facebook
twitter

Горещи новини

Украйна прехвърли още войски в района на Азовско море

Според наличната информация става дума за бронирани катери и ракетни чисти
2465
БГНЕС архив

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са усилили групировката си в Приазовието, съобщи командващият Сухопътните войски на ВСУ генерал-полковник Сергей Попко във „Фейсбук“, предава РИА Новости, цитирана от Фокус.
По неговите думи, по този начин украинският Генерален щаб има намерение да „осигури пълен контрол“ върху ситуацията в региона, поддръжка на корабната групировка и надеждна отбрана на крайбрежието.
Заместник-министърът на инфраструктурата на страната Юрий Лавренюк на свой ред съобщи във „Фейсбук“, че Украйна е прехвърлила в Азовско море два бронирани катера тип „Гюрза-М“: на 9 септември на вода е спуснат бронирания катер „Лубний“, а на 11 септември – „Кременчуг“.
По-рано Съветът за национална сигурност и отбрана (СНБО) на страната разпореди да бъде усилено военното присъствие в Азовско море и да бъдат осигурени ракетни оръжия за подразделенията на бреговата отбрана.
Киев обвинява Москва, че блокира корабите, които плават към украинските пристанища през Керченския пролив, заради което те закъсняват, а техните собственици търпят загуби. При това заместник-министърът на външните работи на Украйна Елена Зеркал заяви по-рано, че руските граничари не нарушават протокола на проверките по време на огледите на плавателните съдове в Азовско море.
Кримското погранично управление на Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Русия съобщи, че проверките на чуждестранните кораби се провеждат в съответствие с международното морско право, а забележки и претенции от страна на собствениците на плавателните съдове не са постъпвали.
В момента в състава на ВМС на ВСУ влизат шест леки бронирани катери от тип „Гюрза-М“, построени в завода „Кузня на Рибалск“, който е собсвеност на Петро Порошенко, отбелязва РИА Новости. По-рано медиите съобщаваха, че заради многобройни пропуски в конструкцията на катерите тяхното издаване постоянно се отлага.

16

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Затвориха участък от "Дунав мост" заради дупка в асфалта

20.02.2019

38
Турция е задържала над 350 нелегални имигранти

20.02.2019

58
ГЕРБ поискаха от президента да освободи свой съветник

20.02.2019

798 17

Коментари

rurade
снимка на rurade

Много високи цели поставят на няколко продънени корита...

Wolf ACE

Хе-хе. Щели да осигурят контрол в региона... с корита..

Ами да им пратим и наш`те надувни дюшеци и направо ще станат непреодолима сила...

Комици..

ШКОЛНИКА МАРЕК

Многозначително е казаното накрая: чия собственост е заводът, в който се произвеждат катерите. Това може да означава, че в Азовско море градусът на напрежението ще се повишава. А че ще има жертви и то от  украинска страна, бизнесът не се интересува. В случая, по някакво стечение на обстоятелствата, бизнесменът е и президент на страната.

Old Shatterмоuth

По следите на разкритията на уволнената от Портиера на американското посолство наша журналистка Диляна Гайтанджиева:

 

БИОЛАБОРАТОРИЯТА «ЛУГАР» Е ПРАВИЛА ОПИТИ НАД ЖИТЕЛИТЕ НА ГРУЗИЯ- ИГОР ГИОРГАДЗЕ

Дата на публикуване: 12 09 2018, 15:39

https://bgr.news-front.info/2018/09/12/biolaborato...

12 септември 2018- Нюз Фронт.

Бившият министър на държавната сигурност на Грузия Игор Гиоргадзе заяви, че разполага с документи, доказващи провеждането на опасни опити над населението  на Грузия, които са извършвани от Центъра за контрол на заболяванията и общественото здраве на Грузия

Л. Сакваредлидзе («Лаборатория Лугар Център»)...

 

Гандaлф

Тва с коритата е тъпо. Няма как да излязат освен през руски води.

Апропо колко кораба загубиха покрай Крим.

Душко

Може ! С въжета да дърпат корабите по суша ! Или да прокопаят канал заобикалящ Крим !

bilbotorbins

А всичко започна със задържането на рк "Норд". Какво спечели от това Украйна и тя не знае, но всичко се обърна срещу тях. Сега кого ще плашат с тия лодки? Пък не дай боже и да стрелят по руски кораб. Да не си в екипажа на тия катери....

Дин
снимка на Дин

За Украйна е достатъчно да има  ракетни оръжия за подразделенията на бреговата си отбрана. Така спокойно може да държи в шах и мат руските агресори.

Онзи

Аха и две - три ядрени подводници клас Акула ???

водопроводчик1
снимка на водопроводчик1

.

водопроводчик1
снимка на водопроводчик1

гений

fierсe
снимка на fierсe

Киев обвинява Москва, че блокира корабите, които плават към украинските пристанища през Керченския пролив, заради което те закъсняват, а техните собственици търпят загуби. При това заместник-министърът на външните работи на Украйна Елена Зеркал заяви по-рано, че руските граничари не нарушават протокола на проверките по време на огледите на плавателните съдове в Азовско море.

 

кое от двете е вярно?!?

404, сър!

nanyac

И двете.

fierсe
снимка на fierсe

и как първото кореспондира с второто?!?

водопроводчик1
снимка на водопроводчик1

заради многобройни пропуски в конструкцията на катерите тяхното издаване постоянно се отлага.

 

 "Издават" се весници, като този весник. Това "издаване" в цитираното изречение говори за абсолютна профанщина и непроумяване на смисъла и съдържанието на прочетения текст. Все пак някакъв минимум интелигентност трябва да се покрива от списващите весника. Аз не се заяждам с множеството граматични грешки. Това "издаване" е пълна катастрофа.

JR

Прехвърляла Украйна... Пьотърчо прехвърля част от скромния укробюджет в собствения си джоб. Наглост и фарисейщина на слугата на Нашингтон.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×