Quantcast
МВР обеща да праща журналисти на обучение в Турция | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / После

Фейк бюлетин

МВР обеща да праща журналисти на обучение в Турция

Широки възможности предлага новата социална програма на Нашата полиция
2 077
 Шарж: Алла и Чавдар Георгиеви

Ръководството на МВР обяви нова инициатива по линията на "Антиконфликт" - програмата за овладяване на гражданския ред без насилие. Отделни журналисти, които невинаги постигат съгласие и синхрон с информационната политика на МВР, ще бъдат изпращани на обучение в Турция, където ще се изправят лице в лице с някои реалности. 
За да се запознаят с новата инициатива, отбрани журналисти бяха привикани в МВР, където им обясниха някои работи. 
На привиканите журналисти им бяха връчени бели листи, ако решат да подадат сигнал за извършено престъпление, или да напишат някакви самопризнания, примерно.
Ето какво бе съобщено за социалната програма на МВР на привиканите журналисти, включително на вашия фейк-репортер Фалшимент Петров.
***
Служител, непожелал да се представи от съображения за сигурност, заяви:
"МВР разви и разшири социалната програма "Антиконфликт" и искаме да помогнем на някои от вас в професионалното ви развитие. Ние по принцип с пресата сме съдружници, всички заедно срещу престъпността и закононарушителите! Но някои от вас, мили журнальорчета, се опитват да ни смущават, задават ни въпроси и ни карат да изглеждаме глупаво. 
Не бива да става така, затова решихме да изпращаме някои от вас в Турция, за да се запознаете лице в лице с отношението на турската държава към вашите турски колеги. 
В Ердоганова Турция журналистиката, сатирата и карикатурата, знаете, станаха опасни за социалните контакти и битовия статус. А нашите турски колеги от полицията и службите могат да ви разведат с познавателна цел на дълги ексурзии по дългите коридори на репресивните им институции. 
Така по-любознателните от вас, дами и господа журналисти, ще научат тънката разлика между мутра и полицай. Не бива да обиждаме българския полицай и да го наричаме мутра, само затова, че има татуировки, обича цици, патлаци, боксове и нунджако, и гледа като квартална батка. Ние специално ги учим да гледат страшно, за да респектират евентуалните нарушители, преди да се е стигнало до физически или въоръжен конфликт. 
Искаме да ви уверим, че МВР изцяло ще поеме пътните ви разноски до турската граница, както неведнъж сме извозвали гюленисти, събрани от улицата, нищо че съд им е отказал екстрадиция. Знаете, че контактите и връзките ни с турските колеги са много добри, то се дължи и на специалните отношения "аго-драго", които имат нашия башбакан и турският началник Ердоган. Тези прекрасни отношения, това страхотно взаимодействие вие ще го изпитате на гърба си, стига само да заработи нашата програма, уточняваме още някои детайли с колегите от здравното и социалното министерство. Защото след едно такова обучение искаме да дадем и психологическа, и социална подкрепа на всеки, който е минал през такава школа, такова горнило, такова изпитание и такъв комшулук!" 
След това на журналистите раздадоха за подписване молби за включване в програмата, но страхливците, между които и вашият репортер Петров, заявиха, че нищо няма да подпишат в остсъствие на адвокат.
И се пръснаха по редакциите си умислени. 
___________________
Traditional Wooden Nunchaku - Bruce Lee Image- Gold in Los Angeles Store
Нунчаку (нунджако) - японско традиционно оръжие, първоначално се използвало за лющене на ориз. Скоро - на въоръжение в българската полиция. 

Любимата филмова сцена на българския полицай. 

Още

Катаджиите вече няма да се крият в храстите

10.09.2021

5387
Олимпийската шампионка Стойка Кръстева прекрати кариерата си

07.09.2021

1124
Ел. фишове за над 74 млн. лева са издадени за половин година

05.09.2021

2187