facebook
twitter

Горещи новини

Хиляди българи протестират с цел промяна в модела на управление и оставки

МВР било засякло сигнал, че русофилски формирования готвят преврат
18594
БГНЕС
Пред парламента се провежда протест под мотото „Оставка, съд и смяна на системата”.

Българи от страната и чужбина излизат на протест под наслов "Оставка, съд и смяна на системата", съобщи БНР. Демонстрации ще има както пред сградата на Народното събрание в столицата, така и пред посолствата на България по света. Сънародниците ни настояват за оставката на правителството и промяна в модела на управление на страната, като предлагат швейцарския.

Зад протеста стоят над 34 000 български граждани, живеещи в чужбина, обединени от фейсбук групата „Против геноцида на Борисов и всички досегашни управляващи мафии". Настояват за оставката на правителството и промяна в модела на управление на страната. Емил Русанов, издател на вестник "Будилник" в Лондон: "Пряко да се избират всички хора, които ще участват в администрацията на тази държава, както и да могат да се отзовават също, защото както си ги избрал, така и би трябвало да можеш да ги отзовеш", уточни Емил Русанов. Протестът ще се проведе между 12 и 22 часа и ще продължи три дни. Към столицата пътуват граждани от Франция, Белгия, Италия, Испания, Англия и Холандия. В сряда българи ще протестират и пред централата на ЕК в Брюксел. 

Участниците казват, че се завръщат, за да променят системата и да потърсят сметка на всички управляващи от 1989 г. до днес. Те твърдят, че протестът ще бъде безсрочен, съобщи БНТ. Събралите се искат референдуми по швейцарски модел с пряко допитване до народа, електронно и дистанционно гласуване на изборите.Протестиращите настояват за избор на личности, а не на партии с възможност за отзоваване на избраните. В това число главен прокурор, министър-председател, президент, министри, кметове, полицейски началници. Протестиращите са блокирали движението пред сградата на парламента. Пеят химна на България, чуват се и възгласи за оставка на правителството. На място има жандармерия, подредена в кордон пред сградата на Народното събрание.

МВР е засякло сигнал, че въоръжени провокатори ще нахлуят заедно с обикновени граждани в президентството днес, в деня на отворените врати, съобщи в."24 часа". От вътрешното министерство са предупредили НСО да засили охраната на сградата. В петък организаторите дадоха пресконференция и обявиха каква е тяхната цел. Искането на групата "Против геноцида на Борисов и всички останали управляващи партии" е сваляне на правителството, но без да се разпуска 44-ото народно събрание. Според организатора Емил Русанов, живеещ в Лондон българин, трябва да се състави преходно правителство за 9 месеца и да се свика Велико народно събрание. Не е ясно дали засечените разговори са на хора, които организират протеста, или на друга група, която също готви румънски сценарий. Източници в МВР допускат и участие на групите начело с детектива Марин Маринов, в които участват русофилски организации, станали известни по време на протестите през 2013 г.

В България от няколко дни е пристигнала и голяма група от рокерите на руския президент Владимир Путин "Нощните вълци". Техни български последователи вече си пускат снимки с тях във фейсбук. Един от сигналите гласи: "... на отворените врати организирани групи от много хора ще влязат под прикритие в президентството. И ще поискат президентът да обяви извънредно положение. Очакват полицията да се намеси и да настане хаос. Целта е да се пристъпи към съставянето на програмно правителство, но с този парламент."

Във Фейсбук пък се появи и извънредно съобщение от две паравоенни милиции - Войнски съюз и БНО "Шипка", които приканват членовете си за мобилизация на състава заради протеста. Тези от София трябва да са в готовност, "за да може при необходимост да пресекат незабавно всякакви провокации от платените агент-провокатори на Сорос, чужди държави и служби!". Тези в страната пък трябва да са в мобилизация, за да защитят народа от всяко едно незаконно насилие. "Ако народът ни докаже че е народ от герои и воини а не мърши покорни, и че не се бори за кокал а за свобода, правда и справедливост - ще му помогнем!"

 

411

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Джон Съливан: САЩ не подкрепят "Турски поток"

16.12.2018

1198 29
Румен Радев: Откриването на посолство в Йордания ще укрепи връзките ни

16.12.2018

1933 67
Тръмп уверил Ердоган, че работи за екстрадирането на Гюлен

16.12.2018

925 24

Коментари

Страници

masterani
снимка на masterani

моето уважение към наличието на позиция и активността на тези хора. на да се занимават с политическата система там, където са се изнесли. ние, давещите се, ще си се спасяваме сами.

p.s. а пък ако са поредната патерица за бойкикев и сие... те си знаят. ?

Old Shatterмоuth
bgman13

Нед., 16/09/2018 - 09:41

amigov

***

 

*************************

 

Не, ние не ви пъдиме. Елата тук! Стойте си тук! Ама вие що избягахте? Що не стояхте тук, що не оправихте досега България? Инвеститори сте били... Милите! Отишли в чужбина, да работят на полза роду. И влачат с инвестициите си целия български народ. Да ти изпратя ли една банкова сметка, на която да ми пращаш инвестиции лично на мене? Та и аз хаир да видя от инвестиции. Щото до сега съм си мислил и постоянно изтъквал, че поради непазарно наложения централно валутен курс лев-евро, именно туземните българи носят на гърба си работилите в чужбина (вкл. и българи). Щото при девалвирано в по-голяма степен евро, всяко евро, което влиза в България и е разменено срещу повече лева от колкото му се полага, това означава, че въпросното влизащо в България евро взима повече от българския пазар от колкото му се полага. Т.е. работилите в чужбина взимат от туземните българи, а не им дават.

ivoo77

Ти възка с главния мозък  правиш ли? Ако не бяхме вързани с еврото, и при положение че ни управляват години наред клептократи можеш ли да предположиш какво би станало?!? 1996-1997 година случайно да си спомняш?!?

 

masterani
снимка на masterani

ох, къде били "инвеститорите! аз пък да пропусна...

единствената полза от вашите "инвестиции" е деформирането на пазара за недвижима собственост. та да не могат младите хора, които работят тук и тук си плащат данъците(!), да си позволят жилище. това е ползата...

Българите туземци

така можем да се обръщаме помежду си тия, които сме останали тук. остналите - ⬅️ !

тупан темно
снимка на тупан темно

Амигофф, ми то най-голямата разруха ни стигна, кога се върнаха бесните юпита и си приватизираха де що сварят. Местните и на малкото им пръстче не могат да стъпят по размах. Аман от спасители. И айде да ви видим колко от тези 34000 фейсбукманяци наистина ще допътуват до столицата (коя столица бе?) от Париж, Брюксел и т.н. 

bgman13

Нед., 16/09/2018 - 10:55

ivoo77

Ти възка с главния мозък  правиш ли? Ако не бяхме вързани с еврото, и при положение че ни управляват години наред клептократи можеш ли да предположиш какво би станало?!? 1996-1997 година случайно да си спомняш?!?

 

**********************************************

 

Предполагам че ми отговаряш на мене. Аз връзка правя със знанията си относно понятия, като стока, пари и пари без покритие. Парите без покритие не са измислени от от българите нито от комунистите. А от капиталистите - от най-големите капиталисти. И са наложени именно с цел клептокрация през миналия век и чрез две световни войни. Правилната валута чрез която нема начин да ни крадът се казва Злато и Сребро. Те ти тука една книжка ако искаш да се образоваш и че не ми се занимава повече с тебе:

 

https://chitanka.info/book/4786-konspiratsijata-sr...

 

Освен това, да те питам, защо години наредн ни управляват клептократи? Нали уж сменихме системата по указания на същите тия, които сега ни пазят валутата да не се сбъгяса? И защо продължава да не им се получава от как вече двайсет години сме под опеката на МВФ и Световната банка?

 

 

tt34

?Само така, момци !!!

tt34

Само така, момчета !!!

Стоф

Клептократите, крадците да го кажем в държавна премяна, до един са излюпени от бкп/бсп и производни. Обаче има избори през цялото време и умният не до там народ си ги избира доброволно. Заслужени страдания. 

GoDov

Комунисти и русофили чакаха червената армия на жълтите павета. Ядец.

Michael
снимка на Michael

Избори и протести? Не мисля, че като цяло българският народ е по-глупав от другите, по-скоро е обратното. Вече и доста примитините мозъци разбраха, че нито изборите, нито протестите променят системата - напротив, те са начин тя да се утвърди, начин някои нови мераклии да влязат в нея и толкова. Проблемът на демокрацията е, че те задължава да делегираш правата си - няма не искам, няма недей. Швейцарският начин тук няма как да сработи (не защото сме българи - не сме естествено образували се исторически кантони и почти няма такива другаде освен в Швейцария, но и там си отиват малко по мапко). Имало е някакви наченки на местна самостоятелност в началото на 20-ти век, но малко и главно в отдалечени райони...

генек

Още веднъж, та да се вдигне интересът...

---------

https://genekinfoblog.wordpress.com/

SvSophia
снимка на SvSophia

Неуспешният румънски майдан на българска почва?

Нов модел "нежни" революции - ачик внос?

 

Че тез "управленци" отгоре додолу са за измитане и съд, спор няма, но вече видОхме кво насвършиха "успелите българи от чужбина" при гражданина Кобургготски.

 

модела на управление

 

е функция на неолибералния капитализъм, късния капитализъм - as you like it, - внедрен на българска почва именно "от чужбина" с преврат и чужбински маши (без оглед на имената на партиите) под формата на колониална администрация.

 

Въпросният Емилчо да си гледа Лондрата и да не се прай на Ботев-2, ако обича - понеже сичко цъфти в Лондрата,  до БГ опряха да я оправят.

Б@си самочувствието - "Будилник".

SvSophia
снимка на SvSophia

Прочее вече имахме едно личице, Юлианчо, командировано от UK, в служебното правителство Плевнелиево.

Мерсим.

Minderbinder
снимка на Minderbinder

Ние, аборигените, вече като че ли привикнахме на безобразията гербави и гледаме апатично-критикарски на всеки опит да се раздвижи блатото, в което сме затънали. Няма лошо в инициативата отвън, само дето предложенията им за нова система са детинско наивни.

SvSophia
снимка на SvSophia

Освен че са детинсконаивни, не са и собственоинициативни.

GoDov

Абе, не е ли Корнелия да заголи гръд или да яхне някой катър, да оглави народното недоволство, значи не става ....

 

И като казвам 'оглави' имам предвид баш да оглави :)

Zmeja

Може ли по-подробно да ни разкажат с какъв модел ще сменяме стария? Кой шие знамето на "опълченето"?

тупан темно
снимка на тупан темно

Не бе. Питаме какво предлагате и как смятате да го постигнете. Щото, без да влезете под кожата на местните простаци (по твоите думи), не ви виждам как ще завземете властта и ще изгоните другата мафия от там.

bgman13

От както е в Европа вместо България да тръгне напред , тя се срива по всички линии. Българската държавност изчезва неотклонно ...

*******************************

 

От както е в Европа, България се срива? И сега вие ще дойдете от Европа да ни управите? А аз може ли да ти съобщя, че Европа е до Урал. Не почва от Калотина.

 

 

 

****************************

Питате какво трябва да се промени ??

***********************************

 

Нищо не питам. Идвай и оправяй, щом знаеш и можеш. Айде, Брадлов!

Нито знаеш, нито можеш. Нито ще дойдеш.

дъртреалист

Очаквано, савецката агитка не харесва ВСЕКИ опит за освобождение на българите.

За империята е важно всички останали държави да са слаби, за да са зависими.

И именно това е последователната политика на Русия спрямо България.

водопроводчик1

Божкееей, дочакахме.

Тъмно син седесар да твърди, че историческият ни цивилизационен избор за интеграция в ЕС е продиктуван от сатанинските домогвания на Москва и БКП!

Джелезо!

Къртач!

Значи България в ЕС така яко го е загазила, че дори и тъмносините вече са обезпокоени.

Щом за тъмносините "За империята е важно всички останали държави да са слаби, за да са зависими" и щом под "слаби и зависими" имат предвид членството в ЕС и НАТО, то и аз съм с тях.

PlaNed
снимка на PlaNed

SvSophia, 16/09/2018 - 08:31

Нов модел "нежни" революции - ачик внос?

 

Че тез "управленци" отгоре додолу са за измитане и съд, спор няма, но вече видОхме кво насвършиха "успелите българи от чужбина" при гражданина Кобургготски.

Не виждам какво да добавя

Протестът ще се проведе между 12 и 22 часа и ще продължи три дни. 

Тук обаче имаме проблем! Дали са взели разрешение от Инспекцията по труда за удължено работно време?

Иначе, правилно започват на обед. След "тежка нощ и дълъг ден" човек трябва поне да се наспи добре, а и кой става въобще посред нощ, освен бачкаторите?

voivodata

Според един форумец от днес се поема курс на въоръжена борба..... Само дето няма Окръжно № 5 или №2 на ЦК на Компартията.

дъртреалист

да бяхте прехвърлили постовете...

генек

В сезона на лятната скука трябва и малко - макар измислен - екшън. Някои да предвижда колко ще са поръч... излезлите на протест за нещо си? Поставям висока бариера - залагам на 200 протестъри. И 400 полицаи...

----------

https://genekinfoblog.wordpress.com/

Zmeja

Като сложим и 200-300 репортери и журналисти може да стигнат 1000.

Борян Радев

Около един милион българи работят в различни страни на ЕС.Работят,а не стоят по бюра или пред банкоматите на помощи,както е при електората на герб.И работят много преди 2007 година когато ни приеха в ЕС,т.е. еврофондовете които сега получава Боеко и си ги харчи и краде  са си тяхна заработка.Дано да се организират и да се опитат поне да променят нещо.Държавата не е потънала напълно до сега главно заради тях.

ivoo77

Уви, за съжаление нищо няма да могат да променят. Това е като да местиш гробище, не може да очакваш подкрепа отвътре. 

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш