facebook
twitter

Горещи новини

ОССЕ засякла руски средства за електронна война в сепаратистите в Украйна

Те били предназначени да блокират мобилни комуникаци и да правят негодни, направлявани от радари ракети
5362
БГНЕС архив

 

За първи път в контролираните от бунтовници райони в източна Украйна бяха открити произведени в Русия оръжия, въпреки че Москва продължава да отрича да снабдява с оръжия сепаратистите, предава Франс прес, цитирана от БГНЕС.

Изявлението на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) е рядко независимо потвърждение, че модерни, произведени в русия оръжия, се използват в сраженията между украинската армия и сепаратистите, добавят агенциите.

В изявление до АФП на специалната наблюдателна мисия в Украйна на ОССЕ се казва, че на 28 ли те са забелязали „четири отделни системи за електронна война ... в райони, които не се контролират от правителството".

От мисията твърдят, че един от дроновете й е видял системите Leer-3, Krasukha-2, Bylina и Repellent-1 на около 64 километра югозападно от твърдината на бунтовниците Луганск.

Системите, предназначени да блокират мобилната комуникация и да направят негодни за употреба направлявани от радари ракети, започнаха да се произвеждат само преди няколко години и са произведени в Русия.

Докладът на ОССЕ не посочва изрично страната на произход.

Repellent-1 е проектиран да деактивира и унищожава безпилотните самолети на разстояние до около 30 километра според руски медии.

От мисията на ОССЕ потвърдили пред Франс прес, че нейните дронове, използвани за наблюдаване на хода на конфликта, продължаващ вече четири години, десетки пъти са били блокирани, но отказаха да спекулират кой стои зад това.

Екип от 600 служители на ОССЕ е единствената независима наблюдателска мисия в горещата зона на украинския конфликт.

129

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Пред ДАНС се изви опашка заради закона за пране на пари

15.02.2019

1531 12
"Лудогорец" се провали при подновяването на шампионата

15.02.2019

649 4
Президентът Радев обмисля вето на приетия Изборен кодекс

15.02.2019

834 18

Коментари

Страници

inventus

Ами дайте им американски тогава! Войната си е война но бизнесът трябва да върви.Нали така се пънете да ни обяснявате?

Вълкодав

Това за електрониката се знаеше отдавна - не е новина

Ганди
снимка на Ганди

Стига ва! Те ена кафеварка не моат да направят, ти викаш....

dimdum

оссе независима? айде бе. питайте сърбите.

това първо.

второ - и вярно да е - какво от това? русия снабдява с оръжие руснаци да не ги избиват укрите, а не индианци в американските резервати.

Гласът

русия снабдява с оръжие руснаци 

Да разбирам ли, че считаш руските управници за лъжци? Защото те настояват, че не правят това което ти твърдиш, че правят. 

Вълкодав

По същата логика Турция трябва да въоръжава нашите турци - уж да не ги избием

Grim
снимка на Grim

От къде Йран има резервни части и ракети за F-14? Който търси намира, и какво означава Докладът на ОССЕ не посочва изрично страната на произход?

Гласът

От къде Йран има резервни части и ракети за F-14?

За скандала "Иран-контра" чувал ли си? Оттам. Американският президент на косъм не падна заради него. Един висш военен лежа в затвора. За настоящата случка по-скоро няколко висши руски военни ще получат награди и ще бъдат повишени в чин. 

jarl_Ragnar
снимка на jarl_Ragnar

Ахаха, ти изби рибата човече... сещаш ли се кога беше Иранската криза??? Преди 80-та на миналия век. От тогава са минали  38 години... ти наясно ли си малко с времевия диапазон за годност на едни резервни части за изтребител от типа на Ф-14...?!? 

 

Ф-14 апропо, аятоласите ги завариха, те не са част от сделката Иран- контри. Ф-14 бяха продадени на шаха още 1974-та, около 80 бройки. И си вървяха с пакета- въоръжение, обслужване, обучение на екипажите... след революцията, сделките по Ф-14 спряха. 

 

Резервни части вика- иран- контра хахахааха

Georgi.F
снимка на Georgi.F

?

Bacho Кольо

От мисията твърдят, че един от дроновете й е видял системите Leer-3, Krasukha-2, Bylina и Repellent-1 на около 64 километра югозападно от твърдината на бунтовниците Луганск.

Системите, предназначени да блокират мобилната комуникация и да направят негодни за употреба направлявани от радари ракети, 

 

Бахти и наглите копелета са тия лугански сепаратисти!

Кой им позволява са притежават системи,  "предназначени да блокират мобилната комуникация и да направят негодни за употреба направлявани от радари ракети"!?! Кой?

Вместо да оствят на спокойствие направляваните от радари ракети, за да могат те безпрепятствено да избиват жените и децата на ЛНР!

paragraph39
/:/Системите, предназначени да блокират мобилната комуникация и да направят негодни за употреба направлявани от радари ракети, започнаха да се произвеждат само преди няколко години и са произведени в Русия. Докладът на ОССЕ не посочва изрично страната на произход. ......................................................................... "...да направят негодни за употреба направлявани от радари ракети..." Че какво "осъдително"/забранено ли е, откога и от кого?!/ има в това, да правиш, в радиус от 64 км., негодни за употреба насочени с радар към тебе ВРАЖЕСКИ управляеми с радар ракети?! Трябва да ги оставяш вражеските ракети да падат върху главите и къщите на населението ти ли?! Егати плиткоумието на тези от ОССЕ! Или им е изгодно и угодно да се правят на плиткоумни?! ПФУ
Гласът

Ти като голям радетел на правото защо не ни кажеш по кои параграфи и алинеи прехвърлянето на оръжие на територията на друга суверенна страна, против нейното желание и за въоръжаване на бунтовнически групировки, е в хармония с международното право? Нали това ти е специалността? 

known

За Сирия ли говориш?

Гласът

За Сирия ли говориш?

Ако беше за Сирия Параграфа вече щеше да е написал няколко осъдителни пасквила. 

buratinob

И глей какво нахалство!

И тия се снабдили с отбранително оръжие.

Е срама нямат!?

Винету Вождов

А така. До края на годината Русия ще бъде определена за държава подкрепяща тероризма и ще бъде напълно изолирана....като северна корея.

 

buratinob

И после какво?

Тръмп ще тича пк при Путин, той ще го погледне кактогледаше тъжно Баце.

Даже НЕТ няма да смотолеви.?

Винету Вождов

После нещата са много зле за Русия. 

buratinob

Какво ще и санкционирате още?

Остана да забраните свободното междуконтинентално движение на балистични ракети.

?

 

Винету Вождов

Ще остъклявате всеки който не иска да търгува и говори с вас ли ?

buratinob

А бе,като гледам Русия търгува с целия свят, САЩ налагат ограничения на търговията с целия свят?

Направо да падладеиш.

?
Винету Вождов

Скоро няма да е така

Казуса
снимка на Казуса

Естествено, че ще има модерно оръжие в Новорусия. Радостта от доставката на джавелините е ограничено само до детската наивност на разни сгугнювци, вождове и прочее правоверни носители на ЕТАЦ.

Гласът

Но иначе плачете, когато САЩ дава бракувано оръжие от 70-те години на бунтовниците в Сирия. Дори настоявате, че това нарушава международното право.  

known

"Бунтовниците" в Сирия? Ал кайда - бунтовници? Пусти лицемери.

Гласът

Когато се биеха с американците в Ирак как ги наричахте?  Пусти лицемери. Аз лично ги наричах и тогава и сега бунтовници - по-точно сунитски бунтовници. 

rover
снимка на rover

а пиндосите в ирак ко праеха? за белия прашец знаем, друго дайте.

Гласът

 

а пиндосите в ирак ко праеха? 

Ko? А Хизбула ко праи в Сирия? 

BiBi_an

Егати малоумната "новина"...

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш