facebook
twitter

Горещи новини

Лавина погуби двама в Пирин

2044
архив

Двама туристи са затрупани от лавина в Пирин, съобщиха от Планинската спасителна служба в Банско. Веднага след сигнала екипи са тръгнали към мястото. След няколко часа издирване бяха отрити телата на момче и момиче, съобщи БНР. Все още не е ясна националността им.

Инцидентът е станал около 12 ч. в района на т.нар "Бъндеришки улеи". По първоначални данни лавината е била предизвикана от сноубордисти, които са карали извън пистите, уточнява БТВ. В района на лавината е имало още двама души, които са оцелели без наранявания.

По информация на ПСС в момента лавинната опасност е значителна.

10

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Правителството утвърди религиозните празници извън православните

18.12.2019

2610 13
МВР и Столичният инспекторат иззели 4 камиона с отпадъци за изгаряне

18.12.2019

3246 4
Пожар унищожи към 3000 прасета в Добруджа

18.12.2019

935 5

Коментари

Johnny2965

Бог да ги прости.

Явно не са чули предупрежденията за лавинна опастност. 

Обичам екстремните изживявания, но винаги се опитвам да преценя риска.

Solace

Много нов сняг, и навято. И БАССЕС, и ПСС говорят за дебели дъски в Пирин и по Витоша. Който кара ски - по пистите, който ще катери - внимателно по северните и североизточните склонове. Има си зимна маркировка, ходете по нея. Утре ще ви помахам от Мусала :D

авакум 78

 

 

 

                    Господ да ги прости , ама всяка година се повтаря . Не разбраха ли , че с планината шега не бива ?

pasi

Бъндеришки улеи!!! Те водят към поляната със същото име. А обезопасяване на улеите кога? Когато насметем зелените еуглени ли?

Augereau

Улеите са почти отвесни и са брутално опасни. В началото на по-горните улеи има оръдия за предизвикване на лавини, но човек не може съвсем да опитоми планината. Навсякъде е обозначено, че спусканията там са забранени и че има риск за живота. 

Отделно хората, които се пускат там, са пределно наясно с опасността - най-често жертви там стават опитни скиори и дори ски /сноуборд инструктори. 
 

Да почиват в мир загиналите. Ужасна смърт. Дано всичко да е приключило бързо (удар в камък, дърво), защото настръхвам от мисълта няколко минути човек да се задушава под метри сняг. 

vladofff

Ако искат и решат, могат да ги оправят и тия улеи. Щом дори в хаганата на жужето, както е прието да се пише тук, в долината на Адил-су съм виждал артилерийски установки, които определено не сочат в посока Грузия... Ама защо му е на Цеко да се харчи за джепане, още повече, че пускачите на улеи не са от най-предпочитаните клиенти.

spanopolski

Че цеко му е през там каквото има долу дето слънце не огрява е едно на ръка.
Но екстремистите ако не могат да карат там ще идат в съседния циркус, не може всичко в целия Пирин да е обезопасено.

protor

Гадните зелени еуглени не дават, иначе досега да сме асфалтирали улеите. За лавините щеше да има обособени зони, маркирани с перки като на Графа. И щяха да се допускат само по строго разписание с инфо табла по спирките.

TheBahurKing

?

Sylvia Hewitt
снимка на Sylvia Hewitt

Докато не видях заплатата от $ 6439, не вярвах, че свекърва ми всъщност е носил вкъщи пари на непълен работен ден онлайн. , Има един съквартирант на сестрите е направил това само 4 и сега плати на недвижими имоти там и постави красива Dodge.

Проверете.......>>>> w­w­w­.­*******­.­c­o­m

Влез или се регистрирай за да коментираш

×