facebook
twitter

Горещи новини

Косовската полиция лови нарушители на пътя с безпилотни самолети

416

Косовската полиция започна да използва безпилотни самолети срещу шофьорите, които не спазват правилата за движение. Така властите ще се опитат да намалят високата смъртност на пътя, предадоха агенциите. От януари малката балканска държава въведе ново законодателство, което позволява налагане на солидни глоби на нарушителите на пътя, а също така патрулиране с небелязани автомобили на Пътна полиция.

Двама служители на Пътна полиция използваха черно-бял безпилотен самолет до столицата Прищина, където само след няколко минути заснеха шофьор да изпреварва друга кола на забранен участък на мост над магистралата Прищина-Скопие. Шофьорът изглеждаше объркан, след като полицай му показа видеото от дрона с iPad, на което се вижда нарушението. Глобата при подобно нарушение е до 300 евро, отнемане на книжката за шест месеца и загубване на две от 9 точки. Средната брутна заплата на месец в Косово е около 500 евро.

Новите методи са помогнали за намаляване на смъртните случаи по пътищата на Косово до 82 в периода януари-август тази година в сравнение с 85 през същия период на 2017 г. За същия период са пострадали 8 312 души, което е по-малко в сравнение с предходната година.

3

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Комисията "Антикорупция" се сети да поиска отнемане на имуществото на Евелин Банев - Брендо

17.11.2018

156 1
Шествия и блокади из страната за цените на горивата и срещу кабинета

17.11.2018

597 7
Сидеров поиска оставката и на Каракачанов

17.11.2018

2693 41

Коментари

Братя Стругацки

Дроновете хич не ме впечатляват, косоварите от бившата АОК ще им видят сметката, вероятно всичко живо има оръжие. 

Друго ме впечатли - Средната брутна заплата на месец в Косово е около 500 евро.

duzov

И мен това ме впечатли.

inventus

Зависи на каква височина летят.Ако са до 50 метра може и с ловджийска пушка да се свали.Ако е до 500 метра...най вероятно би могло със АК 47 при добре квалифициран стрелец . Проблемът е че могат да летят и по високо и да правят също така добри снимки.

Влез или се регистрирай за да коментираш