facebook
twitter

Горещи новини

Шофьорът, убил балетиста Мартин Чикалов, остава в ареста

Велосипедисти организират днес протестно шествие в София
1115
бТВ

Варненският окръжен съд остави в ареста 25-годишния Петър Здравков, който блъсна с автомобила си и уби балетиста от Варненската опера Мартин Чикалов, предаде БНТ. Мотивите на съда са, че има опасност Здравков да се укрие, тъй като е избягал от мястото на инцидента. Оттам той се опитал да избяга с автомобила си, но е бил засечен от две други коли. След катастрофата стана ясно, че е карал без книжка поне от 8 години.

Прокуратурата изтъкна тежестта на престъплението, което е извършил, като подчерта че, освен по непредпазливост, то е извършено и със самонадеяност. Здравков е знаел, че има проблеми със зрението, но въпреки това е продължавал да шофирал по улиците във Варна, което е обществено опасно. Според свидетелски показания в момента на инцидента той е карал със 70-80 км/ч, съобщи бТВ.

Задържаният каза пред съда, че съжалява, но пред медиите не отговори нито защо е шофирал без книжка, нито защо е избягал. Според съда бягството му показва склонността му да се укрива. Въпреки двата акта от КАТ за шофиране без книжка, той е продължил да кара, нарушавайки закона, затова и няма гаранции, че няма и занапред да продължи да го прави, застрашавайки здравето и живота на хората.
С протестен „поход за живот” велосипедисти ще почетат във Варна паметта на загиналия Мартин. Те ще призоват за строги наказания за тези, които нарушават правилата на пътя. Приятелите на Мартин настояват за сурово наказание за извършителя. Според протестиращите Законът за движение по пътищата не помага за безопасността на колоездачите.
Протестен поход на велосипедисти заради зачестилите инциденти ще има днес и в София. Походът ще започне в 17:30 ч. от Министерския съвет и ще продължи до МВР.

14

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Пред ДАНС се изви опашка заради закона за пране на пари

15.02.2019

1572 12
"Лудогорец" се провали при подновяването на шампионата

15.02.2019

673 4
Президентът Радев обмисля вето на приетия Изборен кодекс

15.02.2019

846 18

Коментари

Wolf ACE

И какво да го правят тоя кретен? Ясно е, че не му пука особено.. Освен съдът да си свърши работата, за да може да има яко "British airways" в затвора, за максимално дълго време... и тогава не е сигурно - може пък да му хареса..

 

* Реклама на "British Airways - Ежедневно, 7 дни в седмицата, във всички направления"

КОРТИЗОН ШУКАР
снимка на КОРТИЗОН ШУКАР

Как един свидетел пешак може да определи скорост с точност 10km?а в случая конфискация.е пътя и каторга

 

вила

Каква непредпазливост бе законоблюстители?8 години съзнателно нарушава  Закона  и се движи по пътищата незаконно с автомобил,два пъти е предупреждаван писмено с акт,че нарушава Закона и той продължава да е рецидивист закононарушител.Като такъв убива Човек!Съзнателно нарушава Закона поради което  убива Човек.Къде е непредпазливостта?Пфу!

Proksimable 2

Сигурно зад гърба му стои някой "виден" гербер.Те са над Законите в България !

Alp_BG

Чудя се как на този юнак могат да му съобщят името и какви ги е вършил, а на онези 72 рецидивисти, които са избягали от затворите миналата година не могат.

Или пък са го питали?

skyspirit
снимка на skyspirit

В друг сайт прочетох коментар на потребител, който твърди, че го познава.Та Пешо се занимава с  дилърство и е наркоман. Като малък се е препитавал с дребни кражби - касетофони от коли и под. кокошкарии. 

Повечето дилъри са ушета на полицията, което обяснява странното няколкодневно мълчание на "органите" относно самоличността му. Защо няколко дни не са му готови кръвните проби?

FuFighter

Има 240 субекта в Парламента, за толкова години да бяха променили съответните закони за да може бързо и ефикасно да се налагат санкции. Видно от историята - полицаите са съставили актове, няма начин да няма наказателни, отделен е въпросът дали са платени, но това е проблем на НАП. Повече от това няма какво да се направи от страна на полицията - тя е установила и санкционирала нарушението, за което законодателят е предвидил, че трябва да се състави АУАН.  Другото са спекулации.

Proculus
снимка на Proculus

"Защо няколко дни не са му готови кръвните проби?"

 

 

Ако извършителят е избягал от местопроизшествието /както се твърди да се е случило/ и до установяването му и задържането му от полицията е минало време, резултатите от кръвните проби почти няма да имат значение. Принципно резултатите се бавят по няколко дни в зависимост от натовареността на съответната лаборатория.

Здравка
снимка на Здравка

Не е задържан от полицията. Избягал е от местопрестъплението.  Слава Богу, бдителни варненци са заснели колата с ясно видима регистрационна табела. Това го е принудило да се предаде сам. Отишъл е разбира се с адвокат.

Proculus
снимка на Proculus

Това имах предвид, защото след отиването му в полицията е бил задържан. Пойнтът е друг, а именно, че е минало време от момента на катастрофата до момента на задържането му. Т.е., дори да се установи наличие на алкохол и/или наркотици в кръвта на водача, трудно ще се докаже, че е бил под тяхно въздействие преди и към момента на причиняване на ПТП, а не ги е приел след това. Не че няма способи и за обратното, но е трудно и несигурно. Примерно, за времето на приемане на алкохол има един метод - на Видмарк /цитирам по спомен, не ми се рови в литературата/ като се изчислява по формула, като се вземат данни за установената концентрация на алкохол към определен момент, данни за възраст, тегло, ръст, вид и количество на консумираната алкохолна напитка, време на консумация преди пробата и т.н. и се прави изчисление за времето, за което организмът е абсорбирал съответното количество алкохол, за да отчете изследването съответна концентрация. За наркотиците не съм чел, а и не съм чувал да има подобен способ за проверка.

skyspirit
снимка на skyspirit

За алкохола - методът е Видмарк.

Едит: вече и за алкохола се ползва газ хроматограф. Видмарк е изключен, като неточен метод.

 

За наркотиците, цит. от последната наредба:

 

Изследването на пробите за наличие на наркотични вещества или техни аналози в кръвна проба,

включително на техни метаболити, доказващи употребата им, се извършва чрез газова хроматография с масспектрална детекция (GC-MS) и/или високоефективна течна хроматография-

масспектрометрия (LC-MS)

 

Това са прецизни методи, които ако не се намажат нечий ръчички, могат определят времето на попадане на веществото в организма. 

 

Пак казвам - много време се бавят тези анализи. Случаят е обществено значим и може да се забързат малко.

Здравка
снимка на Здравка

Страхувам се, че това копеленце има гръб. Нямам представа кой е, но варненци имаме страхове, че ще му се размине леко, леко,  половината присъда ще мине в ареста и ще го освободят за примерно поведение без да помирише пандиз. Дано времето опровергае мен и съгражданите ми.

Жалко за талантливия млад мъж, който си отиде без време.

КОРТИЗОН ШУКАР
снимка на КОРТИЗОН ШУКАР

Помните ли случая с моториста убил рано сутрин момиче на пешеходна пътека карайки с блузо 100км? Май майка му стана депутат. Моторджията не е в затвора изкараха най нагло,че жертвата Съпричастна- не преценила скоростта не си носела задължителния радар.... Та какво е различното. /знае се че марто, бедара,не е тикал колелото..?м?

 

Стоф

Идиот убива човек. Чия е държавата в случая?

Влез или се регистрирай за да коментираш