Quantcast
В БНР са назначени нови директори на програми | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Медии

В БНР са назначени нови директори на програми

Избраните от шефа на радиото са кадри на обществената медия
6 539
От днес Ива Дойчинова оглавява "Радио София".

От днес трите основни програми на БНР се ръководят от нови директори, съобщиха от националното радио. Даниела Якова оглавява програма "Хоризонт", Митко Новков – "Христо Ботев“, а Ива Дойчинова (на снимката) - "Радио София". Тримата са предложени от генералния директор на БНР Андон Балтаков и са утвърдени единодушно от Управителния съвет на БНР, допълват от "Драган Цанков" 4. Назначенията се случват в началото на петия месец, откакто Балтаков бе избран за шеф на общественото радио.

И тримата журналисти са утвърдени професионалисти с опит и авторитет в медийното и публичното пространство, които от години работят в БНР, пише още в съобщението на медията. Даниела Якова е един от най-авторитетните журналисти в програма "Хоризонт", дългогодишен водещ на предаванията "12 плюс 3" и "Рано в неделя". Тя поема позицията от Даниела Късовска, която известно време ръководеше "Хоризонт" като временно изпълняваща длъжността директор на програмата. Якова е завършила българска филология и журналистика в СУ "Св. Климент Охридски" и е специализирала "Радиомениджмънт" в Центъра за развитие на медиите. Работи в БНР от 1993 г., като преминава през всички етапи на професионалното израстване от дежурен на телефон през репортер, новинар и редактор до водещ. Била е отговорен редактор на "Нощен блок" и "Съботно-неделни предавания". От 2001 г. е водещ на предаването "12 плюс 3". Авторското ѝ предаване "Рано в неделя" стартира преди повече от двайсет години, като през 2011 г. става носител на наградата „Сирак Скитник“.

Митко Новков е журналист, публицист, критик и наблюдател с десетилетен опит в най-утвърдените издания за култура в България, допълват от БНР. Автор е на осем книги с литературна критика, медийна критика и есета за художници и картини. Доктор на Факултета по журналистика и масова комуникация  на СУ "Св. Климент Охридски" и преподавател по "Радио и телевизионна журналистика" в Нов български университет. От 2014 г. е автор и водещ на предаването "Премълчаната история" по програма "Христо Ботев", а от 2017 г. е ръководител на радиотеатъра като отговорен драматург на екип "Драматургични форми".

Ива Дойчинова е знаков глас в българския радиоефир с ярко присъствие и в телевизионната журналистика като водеща в трите национални телевизии. Създател е на националната кампания "Будител на годината" и е посланик на UNICEF. От 2018 г. е водеща на сутрешния блок "Нашият ден" и заместник-главен редактор на програма "Христо Ботев" на БНР.

Още

Как се каляваше моралът

21.08.2022

Г-н БАЛЕВ

3154
Всички сме за Рая, но не бързаме натам

14.08.2022

Г-н БАЛЕВ

1608
България и Русия като Митрофан и Дормидолски

31.07.2022

Г-н БАЛЕВ

1688