facebook
twitter

Горещи новини

Поредни кадрови рокади във Фонда за лечение на деца

Здравният министър освободи д-р Мариета Райкова, сменя я д-р Георги Деянов
436
снимка: BTV

Фонда за лечение на деца вече има нов директор след като вчера здравният министър Кирил Ананиев освободи по нейно желание Мариета Райкова. Считано от 20 август 2018 г., новият директор на фонда е д-р Георги Деянов. От май 2017 г. той е работил като главен експерт в Център "Фонд за лечение на деца". Следващото заседание на Обществения съвет е насрочено за 15 август 2018 г., съобщиха от здравното министерство. 

"Сливането на Фонда за лечение на деца със здравната каса не е причина да се оттегля от поста директор на Фонда за лечение на деца", каза пред БНР Мариета Райкова днес. През април-май в Министерство на здравеопазването се събра работна група, която обсъждаше прехвърлянето на Фонда за лечение на деца към здравната каса, информира тя. "Аз съм обявила, че желая да напусна фонда от месеци, но изчаквах да се намери подходящ човек за поста", каза още Райкова.

Вчера вечерта беше съобщено, че Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев е освободил д-р Мариета Райкова от поста директор на Фонда за лечение на деца, съобщи Агенция „Фокус“. Д-р Райкова е освободена по нейно желание.

Тя е директор на Фонда за лечение на деца от месец септември 2017 г., след като смени д-р Тинка Троева. Здравният министър уволни д-р Троева с мотива, че системно е нарушавала правилника, което е довело до редица закононарушения.

Това е четвъртата рокада във Фонда за лечение на деца в чужбина от месец април 2016 г. Тогава беше арестуван почти целият предишен екип на Фонда, а директорът ѝ Павел Александров - уволнен.

В началото на март 2017 г. предишният директор проф. Владимир Пилософ бе освободен от служебния министър Илко Семерджиев и на негово място бе назначена д-р Тинка Троева.

Все още няма коментари

Още

Путин към британски бизнесмени в Кремъл: Пазарът е достатъчно голям

20.03.2019

275 1
Арх.Мирянова: Цветанов оцени мощната енергийна защита на сградата от псалм 91

20.03.2019

6626 26
Свидетели потвърдиха показанията си за убийството в Борисовата градина

20.03.2019

1358 5

Влез или се регистрирай за да коментираш

×