facebook
twitter

Горещи новини

Хиляди българи протестират с цел промяна в модела на управление и оставки

МВР било засякло сигнал, че русофилски формирования готвят преврат
18605
БГНЕС
Пред парламента се провежда протест под мотото „Оставка, съд и смяна на системата”.

Българи от страната и чужбина излизат на протест под наслов "Оставка, съд и смяна на системата", съобщи БНР. Демонстрации ще има както пред сградата на Народното събрание в столицата, така и пред посолствата на България по света. Сънародниците ни настояват за оставката на правителството и промяна в модела на управление на страната, като предлагат швейцарския.

Зад протеста стоят над 34 000 български граждани, живеещи в чужбина, обединени от фейсбук групата „Против геноцида на Борисов и всички досегашни управляващи мафии". Настояват за оставката на правителството и промяна в модела на управление на страната. Емил Русанов, издател на вестник "Будилник" в Лондон: "Пряко да се избират всички хора, които ще участват в администрацията на тази държава, както и да могат да се отзовават също, защото както си ги избрал, така и би трябвало да можеш да ги отзовеш", уточни Емил Русанов. Протестът ще се проведе между 12 и 22 часа и ще продължи три дни. Към столицата пътуват граждани от Франция, Белгия, Италия, Испания, Англия и Холандия. В сряда българи ще протестират и пред централата на ЕК в Брюксел. 

Участниците казват, че се завръщат, за да променят системата и да потърсят сметка на всички управляващи от 1989 г. до днес. Те твърдят, че протестът ще бъде безсрочен, съобщи БНТ. Събралите се искат референдуми по швейцарски модел с пряко допитване до народа, електронно и дистанционно гласуване на изборите.Протестиращите настояват за избор на личности, а не на партии с възможност за отзоваване на избраните. В това число главен прокурор, министър-председател, президент, министри, кметове, полицейски началници. Протестиращите са блокирали движението пред сградата на парламента. Пеят химна на България, чуват се и възгласи за оставка на правителството. На място има жандармерия, подредена в кордон пред сградата на Народното събрание.

МВР е засякло сигнал, че въоръжени провокатори ще нахлуят заедно с обикновени граждани в президентството днес, в деня на отворените врати, съобщи в."24 часа". От вътрешното министерство са предупредили НСО да засили охраната на сградата. В петък организаторите дадоха пресконференция и обявиха каква е тяхната цел. Искането на групата "Против геноцида на Борисов и всички останали управляващи партии" е сваляне на правителството, но без да се разпуска 44-ото народно събрание. Според организатора Емил Русанов, живеещ в Лондон българин, трябва да се състави преходно правителство за 9 месеца и да се свика Велико народно събрание. Не е ясно дали засечените разговори са на хора, които организират протеста, или на друга група, която също готви румънски сценарий. Източници в МВР допускат и участие на групите начело с детектива Марин Маринов, в които участват русофилски организации, станали известни по време на протестите през 2013 г.

В България от няколко дни е пристигнала и голяма група от рокерите на руския президент Владимир Путин "Нощните вълци". Техни български последователи вече си пускат снимки с тях във фейсбук. Един от сигналите гласи: "... на отворените врати организирани групи от много хора ще влязат под прикритие в президентството. И ще поискат президентът да обяви извънредно положение. Очакват полицията да се намеси и да настане хаос. Целта е да се пристъпи към съставянето на програмно правителство, но с този парламент."

Във Фейсбук пък се появи и извънредно съобщение от две паравоенни милиции - Войнски съюз и БНО "Шипка", които приканват членовете си за мобилизация на състава заради протеста. Тези от София трябва да са в готовност, "за да може при необходимост да пресекат незабавно всякакви провокации от платените агент-провокатори на Сорос, чужди държави и служби!". Тези в страната пък трябва да са в мобилизация, за да защитят народа от всяко едно незаконно насилие. "Ако народът ни докаже че е народ от герои и воини а не мърши покорни, и че не се бори за кокал а за свобода, правда и справедливост - ще му помогнем!"

 

411

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Един е мъртъв, а поне 4-ма са ранени при масов бой в Кюстендил

17.02.2019

33 1
Заев и Ципрас получиха наградата на Мюнхенската конференция за сигурност

17.02.2019

32
Счупена стрелка е причината за инцидента на гара Пловдив, твърди фирмата превозвач

17.02.2019

1

Коментари

Страници

masterani
снимка на masterani

моето уважение към наличието на позиция и активността на тези хора. на да се занимават с политическата система там, където са се изнесли. ние, давещите се, ще си се спасяваме сами.

p.s. а пък ако са поредната патерица за бойкикев и сие... те си знаят. ?

Old Shatterмоuth
bgman13

Нед., 16/09/2018 - 09:41

amigov

***

 

*************************

 

Не, ние не ви пъдиме. Елата тук! Стойте си тук! Ама вие що избягахте? Що не стояхте тук, що не оправихте досега България? Инвеститори сте били... Милите! Отишли в чужбина, да работят на полза роду. И влачат с инвестициите си целия български народ. Да ти изпратя ли една банкова сметка, на която да ми пращаш инвестиции лично на мене? Та и аз хаир да видя от инвестиции. Щото до сега съм си мислил и постоянно изтъквал, че поради непазарно наложения централно валутен курс лев-евро, именно туземните българи носят на гърба си работилите в чужбина (вкл. и българи). Щото при девалвирано в по-голяма степен евро, всяко евро, което влиза в България и е разменено срещу повече лева от колкото му се полага, това означава, че въпросното влизащо в България евро взима повече от българския пазар от колкото му се полага. Т.е. работилите в чужбина взимат от туземните българи, а не им дават.

ivoo77

Ти възка с главния мозък  правиш ли? Ако не бяхме вързани с еврото, и при положение че ни управляват години наред клептократи можеш ли да предположиш какво би станало?!? 1996-1997 година случайно да си спомняш?!?

 

masterani
снимка на masterani

ох, къде били "инвеститорите! аз пък да пропусна...

единствената полза от вашите "инвестиции" е деформирането на пазара за недвижима собственост. та да не могат младите хора, които работят тук и тук си плащат данъците(!), да си позволят жилище. това е ползата...

Българите туземци

така можем да се обръщаме помежду си тия, които сме останали тук. остналите - ⬅️ !

тупан темно
снимка на тупан темно

Амигофф, ми то най-голямата разруха ни стигна, кога се върнаха бесните юпита и си приватизираха де що сварят. Местните и на малкото им пръстче не могат да стъпят по размах. Аман от спасители. И айде да ви видим колко от тези 34000 фейсбукманяци наистина ще допътуват до столицата (коя столица бе?) от Париж, Брюксел и т.н. 

bgman13

Нед., 16/09/2018 - 10:55

ivoo77

Ти възка с главния мозък  правиш ли? Ако не бяхме вързани с еврото, и при положение че ни управляват години наред клептократи можеш ли да предположиш какво би станало?!? 1996-1997 година случайно да си спомняш?!?

 

**********************************************

 

Предполагам че ми отговаряш на мене. Аз връзка правя със знанията си относно понятия, като стока, пари и пари без покритие. Парите без покритие не са измислени от от българите нито от комунистите. А от капиталистите - от най-големите капиталисти. И са наложени именно с цел клептокрация през миналия век и чрез две световни войни. Правилната валута чрез която нема начин да ни крадът се казва Злато и Сребро. Те ти тука една книжка ако искаш да се образоваш и че не ми се занимава повече с тебе:

 

https://chitanka.info/book/4786-konspiratsijata-sr...

 

Освен това, да те питам, защо години наредн ни управляват клептократи? Нали уж сменихме системата по указания на същите тия, които сега ни пазят валутата да не се сбъгяса? И защо продължава да не им се получава от как вече двайсет години сме под опеката на МВФ и Световната банка?

 

 

tt34

?Само така, момци !!!

tt34

Само така, момчета !!!

Стоф

Клептократите, крадците да го кажем в държавна премяна, до един са излюпени от бкп/бсп и производни. Обаче има избори през цялото време и умният не до там народ си ги избира доброволно. Заслужени страдания. 

GoDov

Комунисти и русофили чакаха червената армия на жълтите павета. Ядец.

Michael
снимка на Michael

Избори и протести? Не мисля, че като цяло българският народ е по-глупав от другите, по-скоро е обратното. Вече и доста примитините мозъци разбраха, че нито изборите, нито протестите променят системата - напротив, те са начин тя да се утвърди, начин някои нови мераклии да влязат в нея и толкова. Проблемът на демокрацията е, че те задължава да делегираш правата си - няма не искам, няма недей. Швейцарският начин тук няма как да сработи (не защото сме българи - не сме естествено образували се исторически кантони и почти няма такива другаде освен в Швейцария, но и там си отиват малко по мапко). Имало е някакви наченки на местна самостоятелност в началото на 20-ти век, но малко и главно в отдалечени райони...

генек

Още веднъж, та да се вдигне интересът...

---------

https://genekinfoblog.wordpress.com/

SvSophia
снимка на SvSophia

Неуспешният румънски майдан на българска почва?

Нов модел "нежни" революции - ачик внос?

 

Че тез "управленци" отгоре додолу са за измитане и съд, спор няма, но вече видОхме кво насвършиха "успелите българи от чужбина" при гражданина Кобургготски.

 

модела на управление

 

е функция на неолибералния капитализъм, късния капитализъм - as you like it, - внедрен на българска почва именно "от чужбина" с преврат и чужбински маши (без оглед на имената на партиите) под формата на колониална администрация.

 

Въпросният Емилчо да си гледа Лондрата и да не се прай на Ботев-2, ако обича - понеже сичко цъфти в Лондрата,  до БГ опряха да я оправят.

Б@си самочувствието - "Будилник".

SvSophia
снимка на SvSophia

Прочее вече имахме едно личице, Юлианчо, командировано от UK, в служебното правителство Плевнелиево.

Мерсим.

Minderbinder
снимка на Minderbinder

Ние, аборигените, вече като че ли привикнахме на безобразията гербави и гледаме апатично-критикарски на всеки опит да се раздвижи блатото, в което сме затънали. Няма лошо в инициативата отвън, само дето предложенията им за нова система са детинско наивни.

SvSophia
снимка на SvSophia

Освен че са детинсконаивни, не са и собственоинициативни.

GoDov

Абе, не е ли Корнелия да заголи гръд или да яхне някой катър, да оглави народното недоволство, значи не става ....

 

И като казвам 'оглави' имам предвид баш да оглави :)

Zmeja

Може ли по-подробно да ни разкажат с какъв модел ще сменяме стария? Кой шие знамето на "опълченето"?

тупан темно
снимка на тупан темно

Не бе. Питаме какво предлагате и как смятате да го постигнете. Щото, без да влезете под кожата на местните простаци (по твоите думи), не ви виждам как ще завземете властта и ще изгоните другата мафия от там.

bgman13

От както е в Европа вместо България да тръгне напред , тя се срива по всички линии. Българската държавност изчезва неотклонно ...

*******************************

 

От както е в Европа, България се срива? И сега вие ще дойдете от Европа да ни управите? А аз може ли да ти съобщя, че Европа е до Урал. Не почва от Калотина.

 

 

 

****************************

Питате какво трябва да се промени ??

***********************************

 

Нищо не питам. Идвай и оправяй, щом знаеш и можеш. Айде, Брадлов!

Нито знаеш, нито можеш. Нито ще дойдеш.

дъртреалист

Очаквано, савецката агитка не харесва ВСЕКИ опит за освобождение на българите.

За империята е важно всички останали държави да са слаби, за да са зависими.

И именно това е последователната политика на Русия спрямо България.

водопроводчик1
снимка на водопроводчик1

Божкееей, дочакахме.

Тъмно син седесар да твърди, че историческият ни цивилизационен избор за интеграция в ЕС е продиктуван от сатанинските домогвания на Москва и БКП!

Джелезо!

Къртач!

Значи България в ЕС така яко го е загазила, че дори и тъмносините вече са обезпокоени.

Щом за тъмносините "За империята е важно всички останали държави да са слаби, за да са зависими" и щом под "слаби и зависими" имат предвид членството в ЕС и НАТО, то и аз съм с тях.

PlaNed
снимка на PlaNed

SvSophia, 16/09/2018 - 08:31

Нов модел "нежни" революции - ачик внос?

 

Че тез "управленци" отгоре додолу са за измитане и съд, спор няма, но вече видОхме кво насвършиха "успелите българи от чужбина" при гражданина Кобургготски.

Не виждам какво да добавя

Протестът ще се проведе между 12 и 22 часа и ще продължи три дни. 

Тук обаче имаме проблем! Дали са взели разрешение от Инспекцията по труда за удължено работно време?

Иначе, правилно започват на обед. След "тежка нощ и дълъг ден" човек трябва поне да се наспи добре, а и кой става въобще посред нощ, освен бачкаторите?

voivodata

Според един форумец от днес се поема курс на въоръжена борба..... Само дето няма Окръжно № 5 или №2 на ЦК на Компартията.

дъртреалист

да бяхте прехвърлили постовете...

генек

В сезона на лятната скука трябва и малко - макар измислен - екшън. Някои да предвижда колко ще са поръч... излезлите на протест за нещо си? Поставям висока бариера - залагам на 200 протестъри. И 400 полицаи...

----------

https://genekinfoblog.wordpress.com/

Zmeja

Като сложим и 200-300 репортери и журналисти може да стигнат 1000.

erkek

Около един милион българи работят в различни страни на ЕС.Работят,а не стоят по бюра или пред банкоматите на помощи,както е при електората на герб.И работят много преди 2007 година когато ни приеха в ЕС,т.е. еврофондовете които сега получава Боеко и си ги харчи и краде  са си тяхна заработка.Дано да се организират и да се опитат поне да променят нещо.Държавата не е потънала напълно до сега главно заради тях.

ivoo77

Уви, за съжаление нищо няма да могат да променят. Това е като да местиш гробище, не може да очакваш подкрепа отвътре. 

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш