facebook
twitter

Горещи новини

Държавата ще похарчи 50 млн. лв. за горива на колите си за 2 г.

268
Илияна Кирилова

Държавната администрация възнамерява да похарчи за горива 50 млн. лв. в следващите малко повече от 2 години. Това излиза от обявената обществена поръчка от Централния орган за покупки към Министерството на финансите. Тя е за "Доставка на автомобилно гориво чрез карти за безналично плащане за органи на изпълнителната власт и техни администрации".

Договорът ще влезе в сила от датата на сключване (б.р. - след избора на доставчици) и приключва до 31 януари 2021 г.

Според записаните изисквания, за доставчик на горива ще бъдат избрани "четирима изпълнители", с които ще бъде сключено рамково споразумение, "при неопределени всички условия".  Задължително е доставчиците да имат минимален годишен оборот от 15 млн. лв. за последните три години, развита търговска мрежа от бензиностанции в поне 15 областни града, да продават гориво, което отговаря на качествените изисквания, да предлагат система за картово разплащане. От което става ясно, че става въпрос за големи вериги бензиностанции.

 

4

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

София прави "зелени релси" по трасето на трамвай №5

12.08.2020

СВЕТОСЛАВ СПАСОВ

2014 19
Шестима сами са отказали охраната от спецбюрото на главния прокурор

10.08.2020

ДОРОТЕЯ ДАЧКОВА

14855 9
28 ведомства си вдигат с 30% заплатите зад паравана на кризата

04.08.2020

Обновена

7327 43

Коментари

Диагностик

Държавата ще похарчи 2,500,000,000 лв. за горива на колите си за 100 г.

 

Такова заглавие е по-убедително!

Solace

А на сегашното какво му е? 

Nashenec

Ето едно добро място да се сложат електро-возила. Тамън ще дадат пример на всички други. Иначе е малко странно как карат хората да си сменят колите, а те карат със старите двигатели.

Интервал

Ясно, че може вече да е решено кой печели и тая поръчка да се обявява проформа, но не следва ли това изискване да е по подразбиране за всяка бензиностанция работеща в България - "да продават гориво, което отговаря на качествените изисквания"? :)

Влез или се регистрирай за да коментираш