Quantcast
Волейболният тим на България отпадна от световното първенство | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Спорт

Волейболният тим на България отпадна от световното първенство

Тежка загуба от Канада изпари шансовете за класиране в следващата фаза
Обновена
714
 FIVB
Капитанът на тима Елица Василева-Атанасиевич (№16) и съотборничките й играха вяло и резонно загубиха от бойкия тим на Канада

Волейболистките от националния отбор на България претърпяха четвърта поредна загуба от началото на световното първенство за жени в Нидерландия и Полша. В мач от гр.С в Арнем (Нид) селекцията на треньора Лоренцо Мичели трябваше задължително да победи състава на Канада, за да съхрани шансове за продължаване в следващата фаза. 

Българките обаче играха разпиляно и разсеяно и допуснаха тежко поражение от непретенциозния северноамерикански тим - 1:3 (-21, 25, -20, -15). Така отборът ни вече няма шансове за продължаване напред. Остава му само един мач в групата - срещу тоталния аутсайдер Казахстан - утре от 14 ч. Независимо от неговия изход обаче и нашите, и казахстанките остават извън първите 4 отбора в гр.С, които ще продължат във II фаза на световното първенство. А те са Сърбия, САЩ, Германия и Канада, от които българският състав претърпя загуби.

Капитанът Елица Василева-Атанaсиевич бе най-резултатна за нашите националки, като завърши мача с 18 т. (всички от успешни атаки). Мирослава Паскова е с 16, а Нася Димитрова със 7 (2 на блокада).

За канадките се отличи Кира ван Райк с 22, а с двуцифрен актив са още Арекса Грей (19), Хилари Хауи (17) и Емили Малио (11).

🔴 FIVB Women's World Championship LIVE on Volleyball TV: https://go.volleyball.world/TV?ytv=dWatch the Women's highlights between Bulgaria and Canada from ...

 

Още

Съдът отказа да разгледа жалбата срещу волейболния правилник за децата

31.01.2023

ЯВОР ЕВТИМОВ

1669
Новият селекционер на волейболистите иска да върне Казийски в тима

28.12.2022

Обновена

798
"Перуджа" спря Казийски и сие на две крачки от върха

12.12.2022

270