Quantcast
Новият член на СЕМ е завършила "Аграрна икономика" с 3.89 (документи) | СЕГА
facebook
twitter

Горещи новини

Новият член на СЕМ е завършила "Аграрна икономика" с 3.89 (документи)

Галина Георгиева е учила за бакалавър във филиала на УНСС във Враца и няма почти никакъв опит в медийния ресор
32744
Илияна Кирилова

Новоизбраният член на Съвета за електронни медии (СЕМ) Галина Георгиева е завършила висшето си образование във филиала на УНСС във Враца със специалност "Аграрна икономика" и среден успех от курса на обучение "Добър 3,89". Оценката ѝ от държавния изпит пък е 5,00. Преглед на предметите, които е изучавала по специалността, показва, че няма нито един, свързан с медийната материя. 

Това личи от справката за Георгиева, която бе публикувана на сайта на Народното събрание.

От нея става ясно, че новият член на СЕМ е станала бакалавър по "Аграрна икономика", като по време на следването си е работила на неназована в автобиографията ѝ позиция в "Нова тв" (пише само "Сфера на дейност: Медии, Кабелни оператори"). От факсимилето на трудовата ѝ книжка обаче личи, че е била наета като... телефонен оператор в административния отдел на телевизията, а по-късно се прехвърля в отдел "Продажби". В няколко дружества - като "Нетера" и "Телехаус", Георгиева е работила като търговец и консултант "Продажби". 

Кандидатурата на Галина Георгиева за СЕМ бе издигната от ГЕРБ (лично от председателя на комсията по култура и медии Вежди Рашидов), а темата за нейната професионална подготовка бе повдигната в парламента веднага след като депутатите гласуваха тя да заеме мястото на Иво Атанасов, чийто мандат изтече. В дебатите бе посочено, че тя идва от организацията за колективно управление на сродни права в музиката ПРОФОН. Справката на парламентарния сайт обаче показва, че в ПРОФОН Георгиева е започнала работа през март 2019 г.

Ключови думи:

СЕМ, Галина Георгиева

Още

След четири вота СЕМ избра нов Управителен съвет на БНР

28.07.2022

3611
СЕМ не одобри новия управителен съвет на БНР

21.07.2022

1879
СЕМ не откри нов конкурс за шеф на БНТ

07.07.2022

1007