facebook
twitter

Горещи новини

Елисавета Панова: С Лозан Панов ще водим дело в Страсбург

То ще е по повод глобата, наложена на председателя на ВКС, заради недеклариран имот пред Сметната палата, който той е обявил пред инспектора на ВСС
3004
Илияна Кирилова

Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов ще съди България заради глобата, която му е наложена от Софийския административен съд за недеклариране на имот пред Сметната палата. В предаването "120 минути" по бТВ съпругата на Панов - Елисавета Панова, беше категорична, че имотът е бил деклариран пред инспектората на Висшия съдебен съвет.
По отношение на нейния апартамент, купен от фирмата „Артекс”, преди да се омъжи за Панов, Панова заяви, че ниската цена е била заради срива на цените по онова време. По думите ѝ фактът, че собствениците на фирмата архитектите Мирянови са им кумове, не е повлиял. „Мисля, че е крайно време да получим признание от легитемен орган, че живеем в завладяна държава. Ако председателят на най-висшата съдебна инстанция не може да получи правосъдие, какво остава за вас и за мен", коментира Панова.
Попитана дали съпругът ѝ трябва ли да остане на този пост, тя заяви: "Смятате, че трябва да спре да се бори? Не, напротив, трябва да си признаем, че живеем в завладяна държава и просто останалите да изберат дали да продължат да живеят в нея, или да се изправят".
Тя обясни, че единственото, което ѝ е останало, е да покаже всички документи по закупуване на имота си. Панова уточни, че ниската цена се дължи на по-голямата първоначална вноска, която е направила. „465 евро на квадрат са, понеже годината на сключване на сделката е 2013 г. Има достатъчно анализи за състоянието на пазара в интернет за този период. В началото на 2013 е началото на пика на имотната криза. В този период никой не инвестираше в строителство. Хората предпочитаха да влагат спестяванията си в депозити. Банковият сектор се ползва с добър имидж. Това е първият компонент, който играе роля върху цената. Вторият компонент, аз закупих не сграда, аз закупих право на строеж, защото сградата е една картинка, което означава, че аз поемам риск. Следващият момент е с първоначалната вноска. Никой не е готов да даде 50% от цената предварително, а 10 до 30% максимум. Това са факторите за цената”, обясни Елисавета Панова.
Панова каза, че личен проблем я свързал с Весела Мирянова. „Аз не се срамувам от познанството си със сем. Мирянови. Построили са едни от най-качествените жилищни сгради през последните 25 г. в София, срамувам се от начина, по който се управлява държавата ни, от тресавището, в което се превърна. Същото това тресавище поглъща и почтените хора вече“, коментира още Елисавета Панова.
 

23

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

МВР се похвали с разбита "наркооранжерия" в Гоце Делчев

17.10.2019

154
Слави Трифонов купи телевизия "Стара Загора"

17.10.2019

2125 29
Светослав Костов: Ще обжалвам решението на СЕМ

17.10.2019

319 1

Коментари

human_capital

Комшиите имат една много грозна обида, в която наемат някой да им свърши работата, че им е под достойнството да я свършат. Въпреки, че работата е от тези, които сам трябва да свършиш...

А бе моме 10-30% да ти повярват. 

 

 

mr_self_destruct

Сега вече съм в пълен шаш - мирянови хубави или лоши хора са?

доктор Гилотен

Държавата, Панова, е в интерес на такива като кумците ви, които освинват безогледно градската среда, за да станат от богати, назначени за строителни инвеститори по-богати. И не ми мрънкайте, защото и вие сте от класата на назначените, които прогонихте с вашата алчност и безогледност (Артекс-класически случай) над 1,5 милиона души от нашата страна.

HBK

Нека да се съсредоточим върху това, което г-жа Е. Панова казва (а не върху това, кой го казва):

 

1. „Живеем в завладяна държава”. Демек, мафията си е намерила държава. Някой да не е съгласен с казаното?

 

2. Съпругът е притискан да си подава оставка за да това, че жена му си купила ефтин апартамент, преди още да му е станала съпруга. Някой да оправдава “натиска”.

 

3. Ако един висш правист се опитва да се бори с мафията той е обречен (и вероятно ще бъде изпечен) от машата на мафията – прокуратурата, во главе с корпулентния прокурор; продукт и собственост на мафията. Някой да не е съгласен със заключението?

human_capital

А какво правим, ако не сме фенове нито на БСП, нито на ГЕРБ, нито на Радан или Бойкикев? Не сме и бира-скара патриоти, нито фенове на доста, какво остана за хидроинжинера?

Колцина от вас живеят под наем, плащат го на фирма, собственик на имота в който живеят, а самите те са собственици на фирмата?  Кумицата нещо фрустрирана ми се вижда.

Бореца нека се бори - ама той чист моля ви се! Безапартаментен! Гол като църковна мишка!

Досущ като Георги Кадиев. И той милият, чист, чист, ама и на него жена му прави пачка.

Тъмно пиво

Отговор на 10:

А какво правим, ако не сме фенове нито на БСП, нито на ГЕРБ, нито на Радан или Бойкикев? Не сме и бира-скара патриоти, нито фенове на доста, какво остана за хидроинжинера?

 Такива, колега, не пишат тук. Такива гледат турските сериали и пишат в мама.бг

Тъмно пиво

НВК, не хаби. Плюещи по Лозан са плюещите по Радан и Христо. Те са фенове на БСП и ГЕРБ - партиите отхвърлили предложенията на Радан и Христо за реформа в судебната система.

FataMorgana
снимка на FataMorgana

Не знам дали радващите й се са гледали предаването. Аз го сторих и видях типично за измамник поведение - не отговори на нито един конкретен въпрос, касаещ нея и съпруга й. Наместо това, явно мислейки че има добра ПР подготовка, опита да прокара собствени тези и да оплюе всите си опоненти. Лика прилика са си с мъжа й. Беше доста прозрачна обаче, та съм убедена, че все по-малко хора /ако са обективни/ я виждат "в бяло"...

Джиджи

Така се прави, Бети, съд до дупка /въпреки че е срещу държавата ни, но такива са ни управниците, да не сме си ги избирали/!!!

 

Бравос!!! 👏👏👏

Тъмно пиво

Никой не са радва на Елисавета Панова освен роднините и приятелите й. Някои се кефим на Лозан заради борбата му с мафията в България, докато други /за съжаление на България - повечето/ го мразят поради същата причина.

Хаджи Генчо-A

Много окастрено интервюто.

Защо не е поместено и изкаването на Панова за далаверките на Цацаров?

*****************************

"От медиите разбрах, че г-н Цацаров, главен прокурор на република България, е наредил да се извърши проверка на дружеството, което управлявам.

Г-н Цацаров е доказан в съдебна зала симулант.

Семейство Цацарови сключва сделка за покупка на овощна градина и изповядва сделката на цена 1000 лева. След време възниква проблем с продавача, сделката влиза в съдебна зала. Семейство Цацарови показва документ, който разкрива симулативната сделка. Там стои цена от 60 000 евро. Това означава, че 120 пъти си измамил фиска."

*****************

То да е само това, с мед да го намажеш.

Ако се разрови по надълбоко, бая ще замирше, ама няма кой.

Страх лозе пази, нали?

И преклонена главица, сабя не я сече.

rorik

НБК , остава да уточним , кои са мафията??

Тъмно пиво

rorik, всеки, който се съпротивлява срещу реформа на жалката ни съдебна система, е член на мафията.

Джиджи

А дъл' ше го разбере rorik? 😉😏😘

HBK

НБК , остава да уточним , кои са мафията??

 

Констатациите са отдавна направени. Мафията е: Организацията „БКП/БСП/ДС”, по-точно нейната НОМЕНКЛАТУРА. Със всичките й кланове, разклонения и отрочета; у нас и в Брюксел.

 

Врагове на народа са: Правителство (во главе с Минпредседателя му); Парламент (параван и творец на безобразията на мафията) и Съдебна система (в частност „прокуратура” – во главе с плеядата главни прокурори, маша на мафията).

 

Констатацията е толкова банална, реална и визуална, че чак става досадна. Как е възможно все още да има Българи да не са я разбрали. Изводите и пътя също са ясни:

 

„ЛУСТРАЦИЯ, НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ (на вече приватизираното) и ЕВРОПЕИЗАЦИЯ”.

Памфуций
снимка на Памфуций

Държавата, Панова, е в интерес на такива като кумците ви, които освинват безогледно градската среда, за да станат от богати, назначени за строителни инвеститори по-богати.

Аз не зная кое точно от градската сред са освинили псалмостроителите. Ако иде реч за "небостъргача", той си има дълга предистория - поне 25 годишна и проблемът не е у Панова, а у Софийската община и ДНСК.

Прочее, некой замисли ли се как ей така -  от "сичко е шес" с тая конкретна сграда и "не знам да има проблеми", светкавично спряха строителството. 

Danibus

Обективно погледнато, Лозан Панов няма ни най-малко основание да подава оставка. Същият няма придобити апартаменти или имоти под данъчна или около данъчна оценка, което пък да е свързано по някакъв начин с професията му и длъжността която заема. Съпругата му е придобила въпросното жилище две години преди сключване на брака им и в същото Панов няма собственост и никакъв дял, тъй като то не е съпружеска имуществена общност." Будни"пикливи "граждани" едва ли не изискват от Панов, при сключването  на гражданския си брак да е проучил имотното състояние на половинката си и начина по който е придобила имотите си. Пълен смях. Той да не е милиционер, потомствен номенклатурчик или новозабогатял парвеню. По никакъв начин Лозан Панов не може да бъде уличен в участие в "Апартаментгейт".

human_capital

Ами да се разведе и излезе на свободен наем!

Принципния Лозан.

И той като Георги Кадиев, жена му изкарва кинитите... Абе ейййй... принципни, умни и красиви протестиращи ???/

Danibus

"Да се разведе". Ама вие сериозно ли? 

Simplicissima
снимка на Simplicissima

Лозан е опасен за мафията не толкова с разкрития, пречки и атаки,

колкото с перспективата да стане министър председател един хубав ден.

 

Явно смяната на Боко е наближила, затова опитват с всякакви -- уж формални, а всъщност зле скалъпени средства -- да затруднят тъй логичната му кандидатура. Кандидатура, която като безпартийна би подхождала на всяко парламентарно мнозинство.

Диагностик

На глупавите хора да е ясно: 

Проверява се не Лозан, а съпругата му. Проверка може да се направи, дали Лозан е облагодетелствал фирмата - строител, ако е гледал нейни дела или е ходатайствал за тях. Това е истината.

Simplicissima
снимка на Simplicissima

Обясненията на Елисавета Панова за относително ниската цена на апартамента на ул. Елемаг 32 са доста убедителни.

Ако все пак оценката за разлика между пазарна и продажна цена не се обяснява докрай задоволително с нейните аргументи, то бих добавила от себе си едно предположение:

 

Като издател на вестник с български новини на немски език, чаровната Елисавета, тогава още неПанова, е имала добри контакти в дипломатическите среди. Така е могла да съдейства щото партерният (и първият?) етаж на сградата да бъде купен/нает за Дипломатическа клиника. Последната сделка освен финансово изгодна за Артекс, носела е и бонус от доверие и залог за бъдещи сделки с дипломатически среди и изобщо чужди заможни граждани. Срещу тази любезна услуга собствениците на Артекс са я поканили да си вземе апартамент в същата сграда.

А сградата, макар стилна в проект и накрая образцово построена, е в най-забутаното място на този донейде дипломатически квартал, и никой не би се набутал с тъй скъп партерен етаж. Но г-жа протоПанова се е сетила, че е и предложила и опиарствала сделката със съответните посолства. И те така те. Тук няма абсолютно нищо укоримо, но как да го обясниш на българската публика, без да ревне: майцепродавци?

paragraph39

Елисавета Панова: Онова, което не успях да кажа в bTV

"Бойко Борисов организира пуч на председателя на ВКС Лозан Панов"

by Биволъ

април 8, 2019

...........................................

https://bivol.bg/putsch-lozan-panov.html?fbclid=Iw...

 

 

Влез или се регистрирай за да коментираш

×