facebook
twitter

Горещи новини

Томислав Дончев на спешна среща във ВСС за е-правосъдието

1839
Илияна Кирилова
Висшият съдебен съвет

Вицепремиерът Томислав Дончев и председателят на Държавната агенция "Електронно управление" Атанас Темелков участваха в заседание на Висшия съдебен съвет (ВСС) заради кризата с електронното правосъдие, предаде "Де факто".

От срещата стана ясно, че в обозримо бъдеще електронна система, която да улесни работата на съдилища, прокурори и адвокати, няма да заработи. Миналата седмица 250 юристи от "Фейсбук" общността на адвокатите попитаха къде са потънали 34 млн. лева за е-правосъдие. Те се оплакаха, че голяма част от съдилищата не осигуряват електронен достъп до делата.

На днешното заседание на Пленума на ВСС дали дали електронното правосъдие ще е част от електронното управление на цялата държава или ще функционира отделно. Вицепремиерът Томислав Дончев беше категоричен, че е безмислено да се търсят отделни софтуерни решения, тъй като системите трябва да "говорят" помежду си. Той направи уточнението, че ще се гарантира спецификите и независимостта на съдебната власт.

Атанас Темелков обясни, че само ВСС не е направил предложение какво да бъде заложено в пътната карта за електронно управление, по която се работи от 5-6 месеца, и това спъва нейното изпълнение.

На финала съдия Боян Магдалинчев обобщи, че е очевидно единната електронна система няма да заработи до края на август.

Ключови думи:

Томислав Дончев, среща, ВСС
2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Дузина дирекции на МВР подкрепиха Гешев по шаблон
Гешев упорито отказва да осветли имуществото на жената до себе си

20.08.2019

Доротея Дачкова

7700 7
Пламен Георгиев смени три поста за 10 дни

15.08.2019

Мартин Георгиев

3568 7

Коментари

Penchobre

От срещата стана ясно, че в обозримо бъдеще електронна система, която да улесни работата на съдилища, прокурори и адвокати, няма да заработи.

 

Ето това е ясно! Дончев внася яснота по проблемите! Маймунска работа! 🐒 🐒 🐒

Джиджи

😂 😍 😂

Влез или се регистрирай за да коментираш

×