Quantcast
Новият член на СЕМ е завършила "Аграрна икономика" с 3.89 (документи) | СЕГА
facebook
twitter

Горещи новини

Новият член на СЕМ е завършила "Аграрна икономика" с 3.89 (документи)

Галина Георгиева е учила за бакалавър във филиала на УНСС във Враца и няма почти никакъв опит в медийния ресор
32725
Илияна Кирилова

Новоизбраният член на Съвета за електронни медии (СЕМ) Галина Георгиева е завършила висшето си образование във филиала на УНСС във Враца със специалност "Аграрна икономика" и среден успех от курса на обучение "Добър 3,89". Оценката ѝ от държавния изпит пък е 5,00. Преглед на предметите, които е изучавала по специалността, показва, че няма нито един, свързан с медийната материя. 

Това личи от справката за Георгиева, която бе публикувана на сайта на Народното събрание.

От нея става ясно, че новият член на СЕМ е станала бакалавър по "Аграрна икономика", като по време на следването си е работила на неназована в автобиографията ѝ позиция в "Нова тв" (пише само "Сфера на дейност: Медии, Кабелни оператори"). От факсимилето на трудовата ѝ книжка обаче личи, че е била наета като... телефонен оператор в административния отдел на телевизията, а по-късно се прехвърля в отдел "Продажби". В няколко дружества - като "Нетера" и "Телехаус", Георгиева е работила като търговец и консултант "Продажби". 

Кандидатурата на Галина Георгиева за СЕМ бе издигната от ГЕРБ (лично от председателя на комсията по култура и медии Вежди Рашидов), а темата за нейната професионална подготовка бе повдигната в парламента веднага след като депутатите гласуваха тя да заеме мястото на Иво Атанасов, чийто мандат изтече. В дебатите бе посочено, че тя идва от организацията за колективно управление на сродни права в музиката ПРОФОН. Справката на парламентарния сайт обаче показва, че в ПРОФОН Георгиева е започнала работа през март 2019 г.

Ключови думи:

СЕМ, Галина Георгиева

Още

Петима са кандидатите за генерален директор на БНР

16.09.2021

2375
КПКОНПИ проверява най-новия член на СЕМ за несъвместимост

19.08.2021

Обновена

4132
Новият шеф на БНР ще бъде избран на 27 октомври

12.08.2021

207