facebook
twitter

Горещи новини

ДПС е готово с предизборния си щаб

678
Илияна Кирилова

На днешното заседание взехме няколко решения. Първото е сформиране на Централен изборен щаб на ДПС. Второто решение е в едноседмичен срок областните ни съвети да съставят областните изборни щабове и в двуседмичен срок общинските да съставят общинските изборни щабове. Третото е за приемане на критерии за номиниране на кандидати за членове на ЕП, издигнати от ДПС. Това заяви на брифинг на ръководството на ДПС председателят на партията Мустафа Карадайъ. 

"Критериите са задълбочено познаване на европейските институции, съпричастност към ценностите на либерализма, владеене на английски, френски или немски и умения за работа в екип", каза още той, предаде Новини.бг. 

"Процедурите ще бъдат кратки. Следва на разширени заседания се нормират кандидатите отговарящи на критерии до 30 март. Номинациите могат да бъдат предложени от областните централи на ДПС, председателят на партията и от младежките групи на ДПС. Ще участваме самостоятелно в евроизборите", допълни председателят на ДПС. 

"Във връзка с членския внос, решението на централния съвет е той да се запази, такъв какъвто е бил през 2018 година", разкри Карадайъ. 

"ГЕРБ генерира напрежение, несигурност и нестабилност. Два месеца преди евроизборите се намираме в политическа криза и основната отговорност носи ГЕРБ. Има липса на реформи и управленски стратегии. Сериозното погазване на политиката и българските граждани крие опасни рискове за демокрацията", коментира председателят на ДПС.

"От ДПС ще продължаваме да отстояваме правата на гражданите, това е пътят за противопоставяне на популизма. Ще се противопоставим на всяка форма на национализъм. Споделените ценности изискват не само декларации, но и дела и решимост. Не се заканваме за предсрочни избори. Управляващите са едни европейци в Брюксел и други страната. При този двоен аршин - как ще развиваме страната. Двойният стандарт в морала е характерен за някои други, но не и за ДПС", заяви още той. 

"Не сме предлагали преференциалното гласуване да отпадне, а предложихме по-справедлив праг за преференциите. Като се говори за преференции обикновено аргументът е да има мажоритарност на изборите. Сега има възможност и за мажоритарни кандидати – тези, които не искат да бъдат партийно обвързани, могат да се кандидатират като независими кандидати. Тези хора могат да бъдат избрани само ако получат гласове, колкото е избирателната квота. Тогава стои алтернативният въпрос – каква е логиката тези, които влизат в партийни листи, да имат по-различен праг, за да влизат и да бъдат избирани", завърши Карадайъ. 

6

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

10-и ден от "безпрецедентното" издирване на Стефан Зайков

19.05.2019

7490 61
Германският външен мнистър пристига в България

19.05.2019

169 2
ГЕРБ представя Манфред Вебер в „Арена Армеец“

19.05.2019

286 5

Коментари

sega_reader

Има един нерешен спор, дали Цветанов е по-голям .... киселяк и сухар или Карадайъ.

И двамата като говорят, от устите им излизат само клишета.

Как ги запомнят, как ги наизустяват.

Човек като попадне на тях по телевизиите и точно след секунда вече е на друг канал.

Едно време, при соца, на един Конгрес на БКП баба Цола /Цола Драгойчева/, вече на преклонна възраст, чете речта си от трибуната. По едно време се запъва, намества очилата и казва:

"-Тва който си го е написал, да дойде да си го прочете."

цензура

Ще се противопоставим на всяка форма на национализъм.

 

Еш па тоя... много хард тръгна 😂

 

СЕГА, това що така не сте го доловили? - Предложените от ДПС промени в Изборния кодекс бяха тест за ГЕРБ, който те не издържаха. 

 

 

цензура

Някой иска ли да се коалира с ДПС... само си питам, отговор не щем ✌️

ThePal

Кадир Кадир, Хамид Хамид, един зел, друг Дал и сичкото у Баден Баден !

"предизборен щаб" - хихихихихихи 

vasilevil

Кузов дали ще бъде номиниран?

Simplicissima
снимка на Simplicissima

Първо щаб.

После -- кандидати.

И накрая, ако се сетят -- и обща програма.

Майстори отсекъде, стара османска балканска школа.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×