facebook
twitter

Горещи новини

РВД обяви нов конкурс за авиодиспечери

1023
Pixabay

Пролетната кампания за набиране на кандидати за Ръководител на полети на BULATSA започва от днес и ще приключи на 30 април, съобщиха от държавното предприятие РВД ("Ръководство на въздушното движение"). 

РВД посочва, че улеснява желаещите да практикуват тази професия и предоставя възможност за безплатен тест по английски език в София, Варна и Бургас. От тази година кандидатите, които в рамките на предходните 5 години са се явявали успешно на теста и са покрили ниво B2, ще преминат директно до втория етап от подбора – тест Feast 1.

По време на кампанията ще се проведат три пъти „Дни на отворени врати“ – на 25 февруари, 7 и 29 март.  Желаещите да се запознаят отблизо с професията "ръководител на полети" ще могат да посетят ДП РВД и да научат подробности за организацията, както и да разгледат учебния център и оперативната зала.

През последните години трафикът над България се увеличи драстично и само за 2018 г. BULATSA (Bulgarian Air Traffic Services Authority) обслужи над 800 000 въздухоплавателни средства. Това налага и приемането на нови хора, които да се грижат за безопасното обслужване на въздушното движение.

На 3 февруари ДП РВД отбеляза своята 50-годишнина. Цяла година ще бъдат провеждани различни инициативи по случай юбилея и ще бъде валидирана специална пощенска марка.

3

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Фалшиви инвалидни пенсии са засечени и в Разградско

19.05.2019

279 3
10-и ден от "безпрецедентното" издирване на Стефан Зайков

19.05.2019

7981 63
ГЕРБ представя Манфред Вебер в „Арена Армеец“

19.05.2019

552 12

Коментари

kempes

С една депутатска заплата колко авиодиспечера могат да се назначат ?

3biri

Попитай специалистът по гробищни паркове дали неговата заплата е по-голяма или тази на жена му.

 

kempes

Явно съм пропуснал някаква съществена новина.

Кой е специалистът по гробищни паркове ?

Влез или се регистрирай за да коментираш

×