facebook
twitter

Горещи новини

Медведев : Новите санкции на САЩ са обявяване на икономическа война

Ние ще реагираме с икономически, политически или други методи, добавя руският премиер
8469
БГНЕС архив

Руският премиер Дмитрий Медведев сравни новите санкции на САЩ с обявяване на икономическа война, предава TACC, цитирана от Фокус.
Възможно допълнително усилване на икономически санкции срещу Русия може да се разглежда като обявяване на икономическа война и на тази война ще трябва да се реагира с икономически, политически или други методи. Това заяви премиерът Дмитрий Медведев .


"Разговори за бъдещите санкции, аз не бих искал да коментирам, но мога да кажа едно нещо: ако следва нещо подобно от типа на забраната за дейността на банките, или използването на определени валути, то може да се каже направо, че това е обявяване на икономическа война, и на тази война е необходимо да се отговори с икономически средства, политически средства, и ако е необходимо и с други методи и нашите американски приятели трябва да разберат това ", каза премиерът.


Говорейки за вече съществуващите и наскоро обявени санкции, Медведев подчерта, че тези мерки, „ ако западните партньори казват че всичко руско е лошо, и провеждат неправилна политика, то руското правителство трябва да промени позицията си по редица въпроси, но до голяма степен това представлява ограничение на нашата икономическа мощ ".

Ръководителят на правителството добави, че санкции са налагани на Москва няколко пъти по време на съветския период. "Нашата страна е в последните сто години е под постоянен санкционен натиск. Защо се прави това? С цел да отстранят Русия като силен конкурент в международната сфера", каза министър-председателят.

Новите санкции на САЩ ще засегнат оборудването за добив на нефт и газ, както и високите технологии, предава  в същото време РИА Новости.
"Това (санкциите) важи за категории като електроника, компютри, сензори и лазери, телекомуникации, специализирано оборудване за производство на нефт и газ и технологии за информация и сигурност." Това са само няколко примера ", каза високопоставен представител на Държавния департамент.
По-рано САЩ съобщи, че въз основа на закона от 1991 г. относно контрола на химически и биологични оръжия и предотвратяване на война, налага санкции срещу Русия, обвинявайки Москва за използване на нервно-паралитичен агент във Великобритания срещу бившия двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му.
Първият етап от санкциите включва налагането на действителна забрана за доставка на държавни или контролирани от държавата дружества за оборудване с двойно предназначение по подразбиране при издаването на лицензи за износ.
В случай на неизпълнение страната нарушител в рамките на три месеца от изискванията за предоставяне на "убедителна гаранция" за неупотреба химически и биологични оръжия, както и отказът да се даде възможност на наблюдатели на ООН за провеждане проверките на място, президента на САЩ трябва да използва най-малко три от шестте опции. Сред тях е намаляването на нивото на дипломатическите отношения или тяхното преустановяване, както и премахването на разрешителните за полети на авиокомпании на Русия до Съединените щати.
Преди това санкциите по този закон са налагани само срещу Северна Корея и Сирия. И в двата случая органите на САЩ се ограничиха до забрана на достъпа до финансови ресурси и технологични доставки за двойна употреба.

 

198

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Ген. Атанасов: Операцията срещу НАП е на среди, близки до властта

21.07.2019

2360 10
Иран пусна видео на пленяването на британския танкер (ВИДЕО)

21.07.2019

4656 65
Борис Джонсън e заподозрян в руска връзка

21.07.2019

2043 15

Коментари

Страници

ГАМЕН

Змията /хидрата/ когато умира, най-много хапе.

Pondek

Според мен тази политика ще довнесе повече приходи към двата бюджета-на САЩ и на Россия.

Ивaн Бoримечката
Ironside

Боже ле, Божке миличък, дочаках Айфончик да говори за война и мир. Първо по повод решението на НАТО за приемане на Грузия в пакта, сега по отношение на санкциите. А негодникът скрит, вероятно отново в ступор.

otvrat1

или други методи.

 

А така! Другите методи са най-важни. И са позволени всякакви, защото сами си го търсят.

Сгугню
снимка на Сгугню

но до голяма степен това представлява ограничение на нашата икономическа мощ

 

А толкова се стараха тук толкова много хора да ни обясняват колко полезни били за Русията икономическите санкции на Запада.

А ето че лично устата Медведеви твърдят тъкмо обратното.

А не са ли тези уста вторите най-свещени след устата Путинови?

 

Отделно, възможностите на Русия да отвръне реципрочно тъкмо на САЩските санкции не са особено големи и тоя тип приказки откъм Кремъл са си поза за пред доверчивата вътрешна аудитория и разни заблудени лапнишарани като форумният русофилиат.

Видимо всяка стъпка или приказка на Тръмп за стопляне на отношенията с Русия ще има като последица втвърдяване на антируската политика на Конгреса . В този смисъл Тръмп хич не действа в полза и услуга на Кремъл. 

 

skyspirit
снимка на skyspirit

Отделно, възможностите на Русия да отвръне реципрочно тъкмо на САЩските санкции не са особено големи

1. Демонтиране на всички GPS земни базови станции на територията на РФ - цяла Азия ще остане без прецизно позициониране, от което ще пострадат куп индустрии.

2. Изключване на VISA, Mastercard и пр. на територията на Русия. В момента действа системата МИР (видях тяхна дебитна карта)

3. Спиране на услугите на Амазон, Гоогле и пр. Забрана на всички майкрософтски продукти (в момента в държавните администрации тече процес на преминаване към собствена ОС, базирана на Линукс.)

 

Това е по високотехнлогичната САЩка индустрия. Редките метали, въглеводородите, урановите пръти и т.н. са друга бира.

Neopol

Санкции за голяма и богата на всички земни ресурси страна, като Русия са полезни. Това ще я принуди да развие собствените си способности, собствената си икономика, да постигне и стопанска самостоятелност, след което и да стане опасен глобален конкурент. 

Санкции, обаче, свързани с ограничаване на свободното движение на пари и капитали, са вредни за руската олигархия. Защото тази олигархия не разглежда себе си, като нещо руско, като част от руската икономика, а като част от глобалната западна. Тази олигархия източва Русия и инвестира в западните икономики. Затова за нея санкции са лошо нещо, но за Русия са добро.

ЧИЧКО СИМИТЛИ

Санкции, они для кого надо санкции.

Санкции против России в цифрах: в 2017 г. товарооборот вырос на 13,68 - 86,14%

Без комментариев.

https://ic.pics.livejournal.com/diana_mihailova/78...

TAGS: Статистика, Экономика

Android

В този смисъл Тръмп хич не действа в полза и услуга на Кремъл.

 

Ами не е задължително само рашките да се възползват от идиотизма на Тръмп. Американският елит също може да го прави, при това без особени усилия. Вярно, всички във Вашингтон, и демократи, и републиканци, бяха шокирани от факта, че в Белия дом се е настанил откровен, завършен идиот, симпатизиращ на Путин и зависим от руските служби. Но след известно време стана ясно, че не е кой знае каква философия да манипулираш един идиот. При това идиот с претенции и огромно его. Което още повече опростява задачата на старите кучета от Капитолийския хълм.

 

ИвКо

А толкова се стараха тук толкова много хора да ни обясняват колко полезни били за Русията икономическите санкции на Запада.

Не всичките са полезни.

ВеличественИНеп...
снимка на ВеличественИНепобедим

Бе, оня да не загубил глас нещо, та пуснал палето си да поквичи. Че беме забоpавиле че е живо...

otvrat1

А толкова се стараха тук толкова много хора да ни обясняват колко полезни били за Русията икономическите санкции на Запада.

 

Ти правиш ли разлика между санкции и санкции? Правиш ли разлика между забрана за внос на нещо и забрана на полети например? Или изклюване от банкови операции. Ако не правиш, значи си изключително ограничена личност Ако правиш, но продължаваш да твърдиш горното, значи си лъжец и манипулатор.

Michael
снимка на Michael

Точно това е важното - това не фактически не са санкции, а война (и дори не е ясно дали трябва да се третира като икономическа). САЩ си създадоха специалното положение в света именно, защото направиха възможна световната интегрирана икономика. Те фактически създадоха механизмите и съвсем заслужено се облажиха от това. Такова нещо вкючва множество аспекти - технически,  дипломатически, икономическа политика и т.н. В крайна сметка всички "играчи" приемат правилата, защто всеки има някаква изгода от свободно пренасяне на стойност, възможност за търговия почти без граници и много други "придобивки". Създателят стимулира процеса, но той трябва да бъде приет от всички, за да сработи. Днес това са механизмите и устоите на икономиката на целия свят и това е своебразен универсален за планетата договор/консенсус. Сега САЩ на няколко пъти използват за свои собствени атаки именно механизмите, чието създаване направи тая държава водеща и приемлива за  своеобразен лидер, въпреки кусурите й. Както казах, САЩ иницира процеса, но това е консенсус и може и да е било допустимо САЩ да изклюват и присъединяват държави към него преди 30 години да речем, но днес тоя механизъм е прегърнат от твърде много страни кономически погледнато САЩ не са специално открояващ се играч и присвояването на механизмите и още повече използването им за натиск над други страни вече не може да се приеме, особено пък с консенсус. Точно за тия неща говори руското ръководство от доста време и ефект от това има все повече - вече и ЕС не приема мълчаливо поза "Г", макар  засега да изглежда по-скоро детински в реакциите си - важното е видимото несъгласие дори и на силно зависими държави да приемат "спирането на тока" за акт, който една държава може да предприеме, пък била и тая, която "го е прокарала някога за първи път". Това работи против САЩ и най-ясно се вижда как дори, когато погледнем случки с по-малки и по-бедни страни като Иран - не е приемливо за света едностранното откъсване от системата вече и на доста второстепенни за световната икономика страни. Срещу Русия такива действия ще предизвикат процес на изолация на САЩ от възможностите да използва такива средства.  Фактът, че в Америка-та върлува вътрешна битка за надмощие между институции и групирования влошава ситуацията допълнително и въпреки, че повечето страни (вкл. Русия) осъзнават, че САЩ са полезен за тях и въобще света фактор, действията на САЩ елиминират тая полезност и ако това продължи достатъчно дълго елиминацията на позицията на САЩ, макар и сложно и затова непредпочитано решение ще се окаже необходимост.

Барбадан

Змията /хидрата/ когато умира, най-много хапе

Въъъххх, не беше ли мушмула тоа зъм - дет' пак  - за кой ли път - умирга ?

 

ЗИП
снимка на ЗИП

"На война, като на война" !

 

Най ме кефи това и "други методи"...

 

:))

 

Предвкусвам феерия. Направо е възбуждащо.....

 

Аз, като по-откровен ще кажа това, което е искал да каже Медведев - другите мерки са "добрата стара война".

 

Дали ще е Близкия Изток, дали Украйна, дали Молдова, дали Централна Азия или Африка е решение, което трябва да вземе руския Совбез, където основно присъстват "фуражки" от чин "генерал-полковник" нагоре....

 

:))))

ВеличественИНеп...
снимка на ВеличественИНепобедим

Ти убаво п,едвкусваш, ма десе,та дъл ша дочакаш? С новите дpешки секи ден, а? Как мислиш - бpатската pусская pакета дали ше ти е достатъчно сладка? Шъ ли имаш секунди за начало на о,газъм или само с пpедвкусването на десеpта? 

Ironside

Не се противи на великото Деление!

Philip_J_Fry
снимка на Philip_J_Fry

и ако е необходимо и с други методи и нашите американски приятели трябва да разберат това "каза премиерът.

 

  Ето това е притеснително "другите методи" Най-лошото е че и ние като окупирана от САЩ държава може да отнесем от част от "другите методи".  За САЩ не ми пука те заслужават от другите метди да получат отдавана . Ние дано не отнесем.

Барбадан

Ето това е притеснително "другите методи" Най-лошото е че и ние като окупирана от САЩ държава може да отнесем от част от "другите методи".  

Нема страшно. Нибойтисъ. Нали след туй ще ви се сбъдне мечтата? Да ни окупира отново ССССР?

Гласът

Очевидно е, че Медведев не чете докладите на "Агенцията за изследване на интернет", включително филиала им в България. Ако ги четеше щеше да знае, че санкциите само ще закрепят руската икономика и ще я пратят на още по-големи висоти. Ако няма да чете докладите им, какъв е смисъла руската държава да финасира този институт?  

otvrat1

Ето това е притеснително "другите методи" Най-лошото е че и ние като окупирана от САЩ държава може да отнесем от част от "другите методи".

 

Разбира се, че когато ти обявят война, можеш да отговориш с всякакви средства. Досега Русия проявяваше търпение и се сдържаше, но е видно, че онези няма да мираясат, затова най-добре да развърти гегата.

Philip_J_Fry
снимка на Philip_J_Fry

"Нема страшно. Нибойтисъ. Нали след туй ще ви се сбъдне мечтата? Да ни окупира отново ССССР"

 

Само хорта с робска психика имат нужда от господар аз нямам . СССР окупациони бази в България нямаше за разлика от САЩ

otvrat1

Ако ги четеше щеше да знае, че санкциите само ще закрепят руската икономика

 

Ей го! Още един мотопед с малка кубатура. Абе, хора, на вас юларите не са ви дори до края на селото, бе!

ЗИП
снимка на ЗИП

Споко, аз като по-откровен ще кажа какви са тези "други методи" :

 

1. Признаване на независимостта на ДНР и ЛНР . Това е аксиома и това ще е първата стъпка

 

2. Действия по южното крайбрежие на Украйна в Азовско и Черно Море.

 

3. Действия в Южна Молдова - Гагаузия и Тараклия (където са българите)

 

4. Влизане в състава на РФ на Абхазия и Южна Осетия.

 

5. Военни бази в Либия . Това е просто задължително след, като Хафтар почти е превзел цяла Либия без Триполи и Мисурата.

 

 6. Бази в района на Баб Ел Мандеб, Суец и Ормуз.

 

Това за начало мисля е абсолютно достатъчно...

 

:)

Manrico
снимка на Manrico

 Правиш ли разлика между забрана за внос на нещо и забрана на полети например? Или изклюване от банкови операции.

Че какво? Що им е на руснаците да летят до гнилия САЩ? Или да извършват операции с гнилия долар през гнилия SWIFT?

Philip_J_Fry
снимка на Philip_J_Fry

Другите методи ще започнат с подкрепа на едни борци за свобода в Афганистан като за начало.

Вероятно такива наща ще почнат да се случват и в американското подкоремие ЮА.

Да не забравяме че САЩ са се докарали до там ,че Русия само с един ход може да предизвика политическа криза в САЩ ипичвайки президента.

Сгугню
снимка на Сгугню

Разбира се, че когато ти обявят война, можеш да отговориш с всякакви средства. Досега Русия проявяваше търпение и се сдържаше, но е видно, че онези няма да мираясат, затова най-добре да развърти гегата.

 

Спрямо кого да я развърти?

Спрямо САЩ и НАТО ли?

Късички са й ръчичките за тая работа, тва да не ти е да бомбят джипове и цивилни по Сирия или да се фъргат в съотношение 10 към 1 в Грузия. Ще си счупят ръчичките.

В Кремъл не са идиоти да се връзват на такивато войнствени призиви, отпарвяни от диванни стратези като теб.

Нито пък във Вашингтон, където много добре са наясно както с руската "военна мощ" (хи-хи), така и с психологията на Путин и сие, са се впечатлили и най-малко от "другите средства". Както вече рекох, сие изказване е чупене на стойки за вътрешна консумация и за консумация от вашего брата, флюбените в Русия по света (огромният процент от които се състои от част от списващите в сий форум)

jorro2

Късички са й ръчичките за тая работа, тва да не ти е да бомбят джипове и цивилни по Сирия или да се фъргат в съотношение 10 към 1 в Грузия. Ще си счупят ръчичките.

 

Май само Америка обича да воюва в съотношение 10:1... А какво ще стане ако превъзходстовото ще е само 2:1 ? (да речем такова е превъзходството на САЩ спрямо Русия). Нямат топки американците да се ангажират във всеобхватна война в която няма да имат тотално превъзходство и в която американските жертви ще да са много повече от няколко дузини. 

----

Как би реагирала Америка на една забрана от страна на Русия за навлизане на американски военни кораби в Черно море? С предупреждение, че нарушителите ще бъдат потопявани без предупреждение.... Ще ли да смее да дръпне дявола за опашката?

otvrat1

ЗИП-е, това трябва да се направи, но според мен не попада в графата "други методи". Другите методи трябва да са всички тези, за които обвиняват Русия, и които досега се е въздържала да прилага.

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×