facebook
twitter

Горещи новини

Служители от FIAT обявиха стачка заради трансфера на Роналдо

2113
ЕПА/БГНЕС

Служителите от автомобилния концерн FIAT, който е спонсор на "Ювентус", обявиха стачка заради трансфера на Кристиано Роналдо. Сделката между торинския клуб и "Реал" (Мадрид) е за 100 млн. евро, като ще бъдат платени още 12 млн. под формата на такси и бонуси. 33-годишният португалец подписа договор за 4 години, като според медиите ще взима 31 млн. евро годишно. Парите за трансфера ще плати компанията Exor, която е собственик на Fiat Chrysler Automobiles (FCA), CNH Industrial (CNHI) и Ferrari.

"Неприемливо е, когато FCA и CNHI продължават да понася огромни икономически загуби, а компанията харчи стотици милиони за купуването на един футболист. Говорят ни за трудни времена, че трябва да прибегнем към средства за социална защита, очаквайки пускането на нови модели, каквито никога няма да има. И докато работниците и семействата им все повече стягат коланите, компанията решава да инвестира куп пари в един човек - пише на сайта на профсъюзното обединение Usb. - Компанията е длъжна да инвестира в нови машини, за да се гарантира бъдещето на хиляди хора, а не да обогатява само един. Фирмата трябва да поставя на първо място интересите на работниците си. Сега това не е така, защото на нея й е по-интересен футболът, развлеченията и всичко останало. Затова обявяваме стачка в завода FCA Melfi - от 22 ч. на 15 юли до 6 сутринта на 17 юли."

Същевременно бе обявено, че акциите на "Ювентус" са поскъпнали с 37% веднага след новината за привличането на Кристиано Роналдо. Те започнаха да поскъпват още при появата на слуховете миналата седмица. След като трансферът бе обявен във вторник, официалният сайт на "Ювентус" блокира, а същото се случи и с този на магазина за фланелки и артикули за феновете. Само за няколко дни пък "Фейсбук" страницата на клуба натрупа над 100 000 нови фенове.

20

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

В България енергийната бедност е "екстремна", твърди доклад

21.02.2019

4
Румънски съдии разследват еврокомисари, а ЕК го научи от медиите

21.02.2019

464 2
Томислав Дончев на спешна среща във ВСС за е-правосъдието

21.02.2019

220

Коментари

Pegpec3aEC

Вместо Мбепе купили Мазньо за да се снимат шефовете с него. Прави са хората. 

stefan111

не съм убеден, че са прави. Роналдо, към когото не изпитвам особени симпатии, ще донесе страшно много приходи. Трансфера му беше "избит" дори и само от покачването на акциите на Юве. Дали ще успеят да се възползват добре от тази инвестиция е друг въпрос, но покрай Роналдо идва по-висок рейтинг, продажба на стоки, ТВ права, реклама и др. 

Bacho Кольо

Винаги съм знаел, че "акциите на Юве" са любимото блюдо на работниците от Фиат. 

stefan111

Единствено от шефовете на Фиат зависи как ще спечелят от това. Пряка връзка няма, но да ревеш понеже спонсорираш най-доходоносният футболист последните 10г е смешно. Винаги съм знаел, че е добре да не се мрънка.

Pegpec3aEC

Стига шарлатански непоешки ипиоидски манипулации и вуду схеми. Избили са някои шарани с промити мозъци. Щеше да има избиване ако бяха прибрали 100 мильона от продажбата на акции. Са ли? Не. Ко тогава. Гледането на кафе и на акции е паратька работа,

stefan111

за това "избит" е в кавички... За к'ви "вуду"
 неща говориш ... Сигурен ли си, че си добре?

 

п.с. от друга страна имаш ли идея как се качва цена на акция? 

Плътеник

FIAT - Fix It Again Tomorrow.

На какво основание стачкуват тези самодейци - не е много ясно.

whoever

тези самодейци въртят отвертки, гаечни ключове и баданарки. а що продукцията им излиза такава - да отговарят тия, дето харчат 100-на млн. евро, за да се фукат, че имат роналдо.

ЧИЧКО СИМИТЛИ

Фирмата трябва да поставя на първо място интересите на работниците си. Сега това не е така, защото на нея й е по-интересен футболът, развлеченията и всичко останало. 

Капитализъм, сър! 

ЧИЧКО СИМИТЛИ

.

ИлияНиколов

Доколкото разбирам акциите на "Ювентус" ще имат временно покачване и предполагам в края на финансовата година ще се върнат на стойностите преди трансфера на Роналдо.

Според мен чрез сделката се търси имидж и място в сферата на "паралиите", собственици на клубове и пръскащи пари за скъпи футболисти.

А за бачкерите - ами да се оправят сами.

Та в този смисъл Бачо Кольо е прав. 

 

toronegro
Ако парите за трансфера идват от ФИАТ, работниците са прави да искат тези пари да се харчат за фирмата и една част за самите тях. А ако Юве генерира приходи ,да си ги харчи за клуба и работниците си(футболистите)
хикса
снимка на хикса

Те няма да продават акции, ще продават фланелки на Роналдо. А това, че някой, дето са го пуснали в неплатен, за да не го уволнят, щял да стачкува - ми хубаво. Може и неговия гащеризон да вземе да се харчи.

toronegro
Със такива като тези над мен светът само може да става по-лош. И малко са чели история, иначе щеше да знаят че периодично тия с "отверките и гащиризоните" един ден им писва и започват режат зелките на онези дето продават фланелки и акцции
ИлияНиколов

Могат ли да се избият 112 млн. евро само от продажба на фланелки?

Предполагам, че разходите по ушиването и пласмента на фланелките са за сметка на клуба и приходите ще влязат пак в касата на "Ювентус".

buratinob

Права за реклами.

От тениските няма как да изцедят толкова пари, освен ако всеки италианец не си купи екип.

ИлияНиколов

Хубаво, buratinob, но това, което притеснява профсъюзите е, че с парите е купен актив, който няма пряко отношение към дейността на предприятието - може единствено да се третира като евентуална дългосрочна инвестиция и да се продаде след години, което е съмнително - играчът трупа години, умора, грубо казано изхабява се и цената му ще започне да пада и ще бъде трудно да се избият направените разходи.

 

 

 

buratinob

Футболистът не е актив,

Той е пасив във счетоводството.

Спонсора е Фиат, печеливши са ултрасите на отбора.

Фиат губи във всички случаи.

Просто някоя неначесана мома от маркетинга ги е подвела.

Това,че цените на акциите на групата се вдигат е плод на няколко луди тифози, купили акции вместо бира.

Пазарът бързо регулира еуфорията, но когато акциите паднат същите анализатори вместо за еуфория на пазарите, ще заговорят за НОРМАЛИЗАЦИЯ и СПРАВЕДЛИВИ пазарни нива.?

 

хикса
снимка на хикса

Всички италианци за нищо не стигат, трябват половината китайци. В Реал, който е дружество с идеална цел, а не АД и няма право да привлича средства по друг начин, се получава, както и в Барселона, когато не са срещу ПСЖ. А правата върху рекламите, живота и първата брачна нощ са от едни други времена и вече не върват.

Хулиган

Ще доживеем ли някой ден служителите на Български морски флот да потърсят по този начин сметка от Разградския фараон?

 

.....................................

http://www.drago.info/

Влез или се регистрирай за да коментираш

×