facebook
twitter

Горещи новини

Десислава Иванчева поиска отвод на съда по делото за подкупа

1311
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Апелативният специализиран наказателен съд гледа постановената присъда от Специализирания съд на отстранения кмет на район "Младост" Десислава Иванчева, нейната заместничка Биляна Петрова и бившия кмет на района Петко Дюлгеров, които бяха осъдени през април за поискан, но неполучен подкуп.

На първа инстанция Иванчева получи 20 години затвор. Биляна Петрова беше осъдена на 15 години лишаване на свобода, а Петко Дюлгеров като посредник - на 12 години затвор.

В съдебната зала Иванчева и Петрова, както и техните адвокати, поискаха отвод на председателя на съдебния състав Георги Ушев. Те са убедени, че този състав няма да разгледа възражението им срещу постановената им на първа инстанция присъда честно и безпристрастно, предаде БГНЕС.

В изказването си пред съда Петрова каза, че съдия Георги Ушев е въздействал и е давал указания на съдия Иво Хинов, който постанови осъдителната присъда. Заместничката на Иванчева посочи, че са й отнети също така и конституционни права, тъй като не е била пускана за участие в дебати и телевизионни предавания по повод предизборната кампания. Тя подчерта още, че е била неравноправно третирана спрямо Иванчева, като съдът е позволил на бившия кмет да събира подписи за предизборната си кампания в разстояние на три дни, а на нея - само на един.

Десислава Иванчева подкрепи изказаната позиция от Петрова и поиска отвод както на съдията, така и на цялата Специализирана прокуратура. Единствено бившият кмет на района Петко Дюлгеров, каза, че остава в ръцете на съда да прецени дали съдебният състав да си направи отвод.

4

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Апелативният спецсъд намали присъдите по делото "Иванчева"

06.07.2020

Обновена

4660 35
Делото "Иванчева" приключи и на втора инстанция

03.07.2020

МАРТИН ГЕОРГИЕВ

22475 28
Експертиза отложи делото "Иванчева" за юли

20.05.2020

ДОРОТЕЯ ДАЧКОВА

3555 25

Коментари

ГАМЕНЧЕТО

Всички недоволни от съдъ само ваклин разчита на него.

Evasion

Десислава Иванчева ...поиска отвод както на съдията, така и на цялата Специализирана прокуратура.

Добре, ела утре и ще е готово. 

Хулиган

Десислава Иванчева подкрепи изказаната позиция от Петрова и поиска отвод както на съдията, така и на цялата Специализирана прокуратура.

Правилно!

За съжаление ще трябва да се бори сама, след като населението не смее да поиска разтурване на пародийните съдебни инстанции...

http://www.drago.info/index.php/2018/01/17/hotela-na-prokurora/

Джиджи

Ох, докога с тая Иванчева ...

Влез или се регистрирай за да коментираш