коментираш

×