facebook
twitter

Горещи новини

МВР пуска хеликоптер да следи и снима хулиганите на пътя

Той е снабден с камера, която може да вижда регистрационния номер на автомобила, нарушител на правилата
753
БГНЕС архив

Хеликоптер на Гранична полиция се включва в следенето на трафика към морето, предаде БГНЕС.

Машината ще облита магистрали, натоварени пътища и ще следи за агресивни шофьори на пътя, за такива, които се движат в пакет и за онези, които използват аварийната лента за придвижване. Хеликоптерът е снабден с камера, която има възможност да приближи регистрационния номер на автомобила, нарушител на правилата на движение, и да предаде информация от въздух на патрулите по магистралите и натоварените пътища.

Включването на летателната машина е част от специализираните акции, които МВР провежда, за да осигури превантивната дейност и да доведе до намаляване на пътните инциденти по пътищата в страната, съобщи тази сутрин главен инспектор Росен Рапчев от Пътна полиция. 

В страната ще има също невидими патрули и немаркирани автомобили, които ще следят за поведението на водачите и ще подават сигнали за нарушения към своите колеги.

За контрол ще бъдат ползвани и традиционните технически средства.

 

 

22

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

40% от пътната мрежа в България е в лошо състояние

20.04.2019

597 8
Сайтът на Народното събрание се срина

20.04.2019

562 8
"ЦСКА-София" - "Левски" 0:0 в полза на "Лудогорец" (видео)

20.04.2019

808 6

Коментари

Perseus

Най-обикновени камери без обозначение, или в цивилни коли ще свършат по-добра работа. Що книжки ще заминат по Тракия, що номера ще бъдат свалени. Ама те хеликоптери пускат и се крият по храстите след знак 40 или 60. Наместо да дебнат за 180-200 по магистралата или за 120 междуградско. Всичко е сбъркано.

Хулиган

Хеликоптер на Гранична полиция

А кой ще следи глиганите, които прескачат оградката на Порожанов?

 

.....................................

http://www.drago.info/

FuFighter

Много по-евтино ще излезе да се монтират камери в необозначени коли, или още по-лесно - актовете, съставени въз основа сигнали на граждани и видеорегистратори, да са бетонирани и издадените въз основа на тях наказателни да не падат в съда. Въпрос на законодателно желание. Но воля няма.

skyspirit
снимка на skyspirit

Новината ми извиква асоциация за стила на някои "агенции" - "Всеки шофьр трябва да прочете това - нещо страшно ги дебне от въздуха!" ?

Иначе - цялата държава втасала, та до единстения летящ хеликоптер на Гранична полиция опряха да бори джигитите по пътищата.

Invisible

  Следващата стъпка ще е купуването на няколко сателита.

Гарван
снимка на Гарван

За да заработи системата на МВР трябва като в Грузия да се рестартира изцяло. Иначе и телескопи от космоса да ни следят все тая, пак ще се изтрепваме по пътищата...

Zavinagi CSKAR
снимка на Zavinagi CSKAR

Има един много лесен начин за справяне с джигитите но не е демократичен и никога няма да го приложат. Да заемат позиции спец части на определени места , снайперисти. Като засекат някой с над 150 на магистралата(10 км буфер)да го считат по закон за пътен терорист застрашаващ живота на българите по магистралата и да го разстрелват на място със снайпер от разстояние, след което бързо да се насочва кола на пътна помощ да се разчисти бързо участъка от терориста...

 

...кат се разчуе из родината...а то бързо ще се разчуе...до дни няма да има повече джигити в България...

toshko1

???

тупан темно
снимка на тупан темно

Какво значение кой и с какво ще следи за нарушения, след като няма наказания? За петнадесет минути на произволно избрано люлинско кръстовище могат да бъдат засечени поне пет фрапиращи нарушения. За паркиралите се по кръстовища да отваряме ли дума? Идете покрай "Адашите" или покрай пазара, да разберете за какво става въпрос. Знаци набучени навсякъде, боядисаха бордюрите по спирките в жълто, полицейски коли минават на половин час и... толкоз.

Weiß

Да очакваме хеликоптер дебне в храстите?.

PlaNed
снимка на PlaNed

Поредния начин за отчитане на разходи!

Царе са на безсмисления труд, ама важниото е да има 'ляп за джуркалистките и РобПрес да слави успехите Му!

ИвКо

Много по-евтино ще излезе да се монтират камери в необозначени коли, 

Това май в някои държави е забранено със закон, включително и това , че катаджиите нямат право да се крият когато следят за нарушения на правилата за движение.

n00b

КАТ вече ще имат ВВС. Догодина - ВКС ?

rurade
снимка на rurade

Скудоумието в КАТ достигна нови висини...

ablepsia

Пет., 10/08/2018 - 10:39 (нов)

Zavinagi CSKAR 

 

Няма нужда от чак такива зверства, нито от фъркане за/подир тоя що духа. Достатъчно е медиите, а те поне това умеят, да пуснат слух и денонощно да го раздухват, че са плъзнали  неуловими отмъстители, отстрелващи идиоти по пътищата като отмъщение за свои пострадали или загинали близки.

Поне някаква файда най-сетне от медийното фейкнюзене да има.

 

 

 

dimdum

такива хеликоптери имаше по времето на бай тошо, още в 70-те, само дето немаха камери. ма съобщаваха номерата на най-близката патрулна кола по радиото. нема мърдане. даже табели имаше тук-там - движението се контролира от хеликоптер. без водосвети и попове - вж. снимката, и без фукни из пресата.

inventus

По времето на бай Тошо със авиация разполагаше дори и Черноморски риболов. Бяха им купили специални самолетчета АН .Едно от тях още се намира в музейната част на Бургаското летище.

tresnI

До Zavinagi CSKAR

А такива прокариоти като тебе, дето се влачат с 80км/ч по магистралата и изпреварват в лявата лента с 81км/ч, трябва да ги отстрелват с гаубица.

Perseus

А такива дето карат в лявата лента със 180-240 и съответно правят изпреварването със 140 на каращите със 100, не със гаубица, ами направо с ракети въздух земя. Поради коментара ти, се опасявам, че си от тях, а?

Курти влезе

Без поповете не може.

ИвКо

Да бе, и пирони по непрекъснатата линия да поставят.

аменеменема

Като гледам снимката, идва ми наум, че сега е моментът да осветлим един изключително съществен верски въпрос: по православния църковен канон колко попа на един бордър полис чопър се полагат?

Влез или се регистрирай за да коментираш

×