Quantcast
Русенска фирма въведе четиридневна работна седмица | СЕГА
facebook
twitter

Горещи новини

Русенска фирма въведе четиридневна работна седмица

1743
www.bbc.co.uk

Консултантска фирма от Русе въведе четиридневна работна седмица. Дружеството има офиси в Русе и Бургас, в които работят общо 8 служители, предаде БНТ. Мениджмънтът на фирмата очаква нововъведението да намали стреса и да оптимизира работата.

Управителят Петър Петев се е решил на смелата стъпка, след като прочел статия по темата в специализирано издание.

"Когато хората почиват повече, в работното време са по-мобилизирани, по-оптимизирани и обемът работа, който се свършва за 5 дни, би могъл да бъде свършен за 4 дни при такава мобилизация." - коментира той.

Въпреки че служителите почиват един ден повече, това няма да се отрази на работната им заплата.

"Всички сме много ентусиазирани и се надяваме да сработи. Смятам, че това ще се отрази положително върху нашите резултати, когато сме по-отпочинали." - увери Мирена Пашкунова, служителка във фирмата.

Тенденцията за 4-дневна работна седмица обхваща все повече фирми по света. И макар да е рано за равносметка на резултата, Петър Петев препоръчва на всеки работодател да направи този експеримент и сам да вземе решение дали е успешен за неговата фирма.

Ключови думи:

Русе, фирма, работа, четири дни
9

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Русе и Кюстендил бойкотират здравния министър за COVID-болниците

19.11.2020

2339 5
Прокуратурата ще плати 160 хил. лв. на съдия, оправдан за подкуп

19.11.2020

2088 17
Ограниченията при пазаруването в магазини стартираха от Русе

06.11.2020

Обновена

1705 5

Коментари

Sapienti_sat

- А сваку среду ли че радимо?

ppipi7766

За "фирми" в тази сфера може да се въведе и едночасова работна седмица.

Няколко минути са достатъчни да се копира готовата "консултация" по усвояване на европрограми като се смени   името на консултирания.

Останалото време до час е за броенето на хонорара. 

Как се отнася този почин към болница работеща 4 дена, детска градина, социални и сметоизвозващи фирми, полиция и съдилища, енергетика и водоподаване 4 дена в седмицата.

Може ли следващият пример да бъде от нещо наистина работещо не с калинчест "бизнес"?

торбаЛан

Че нашата фирма открай време е въвела да се работи по 3,5 дни в седмицата. По 12 часа. А тия чак по теле-визията ги даваха...

onzitam

Как се отнася този почин към болница работеща 4 дена, детска градина, социални и сметоизвозващи фирми, полиция и съдилища, енергетика и водоподаване 4 дена в седмицата.

Точно както се отнася и петдневната работна седмица към гореизброените учреждения. Работи се на смени, дават се дежурства, а извънредните часове се заплащат!!!

19namo

Петдневна за фирмата, четиридневна за служителите. Лесно е, но иска глава на раменете.

kaily
снимка на kaily

Човекът е сметнал, че ще му излезе по-евтино така и работата ще е по-качествена.

Манерките незабавно скочиха, щото това противоречи на философията на манерките, а именно - Мачкай работещите, те са ти изтривалка на самочувствието.

ИвКо

За един ден по малко седмично фирмата си спестява разходи от еленергия за климатици, парно и други пособия. Не е малко особено ако се отнесе към свършената работа през този ден. Системата обаче не е ефективна към различните фирми, това с даването на дежурства на почти целият персонал е определено несъстоятелно.

bay Dragan

Парите, парите за колко дни са?

Solace

Обаче, ако някой клиент иска консултация в условно наречения пети ден, какво ще се прави? Губи се клиент, служител се компенсира, или как? 

Влез или се регистрирай за да коментираш