facebook
twitter

Горещи новини

Сраженията в Сирия прокудили 1 млн. души за половин година

1496
ЕПА/БГНЕС

Над 1 милион души са напуснали домовете си през първата половина на тази година заради големи сражения в Сирия. Цивилните граждани са изправени пред безпрецедентна трагедия, ако битката за Идлиб не бъде предотвратена. Това предупреди комисия от разследващи към ООН, цитирана от ДПА. Наричайки масовото разселване "безпрецедентно развитие" на седемгодишната война в Сирия, Комисията към ООН за разследване на Сирия обяви, че битките в Алепо, Дамаск и провинция Дараа увеличиха общия брой на прокудените до 6.5 милиона души от 18 милиона сирийци. В последния доклад на комисията се подчертава, че много сирийци нямат достъп до питейна вода, храна, медикаменти и подходящо убежище.

Експертите по човешки права към комисията са установили, че повечето от големите сражения тази година са белязани от военни престъпления, извършени от проправителствени сили, бунтовници, ислямисти и кюрди. Допълва се, че произведени в Иран ракети са били приспособени за атаки с химически оръжия от правителствените сили в Дума край Дамаск през януари и февруари. Комисията призова регионалните и глобални сили да обмислят дали си струва да се пожертват 2.9 милиона жители в тотална война срещу 10 000 екстремисти в Идлиб.

"Всички други катастрофи ще бъдат маловажни събития в сравнение с това, което може да се случи в Идлиб", предупреждават авторите на доклада.

46

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

5 европейски страни изпращат помощи на венецуелците

20.02.2019

672 10
Затвориха участък от "Дунав мост" заради дупка в асфалта

20.02.2019

397
Турция е задържала над 350 нелегални имигранти

20.02.2019

224 1

Коментари

Страници

Диагностик

Разпределение на сирийската територия 6.09.2018.

 

https://www.dnevnik.bg/shimg/zx780_3309328.jpg

salvation555

Дам, Министерството на Светата Евроатлантическа Истина опитва да ви набие в тиквите, че войната срещу тероризъма е лошо нещо ве, ма ногу лошу...коагто се води от Русия, Иран и Сирия срещу Ал Кайда. Виж когато САЩ водят война срещу тероризъма - но проблем, цели градове са сравнявани със земята и нито думичка, от послушните медии. Пратили БТВ жорналисти в Ирак да отразяват битката за Мосул и какво правят бокотивицийте? Правят репортажи за животните от зоопарка на Мосул. Два-три. И нито един за хората. А ТЕ СА В МОСУЛ. Защо ли? Защото БТВ, както и другите бг медии са част от Министерството на Светата Евроатлантическа Истина, което предпочита в Сирия по-скоро да има терористичен рай/salafist principality (acc 2 Hillary) отколкото светска държава. Ама като им кажеш: защо да не може същото и в България, нали се прави в името на демокрацията те цензурират, щото мяташ техните камъни по техните глави.

otvrat1

Цивилните граждани са изправени пред безпрецедентна трагедия, ако битката за Идлиб не бъде предотвратена.

 

И какво ще стане ако няма битка за Идлиб? Ислямска държава и Ал Кайда да си останат там, така ли? А територията на суверенна Сирия? Тя какво?

salvation555

Граф Пара-мара развиваше теории, че нямало такъв проблем като "територията на суверенна Сирия". А хората, които се оплакваха вчера от 11 септември сега с всички сили се борят да повторят историята и да създадат нов. Решението е съд за Боеко и помагачите на терористите.

Rumen5252

Никаква ИДИЛ и Ал Каида няма да останат там. Или ще се прилепят за Турция или САЩ, или ще бъдат унищожени от САЩ и Турция.

navara

От статии като тази, излиза че Ислямска държава е нещо добро, хората си живеят в мир и любов под крилото и в Идлиб, а лошите руснаци и сирийци видите ли искат да разбият това гнездо на благополучието и да причинят на цивилните граждани безпрецедентна трагедия. Просто е невероятно до какви висоти на арогантноста може да достигне неолибералистката пастмина...

Rumen5252

Трябва ли да разбираме, че майката на всички битки (битката за Идлиб) се оттече в канала? Трябва ли да разбираме, че великият Путин отново се скри в храстите? Аз това го казах, още като разбрах че Путин е свикал Съвета за Сигурност. 
Виси със страшна сила въпросът kой уплаши Путин? Къде отидоха искандерите, подводниците, корабите и самолетите? Къде отиде остъкляването?

Su38

Не си слагай в твоя кюп.

Проблемът е, че нищо не разбираш, а искаш да се правиш на манипулатор.

Rumen5252

Aми аз и затова само питам.

otvrat1

Трябва ли да разбираме, че майката на всички битки (битката за Идлиб) се оттече в канала? 

 

Не трябва да разбирате. И, изобщ.о как стигнахте до това гениално прозрение?

Rumen5252

Тогава чакаме кога най-после ще започне великата битка? Ама аз съм стар, мога и да не дочакам ако започне след 10 години.

Rumen5252

Путин сега е в много лоша позиция. Той искаше да заплаши границата на Турция с кюрдите, та Ердоган да отстъпи за още две тръби от газопровода. Турците влязоха в Сирия и прекъснаха тази игра. 
Путин трябваше да обяви победа и да се изнесе напълно от Сирия преди битката за Идлиб. Сега ако обяви победа, ще изглежда смешен. 
А големи пари продължават да се харчат за Сирия. Лошо. Задънена улица.

Iezuit
снимка на Iezuit

От статии като тази, излиза че Ислямска държава е нещо добро, хората си живеят в мир и любов под крилото и в Идлиб, а лошите руснаци и сирийци видите ли искат да разбият това гнездо на благополучието и да причинят на цивилните граждани безпрецедентна трагедия

 

Нищо такова не излиза. Излиза, че войната е лоша работа. И че всяка продължителна война, водена от няколко противостоящи си сили без особенни скрупули води до много лоши работи. Би трябвало да е очевидно.

fierсe
снимка на fierсe

ама ти откри америка, йежи!?!

и след това прозрение какво?!?

Iezuit
снимка на Iezuit

Това, йежовото, го твърдя от началото на войната, и ви наливам акъл на прогресивните сили. Стария форум има архив - проверявай.Това, че вие го проумявате чак сега, не е мой проблем.?

fierсe
снимка на fierсe

та кое твърдиш и наливаш акъл, че не разбрах?!?

пък в стария форум съм отпреди тебе, че и съм от най-стария?

никът ми е нов само!?

та пак да попитам, кво да се прави в идлиб?!?

как ще се ликвидира тая зараза идил, речи,

налей акъл, кат си почнал още от стария форум!

 

jarl_Ragnar
снимка на jarl_Ragnar

Леле, Румене с цифри отзаде... Ти си цял геостратег ... Как определи кой печели и кой губи, с размах... И защо сега Путин да обявява победа??? Идлиб все още е в ръцете на терористите ... 

Rumen5252

Ами той Путин вече три - четири пъти обяви "окончателната и безвъзвратна" победа, та може да му е станало навик.
Шега, разбира се.
Истината е че Путин не постигна целите си в Сирия. Харчи много пари, които няма, за Сирия. Явно вече трябва да напусне Сирия, просто няма какво да прави там. Може да напусне или като след поражение, или като след победа. Победа няма, да признае поражението не иска, та ще си стои там докато някой ден тихо се измъкне.

ПГеоргиев

На никой в Западна Европа или в САЩ не му пука за Сирия, за населението и или за хуманитарните кризи. 

Онзи ден Ле Дриан, френският външен министър, открито заяви защо не искат разгром на терористите в Идлиб.

"Министр иностранных дел Франции Жан-Ив Ле Дриан заявил в эфире BFMTV, что сирийско-российская атака на террористов в Идлибе ставит под угрозу страны Запада.

«По всей видимости, десятки французских террористов из «Аль-Каиды» и «Исламского государства*» сейчас находятся в Идлибе», – сказал Ле Дриан, передает Arab News.

Министр предупредил, что в сирийской провинции также остается немало террористов из других стран, которые могут «рассеяться» по западным странам в случае сирийско-российского наступления. По его мнению, это создает «риски для безопасности» Запада."

Западните лицемери не се интересуват от цивилни жертви, зверства на терористите, доколкото последните си стоят в Сирия или в БИ и не припарват до китните им градчета.

Няма значение, че в Сирия, Афганистан, Ирак има терористични атентати и 100-200 души загиват на атентат. Няма значение, че има Даеш, Джебхат. Не се интересуват от бежанците, а да не към бежанците случайно да се присъединят и техните собствени граждани. Заравят си главата в пясъка за тези проблеми. 

 

otvrat1

Би трябвало да е очевидно.

 

Не е очевидно! Или не си разбрал каква е идеята на дописката, или манипулираш. Защото логическото продължение на тезата "да предотвратим битката за Идлиб" е "да спасим терористите там" и "да разделим територията на суверенна Сирия".

ПГеоргиев

Рашъните наистина са вмного деликатна позиция в Идлиб.

Двуличието на Ердоган лъсна след техеранската среща на тримата президенти. Ердо открито заплаши сирийските сили с ответен удар, ако започнат офанзивата в Идлиб. Всекидневно колони с бронирана техника се движат от Турция към Сирия. На Турция не и е изгодно да сдава позициите си в севрна Сирия. От една страна тази тритория е буфер, изпълнен с протурски сили от ССА. От друга в този район процъфтява контрабанда на оръжие, наркотици и горива. Помним как преди две-три години колони цистерни с нефт пресичаха сирийско- турската граница и пълниха джоба на Ердовия син.

Не случайно днес почти няма въздушни удари от ВКС в Идлиб, а са ударили на изток в Дейр Еззор.

Rumen5252

"Не случайно днес почти няма въздушни удари от ВКС в Идлиб, а са ударили на изток в Дейр Еззор."

Не разбрах защо руснаците удрят на Изток, а не по Идлиб?

Не вярвам Ердо да е заплашил Русия и Русия да отстъпи. Пак стои главният въпрос - кой уплаши Путин ? Нещо стана в последните 2-3-4 дни.

Su38

Вероятната причина е, че тайно продължава натискът върху Ердоан. Той е в деликатна ситуация. Скара се със САЩ, ако се скара и с Путин, ще последва отново доматената атака, освен това руснаците го спасиха от преврата. Но това може и да не ги направи толкова сговорчиви при нов опит за преврат... Особено, ако руснаците го организират.

Така че той е на къса каишка. При това строга.

Rumen5252

http://svpressa.ru/war21/article/208997/?cba=1

США закрывают сирийское небо для России

Американцы расставляют передовые радиолокационные системы с целью сделать почти всю страну бесполетной зоной

Su38

"Комисията към ООН за разследване на Сирия обяви, че битките в Алепо, Дамаск и провинция Дараа увеличиха общия брой на прокудените до 6.5 милиона души от 18 милиона сирийци."

А колко са били прокудените преди битките за Алепо, Дамаск и Дъраа?

вила

Значи,войната в Сирия прокудила  4% от  населението й,а  ДЕМОКРАЦИЯТА в България -прокудила 25 % от населението й.Извод?

gayo

извод - прогресариата иска диктатура и война

ПГеоргиев

Не разбрах защо руснаците удрят на Изток, а не по Идлиб?

 

След техеранската среща Ердоган пряко се изказа срещу настъпателната операция в Идлиб.

Да речем, че наистина един от доводите е страха от нова бежанска вълна към Турция.

Но по-важната причина е, че Ердо се нуждае от ССА и "Туркестанската ислямска партия", които са основната ударна сила срещу кюрдите от YPG. А покрай Джейш ще заминат и туркоманите.

Турците имат поне 10-12 опорни пункта по границите на идлибската зона. Последните бомбардировки бяха точно около тях.

Има голяма вероятност да възникне конфликт между турските и туркоманските сили от една страна и  между САА, ВКС и иранците от друга. А никоя от страните не го иска.

Затова вероятно сега работи дипломацията, преди да заговорят оръдията.

salvation555

Комисията към ООН за разследване на Сирия обяви, че битките в Алепо, Дамаск и провинция Дараа увеличиха общия брой на прокудените до 6.5 милиона души от 18 милиона сирийци.

То бива манипулации и фейкнюзене, но вашето е за Г**0близец Храбър. Вярно, че много хора избягаха заради "битките"' но после и много се върнаха. Колко се върнаха? Аааа, нямаа кажем, твай руска хибридна пропаганда, нищо че е истина, нищо, че хората така ще получат по-ясна картина как хората са избягали, но след това са се върнали. Щото битките бяха за освобождаване от главорези, които бяха на американска издръжка и обезглавяваха деца. И кога бежанците наводниха Европа? По време на битките за Алепо, Дамаск и Дараа или когато смелите умерени борци за свобода и демокрация ги "освобождаваха"? Аааа, нямаа кажем, твай руска хибридна пропаганда, нищо че ще е истина. 

 

 

fierсe
снимка на fierсe

Сраженията в Сирия прокудили 1 млн. души за половин година

и къде са тези милион бежанци за половината година?!?

ердо не отчита кой знае какво увеличение,

в европата влизат от морето мароканските скакалци,

та къде са сирийските бежанци?!? на марс?!?

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×