facebook
twitter

Горещи новини

Украйна прехвърли още войски в района на Азовско море

Според наличната информация става дума за бронирани катери и ракетни чисти
2452
БГНЕС архив

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са усилили групировката си в Приазовието, съобщи командващият Сухопътните войски на ВСУ генерал-полковник Сергей Попко във „Фейсбук“, предава РИА Новости, цитирана от Фокус.
По неговите думи, по този начин украинският Генерален щаб има намерение да „осигури пълен контрол“ върху ситуацията в региона, поддръжка на корабната групировка и надеждна отбрана на крайбрежието.
Заместник-министърът на инфраструктурата на страната Юрий Лавренюк на свой ред съобщи във „Фейсбук“, че Украйна е прехвърлила в Азовско море два бронирани катера тип „Гюрза-М“: на 9 септември на вода е спуснат бронирания катер „Лубний“, а на 11 септември – „Кременчуг“.
По-рано Съветът за национална сигурност и отбрана (СНБО) на страната разпореди да бъде усилено военното присъствие в Азовско море и да бъдат осигурени ракетни оръжия за подразделенията на бреговата отбрана.
Киев обвинява Москва, че блокира корабите, които плават към украинските пристанища през Керченския пролив, заради което те закъсняват, а техните собственици търпят загуби. При това заместник-министърът на външните работи на Украйна Елена Зеркал заяви по-рано, че руските граничари не нарушават протокола на проверките по време на огледите на плавателните съдове в Азовско море.
Кримското погранично управление на Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Русия съобщи, че проверките на чуждестранните кораби се провеждат в съответствие с международното морско право, а забележки и претенции от страна на собствениците на плавателните съдове не са постъпвали.
В момента в състава на ВМС на ВСУ влизат шест леки бронирани катери от тип „Гюрза-М“, построени в завода „Кузня на Рибалск“, който е собсвеност на Петро Порошенко, отбелязва РИА Новости. По-рано медиите съобщаваха, че заради многобройни пропуски в конструкцията на катерите тяхното издаване постоянно се отлага.

16

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Комисията "Антикорупция" се сети да поиска отнемане на имуществото на Евелин Банев - Брендо

17.11.2018

149 1
Шествия и блокади из страната за цените на горивата и срещу кабинета

17.11.2018

578 7
Сидеров поиска оставката и на Каракачанов

17.11.2018

2677 41

Коментари

rurade
снимка на rurade

Много високи цели поставят на няколко продънени корита...

Wolf ACE

Хе-хе. Щели да осигурят контрол в региона... с корита..

Ами да им пратим и наш`те надувни дюшеци и направо ще станат непреодолима сила...

Комици..

ШКОЛНИКА МАРЕК

Многозначително е казаното накрая: чия собственост е заводът, в който се произвеждат катерите. Това може да означава, че в Азовско море градусът на напрежението ще се повишава. А че ще има жертви и то от  украинска страна, бизнесът не се интересува. В случая, по някакво стечение на обстоятелствата, бизнесменът е и президент на страната.

Old Shatterмоuth

По следите на разкритията на уволнената от Портиера на американското посолство наша журналистка Диляна Гайтанджиева:

 

БИОЛАБОРАТОРИЯТА «ЛУГАР» Е ПРАВИЛА ОПИТИ НАД ЖИТЕЛИТЕ НА ГРУЗИЯ- ИГОР ГИОРГАДЗЕ

Дата на публикуване: 12 09 2018, 15:39

https://bgr.news-front.info/2018/09/12/biolaborato...

12 септември 2018- Нюз Фронт.

Бившият министър на държавната сигурност на Грузия Игор Гиоргадзе заяви, че разполага с документи, доказващи провеждането на опасни опити над населението  на Грузия, които са извършвани от Центъра за контрол на заболяванията и общественото здраве на Грузия

Л. Сакваредлидзе («Лаборатория Лугар Център»)...

 

Гандaлф

Тва с коритата е тъпо. Няма как да излязат освен през руски води.

Апропо колко кораба загубиха покрай Крим.

Душко

Може ! С въжета да дърпат корабите по суша ! Или да прокопаят канал заобикалящ Крим !

bilbotorbins

А всичко започна със задържането на рк "Норд". Какво спечели от това Украйна и тя не знае, но всичко се обърна срещу тях. Сега кого ще плашат с тия лодки? Пък не дай боже и да стрелят по руски кораб. Да не си в екипажа на тия катери....

Дин
снимка на Дин

За Украйна е достатъчно да има  ракетни оръжия за подразделенията на бреговата си отбрана. Така спокойно може да държи в шах и мат руските агресори.

Онзи

Аха и две - три ядрени подводници клас Акула 😆😆😆

водопроводчик1

.

водопроводчик1

гений

фобофил
снимка на фобофил

Киев обвинява Москва, че блокира корабите, които плават към украинските пристанища през Керченския пролив, заради което те закъсняват, а техните собственици търпят загуби. При това заместник-министърът на външните работи на Украйна Елена Зеркал заяви по-рано, че руските граничари не нарушават протокола на проверките по време на огледите на плавателните съдове в Азовско море.

 

кое от двете е вярно?!?

404, сър!

nanyac

И двете.

фобофил
снимка на фобофил

и как първото кореспондира с второто?!?

водопроводчик1

заради многобройни пропуски в конструкцията на катерите тяхното издаване постоянно се отлага.

 

 "Издават" се весници, като този весник. Това "издаване" в цитираното изречение говори за абсолютна профанщина и непроумяване на смисъла и съдържанието на прочетения текст. Все пак някакъв минимум интелигентност трябва да се покрива от списващите весника. Аз не се заяждам с множеството граматични грешки. Това "издаване" е пълна катастрофа.

JR

Прехвърляла Украйна... Пьотърчо прехвърля част от скромния укробюджет в собствения си джоб. Наглост и фарисейщина на слугата на Нашингтон.

Влез или се регистрирай за да коментираш