facebook
twitter

Горещи новини

Борисов: Във вторник гласуваме 7-те милиона за УНСС

Не един, не двадесет обекта съм довършвал, коментира той
2849
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Следващият вторник правителството ще гласува 7,5 милиона лева държавни средства за новия учебен корпус на УНСС. Днес премиерът Борисов заедно с ректора на УНСС проф. Статев и финансовия министър Горанов посетиха строящата се сграда на новия учебен корпус.

"Не може да се дават милиарди за образование. Не може да го оставим този строеж да стои като "паметник" в този му вид. Ако ги оставя да продължат да спорят финанси – МРРБ – университет, това ще остане така", каза Борисов, цитиран от БГНЕС.

"Не един, не двадесет обекта съм довършвал. Тук учат студенти, млади хора, водят се специалности само на английски, има чуждестранни студенти и този спор не ми е приятен. Вторник ще ни е Министерския съвет – вторник, тия 7 милиона ще ги гласуваме", каза Борисов.

От своя страна Владислав Горанов още веднъж заяви, че остава валидна позицията на Министерство на финансите от 2016 година, има обаче финансова корекция.

7,5 млн. лева е ангажиментът на държавата, но аз имам подозрения, че няма да са достатъчни, заяви Горанов. Според него не може Икономическият университет да допуска икономически грешки.

"Смислен въпрос е за чия сметка са корекциите. Кой ще предпази българския бюджет", обърна се Горанов към медиите.

В отговор на въпрос работи ли държавата и защо при всеки нерешен от отговорната институция въпрос се прибягва до намесата на премиера, Бойко Борисов заяви, че държавата работи перфектно.

"Надявам се това да не се случва повече, но сме пред свършен факт. Тук са закопани огромни пари, така че с въпросите, вие ме поставяте в неудобно положение", обърна се Борисов към задаващите му въпроси журналисти. "Две години не сме го правили, защото две години те (УНСС, МФ и МРРБ – бел. ред.) се караха", отвърна Борисов.

Ключови думи:

Бойко Борисов, УНСС
31

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Само 20% от студентите ходят редовно на лекции
Дипломат - това звучи евтино

22.08.2019

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

5277 22
Вицепремиерът Марияна Николова поема и киберсигурността

20.08.2019

1525 13

Коментари

Страници

buratinob

Пак го "спешиха" нямат милост.

Постоянно го спешават, тия хора не разбират ли, че Неговата работа е да обещава.

Даването, ако има.😂

Direktiva

Там преподават финансовите гении Гумен Речев, Чобанов и Олигарски! Учат студентите как да се докарат до фалит!

premier

Аман от този "спасител" в мутренската му държава.

Begemot
снимка на Begemot

Когато нищо не работи  и всичко е "на пожар" - трябва пожарникар. Отделен е въпросът, че той сам изгради система, в която нищо, освен Неговата Дума и ОЦУ не важи, няма закони, договори , ЕС - има само бай беилербеъ Туй.

Nashenec

Най обичам такива спасители - първо пращат подопечните си всичко да омажат, с следтова ТОЙ на бял кой идва да спасява.

JR

Показателно е, че и водещият икономически университет в бантустана е пред фалит. Толкова за “политиката“ на пожарната Му команда. Сега ще търчат в кръг с академиците и ще скубят ВлаТко да даде някоя и друга милка милостиня.

Виновни за батака, разбира се, няма да има. Немукаетът на герберастията е природно явление. Дори чудо!

Пълно разкапване и разпад! Друм, бе!🎃🎃🎃

Дежурния

Имуществените декларации на ректора на УНССС дали имат нещо общо с този проблем? 👀

Тодор1

Селски тарикатлъци преди избори.

Оназване всичко,под Неговото вещо  ръководство и после пак под неговото вещо ръководство спасяване като раздаваме пари от бюджета ,в нарушение на закона ,от първо лице ед.число.

Правилно каза Проф.Пантев -България никога бе е била управлявана от толкова невежи и алчни люде.

ThePal
снимка на ThePal

Вчера дочух някъде, че в УНСС учат около 22 000 студенти ?!?! Преди около 30-40 години бяха около 6000. Не достигаха аудитории и се учеше на "Ст.Караджа" и "Екзарх Йосиф". Та се чудя къде са набичкали всички тия 22000 ?! Наборът намаля тройно, а бъдещите икономисти са се увеличили почти четворно...

JR

Взели са под наем чалготеките в околността. Нови форми на обучение...

Тъмно пиво

Съвет към проф. Статев: Наемете Гочиту Гергов да изкопае една дупка в двора на УНСС. Държавата одма ще плати 43 милиона за дупката. 

скайспирит

Дреме му. На тоя преди него, един от управителите всеки месец лично носеше пликче за да е сигурно, че фирмата ще спечели следващата обществена поръчка.  

JR

Не плаща държавата, поради разкапването й, а Той. Лично. Един от основните принципи в Неговата дейност е взаимстван от вехтия виц за тоалетния папир - където е надупчен, не се къса. Ерго - фундаменталната роля на дупките за царствуването Му. 

Johnny2965

А как реагира прокуратурата на сигнала Ви?

скайспирит

Това към мен ли? Не е моя работа да пиша доноси, и не желая да "оправям света". Знам, знам....."Който узнае за престъпление, е длъжен ... бла бла..." Ама това беше в едни други времена, сега е пазарна икономика с пазарни отношения. 

sega_reader

УНСС няма нужда от спасяване, а от закриване.

През т.н.преход, който се проточи 30 години, чии кадри мислите бяха в ръководството на държавата ?

JR

През последните 10 - на Семинарията в Симеоново...

полк. дървингов
снимка на полк. дървингов

Къде са "спешните мерки"? 

Bacho Кольо

Мога да направя обосновано предположение, че Спасителят ще се появи и ще спаси УНСС. Най-късно на 20 май тази година.

Дежурния

Министърът който е трябвало да включи пари в бюджетни прогнози е Меглена Кунева. Тя дали е казала нещо по въпроса?

Цялата работа мирише много здраво. Като се раздели цената на строителството (върху собствена земя!) на площта, излиза почти 1000 евро на квадрат. Да не са наели "Артекс" за строител и Меглена Кунева за консултант?

SINDBAD

Избийте си от главата всякакви мании за величие, за недосегаемост, за привилегированост или специалност.

Вие сте временен служител на народа.

И може да бъдете сигурен, че ако продължавате с арогантното си поведение спрямо журналистите, ще дойде момент, в който те ще почнат да напускат демонстративно пресконференции и интервюта с Вас и това моментално ще лъсне в световните медии и после ще се чудите какви опорни точки да измисляте пред евро-атлантическите си партньори.

И запомнете, светът не се върти около Вас, а се върти около суверена, чието продължително присъствие на жълтите павета през последните години съвсем не е случайно.

Желязко Желев

Забравил си да добавиш;

Треперете.Ние сме навсякъде и скоро ще дойдем за Вас.Не забравяме.Не прощаваме.

А малко по сериозно;

Едно е да искаш друго да можеш трето и четвърто да го направиш.

Народа иска но не може.

Периодично се появяват лъжепророци които уж могат и знаят.И понеже излъганото

камилче не ги беси те се множат.

rurade
снимка на rurade

България не е Парламентарна Република ,а Държава на тиквата-слънце,където има сигурно милион държавни служители,но никой от тях не си върши работата или е блокиран да прави ,каквото и да е от висшестоящите си!Така стигаме до главатаря на изпълнителната власт,който се изживява като Супермен ,но няма и идея какво да направи за да работи администрацията.

 

Бомбастичното действие наречено спасение от минпреда е просто паричен  превод на определена сума ,който може да го извърши всяки нископоставен служител !

 

 

sega_reader

Много се надявам, това лошо законодателство сега и този зависим съд, който съди невинни хора да се запазят и след като падне от власт ГЕРБ.

За да може те да бъдат съдени по същите калпави закони и от същия зависим съд както те съдиха невинни хора.

И едва след като се осъдят всички корумпирани и некадърни неграмотни гербери, чак тогава да се оправи и законодателството и да се изчисти съда от малодушни и дребни душици !

volog2

Това пак са пари, които не отиват в образование, а в скъп бетон. Ще кажеш, че на УНСС сградите са му били малко. А кой знае и какви са далаверите със строителите

volog2

държавата работила “перфектно”, за това са абсурдите ката ден

Sapienti_sat

Във Вторник Носете Съответната Сума! 💅

Желязко Желев

Нарциса Борисов решава всякакви проблеми.И деца прай.На бели майки се раждат негърчета.

Но ББ едновременно е и отговорен.И за негърчетата също.

Накрая ще е единствено Отговорния.

Подобно на Т.Живков и Виденов.

Едни десетки милиарди лева а може би и 100тици ще заживеят своя частен щаслив,честен и чист живот.Нейде по света ще се появи нова българска колония дето от сутрин до вечер ще е пачанга.

 

ШКОЛНИКА МАРЕК

След като посети оперен спектакъл, ТОЙ удостои с присъствието си и университет. Трябва да е наясно що е то университет и за какво ще отпусне пари. Няма да се учудя, ако академичният съвет ГО произведе в "доктор хонорис кауза". В Пловдив вече дадоха същата титла на видна герберка. Пак ставаше дума за пари, отпуснати от държавата за ВУЗ. Що да не стане традиция? Аз съм ЗА!

Martin Tarpev
снимка на Martin Tarpev

Утре ваш става дългът

 

https://martintarpev.wordpress.com/2019/04/24/%D1%...

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×