facebook
twitter

Горещи новини

Германия смята заплахите на посланика на САЩ за провокация

3654
ЕПА/БГНЕС
Американският посланик Ричард Гренъл в Берлин.

Министерството на външните работи на Германия оцени писмото на посланика на САЩ във ФРГ Ричард Гренъл до немските компании, участващи в проекта "Северен поток-2", за поредна провокация, съобщи в."Ханделсблат" като се позовава на свои източници. Както стана известно Гренъл е изпратил писма на редица немски компании, в които ги предупреждава, че може да им бъдат наложени санкции от страна на САЩ, заради подкрепата им за "Северен поток-2". По данни на изданието, компаниите, получили тези писма, са се обърнали към министерството на външните работи, за да разберат как да реагират на подобни заплахи. От ведомството ги посъветвали да се въздържат от отговор. В германското МВнР писмата се оценят като провокация, пише вестникът.

Сп."Шпигел" от своя страна информира, че в понеделник ведомството на федералния канцлер и МВнР на Германия имат намерение да обсъдят следва ли да реагират на Гренъл и новите му провокации и каква именно трябва да бъде реакцията. Посланикът на САЩ в Германия Ричард Гренъл е в изолация. Той се избягва от германския управляващ елит, отбеляза по-рано "Шпигел". Това поведение на германските политици се дължи на опитите му да повлияе на вътрешните работи на Германия. Подчертава се, че дори канцлерът на страната, Ангела Меркел, "го държи на разстояние." Освен това много германски политици и бизнесмени смятат, че Гренъл знае малко за Европа и Федерална република Германия. По повод нестихващия скандал се наложи говорител на дипломатическата мисия на САЩ в Берлин да обясни, че писмото на посланик Ричард Гренъл не трябва да бъде разглеждано като заплаха, а като ясно послание за американската политика. „Това, което може да се смята за изнудване в тази ситуация е монополът на Кремъл върху бъдещите доставки на газ“, заяви говорителят.

Ключови думи:

Германия, САЩ
46

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

25 държави събраха $100 млн. помощ за Венецуела

15.02.2019

1965 51
САЩ виждат "нов Холокост" заради амбициите на Техеран

15.02.2019

381 5
Двоен агент на Иран разкрил тайни на Пентагона

15.02.2019

1172 1

Коментари

Страници

ЗехТаРадкеЗехТа

Изгонете го, бе!
Експулсирайте го!
Ама не ви стиска, а?

ЗИП
снимка на ЗИП

Щирлиц ( Тръмп) влезе в серия...

 

:)

 

Никога  в Белия Дом не е имало човек, който така директно да работи за Кремъл, както Тръмп. Дори Рузвелт...

 

Турция, Иран а сега и Германия със сила се тикат в обятията на "руската мечка".

 

Американския посланик в Германия го избягват като "чумав"....

 

:))

Brick13

ЗИП е като си прав,прав си.Дончо даже го разследват за тези  му геройски действия.....

антон74
снимка на антон74

Посланикът на САЩ в Германия Ричард Гренъл е в изолация

 

по красноречиво от това здраве му кажи

Емил Станоев

Изглежда че този посланник от сега натам ще може само писма да пише !! Е ! - друг е въпроса дали ще бъдат четени .

Доси

Без съмнение лично Путин е виновен за този скандал с нагло изнудване... което разбира се не може да се счита за нагло изнудване... нито пък за скандал, просто леко недоразумение... за което обаче знаем кой е виновен!!! 

Доси

Харесва ми как САЩ подължават упорито да се прострелват в крака всеки път когато решат да демонстрират своята "изключителност". Така скоро ще отблъснат и най-верните си фенове и това ще ги принуди да се откажат от напъните за световна хегемония... което пък е добре за света, а и за САЩ също е добре...

ablepsia

смята заплахите на посланика на САЩ като провокация

 

Как пък поне веднъж не улучиха предлога, поне веднъж!

dissidentbg

Не се казва кога посланника е казал тези неща. Защото държавната администрация на САЩ в момента все още не работи.

fbr65

За германците провокация, за нас не е.  Питайте Ц.Ц. 

антон74
снимка на антон74

мани го пипона - брашнец винаги вдева последен

 

пс пия си кафето с многоскъпликьор,

      значи деня е обещаващ - 1.46 и се покачва

ппс мушморочета;)))))

ablepsia

говорител на дипломатическата мисия на САЩ в Берлин да обясни, че писмото на посланик Ричард Гренъл не трябва да бъде разглеждано като заплаха, а като ясно послание за американската политика.

„Това, което може да се смята за изнудване в тази ситуация е монополът на Кремъл върху бъдещите доставки на газ“, заяви говорителят.

 

Сащисаният говорителят е продължил да настъпва същата мотика.

И е те тез искат от европейските държави да гонят руски дипломати!

pasi

Скандалът започна с разкритията за подслушването на танте. Сега се вихри с пълна сила. Вербални писмени заплахи към частно-правни субекти! Заплахите се препотвърждават от Държавния департамент. На практика действията на "изключителните" са продиктувани от американската собственост върху тръбите за транзит в Украйна, които дядя Вова смята да ограничи и в последствие да изключи от играта. Тази епохална икономическа битка за транзита на руски газ заплашва, както никога, мира в Европа. Германия се съпротивлява доколкото може на натиска, но е твърде слаба за да устои сама. Необходим и е съюзник...както и преразглеждането в ход на наслоени политически клишета за държавата, която единствена е заинтересована да помага.

ЗИП
снимка на ЗИП

Няма нищо епохално...

 

Тоя мач вече сме го гледали през 1968г.

 

И тогава реднеците нещо скимтяха срещу тръбата, но швабите ги отсвириха.

 

За немския капитал "евтините ресурси" са "алфата и омегата" на всичко.

 

Така, че реднеците пак ще пият една студена водица, като през 1968г, както при "Северен Поток 1", така и сега....

 

:)

kempes

ЗИП, как го правиш тоя номер, че пишеш през ред ?

За по-авторитетно ли или да пълни колонката на вестника? 😊

ЗИП
снимка на ЗИП

Що за въпрос ? С " enter" разбира се.....

 

:)

 

Simplicissima
снимка на Simplicissima

САЩ и Русия играят комбина при Тръмп, както беше при Буш.

Всички колизии помежду им са пушилка, шоо да става.

Кире

Тоя съюзник вече се намери в лицето на Франция. Ако сега и Русия даде едно рамо, това ще е най-позорната и важна загуба на американците. 

lalluger

САЩ нямат приятели вече в Европа освен Англия и може би Косово. Даже и на дойчовците, които имат работа и нямат време да мислят кой им е господарят, започна да им светва. Разбира се трансджентъри и бройлери, расли с програмата на БТВ също са техни фенове.

JR

Нещо демарш, декларацийка, изритване на сахибския наместник?

Я, я, аба найн... Само приглушено “Ти нали ще продължиш да мА уважаваш...“

Голямо унижение за колхозния “локомотив“!👃

PlaNed
снимка на PlaNed

в понеделник ведомството на федералния канцлер и МВнР на Германия имат намерение да обсъдят следва ли да реагират на Гренъл и новите му провокации и каква именно трябва да бъде реакцията. 

И кога ще стане най-после понеделник, че от вършецката школа нямат търпение и вече загряват край тъч линията и се готвят да налагат нови санкции!

Джакомо_Грели
снимка на Джакомо_Грели

Товарищ дружественный посоль е могъл просто да отиде и да се изх@ди по голяма нужда пред канцлерството посред бял ден.Ефектът би бил същият.

beal

Жалко, че от Германското вънкашно министерство не могат да видят коментарите на тукашните русофили.

Можеше и да им се поизясни малко ситуацията...

гарван_грачи_грозно

А "Летяща крепост" със съответният товар, летяща над Дрезден, когИ ???

антон74
снимка на антон74

грюсди'шацлпацл😘

Бон Скот

Докато не се отърват от битието си на окупирана държава все така ще е. Фолксваген минаха през стъргата, да се готвят Мерцедес. Или ще купуват хубав, скъп, втечнен сащски газ или ще берат ядове. Сами са си виновни. Вместо да скъсат отношения още след като стана ясно, че янките са слушали тантето, те се ослушваха като глуха свиня в тикви. Сега да се оправят. 

антон74
снимка на антон74

шт дума да не става😚🎶

Гларyс

Мдааа, краварската дипломация в действие. А после реват, че никой не ги харесва...

pasi

Прегледа на актуалната дейност по С.П.-2 показва ,че от участъка в германски териториални води са построени вече 370 км. завършен е и руския участък и се навлиза в териториялните води  на Финландия. Това означава, че потока е необратим.

Газпром заявява, че дори някой от акционерите да излезе, гигантът сам ще финансира дострояването.  Мълчанието на Дания ще се отрази само на сметката, но не може да спре проекта. Териториалните и води просто ще бъдат заобиколени, а държавата ще загуби безвъзвратно значителни и дългосрочни икономически ползи. Подобно на България по вина на шайката!!!

В контекста на случващото се:" Кучетата си лаят, а кервана си върви!"

dissidentbg

Става дума за икономическа зона, не за териториални води. Тръбата излезе от финландската и навлезе в шведската икономическа зона.

Що се отнася до Дания, това е зоната около остров Борнхолм и ще бъде заобиколен откъм Швеция. Трасето се удължава с малко.

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш