Quantcast
Кметът на Добрич отрече, че е от СДС | СЕГА
facebook
twitter

Горещи новини

Кметът на Добрич отрече, че е от СДС

Йордан Йорданов бе обявен за член на партията, но няколко часа по-късно опроверга
5233
Йорданов и компания във Варна. Снимка: сайт на СДС

След като няколко часа СДС имаше кмет в Добрич, след обяд Йордан Йорданов се разграничи от СДС.

Снощи партията представи като свой член кмета на Добрич Йордан Йорданов. "Аз съм дясно мислещ човек", заяви той във Варна, придружаван от сините лидери. Новината за членството му в СДС бе потвърдена и от партийния пресцентър. Днес след обед Йорданов се разгриничи от снощния случай и заяви пред Дарик, че "Член съм на "Движение България на гражданите" /ДБГ/ и на Реформаторския блок. Радвам се, че от СДС ме подкрепят и сме обединени в Реформаторския блок. Радвам се, че ме чувстват като член на СДС". На въпрос защо снощи не е опровергал новината от Варна, Йорданов заяви, че "не отговарям за чужди изявления".

Йорданов поясни още, че е бил поканен на форум във Варна, на който е имало среща на десни политици и кандидати за евродепутати със симпатизанти и е приел да присъства като представител на Реформаторския блок.

Йорданов влезе в политиката чрез формацията на Меглена Кунева "България на гражданите". Бе й координатор за Добрич. Успехът му на кметския вот през 2015 г. бе един от двата големи триумфа на Реформаторския блок (другият - Плевен). През 2016 г. обаче се включи в предизборни прояви на ГЕРБ. Малко по-късно Бойко Борисов го обяви за член на собствена си партия, а Йорданов отвърна, че принадлежи на “България на гражданите”.  Причината да реши днес след обед, че все още е в Реформаторския блок, е, че групата на неговите съветници в Добрич се е разбунтувала, като разбрала, че кметът сменя партията. 

Ключови думи:

СДС, Йорданов, Добрич

Още

Тиймбилдингът на Борисов срещу “PRO100КИРО“ и “Кокорчо“ продължава

16.04.2022

5197
ПП иска да се регистрира като марка, но добричкият кмет оспорва

05.03.2022

ДИЯН ИВАНОВ

6920
Останали без власт, ГЕРБ и СДС се раздират от скандали

20.12.2021

Обновена

НИКОЛАЙ ИВАНОВ

63560