Quantcast
Дори военният министър се отказа от Тръмп | СЕГА
facebook
twitter

Горещи новини

Дори военният министър се отказа от Тръмп

Изпълняващият длъжността Патрик Шанахан не иска да се кандидатира за поста. Президентът номинира Марк Еспър
3332
БГНЕС архив

Изпълняващият длъжността министър на отбраната на САЩ Патрик Шанахан отказа да се кандидатира за поста министър на отбраната. Новият изпълняващ длъжността министър на отбраната ще бъде министърът на армията Марк Еспър, заяви американският президент Доналд Тръмп в социалната мрежа „Туитър“, цитиран от TACC и Агенция Фокус.
„Изпълняващият длъжността министър на отбраната Патрик Шанахан, който свърши чудесна работа, реши да не продължава процеса на одобрение за позицията на глава на Пентагона, за да посвети повече време на семейството си”, пише той. „Ще назнача нов действащ министър на отбраната - министърът на армията Еспър.
Американският президент благодари на Шанахан за неговата служба и изрази увереност, че Еспър "ще свърши отлична работа" в новия пост.
Шанахан е изпълняващ длъжността министър на отбраната на САЩ от януари тази година след оставката на Джеймс Матис. От 20 ноември 2017 г. Еспер заема поста министър на армията на САЩ. Преди това той е работил в един от най-големите изпълнители на поръчки на Пентагона, "Рейтиън".

Това е поредният, който се отказва да работи за Тръмп.
 

Още

Пентагонът потвърди автентичността на видео със заснети НЛО

16.04.2021

8987
САЩ дадоха на Киев 125 млн.долара военна помощ срещу руската агресия

03.03.2021

901
Сенатът утвърди Лойд Остин за шеф на Пентагона

22.01.2021

3414