Quantcast
Путин заръча подготовка за втора вълна̀ на коронавируса | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Путин заръча подготовка за втора вълна̀ на коронавируса

2 381

Руският президент Владимир Путин призова министерството на здравеопазването да бъде готово да втора вълна на заразата от коронавирус през октомври-ноември. На съвещание за санитарно-епидемиологичната обстановка в страната държавният глава заяви:

"Искам да обърна внимение на колегите, и преди всичко на министъра на здравеопазването Михаил Албертович Мурашко, на това, че е необходимо да се подготвим, но и постепенно да излизаме от режима на ограничения, в който ние сега в значителна степен живеем. Трябва да мислим и за онова, което говорят специалистите - че може да има и друга вълна през есента - в края на октомври, или през ноември", каза Путин, цитиран от ТАСС, и призова всички да са готови за такова развитие на ситуацията.

По-рано днес ТАСС направи допитване до експерти, които заявиха, че началото на втората вълна на коронавируса в Русия може да е, след като пикът ѝ премине в повечето други страни.

Путин заръча също така на здравното министерство да анализира колко специални легла за лечение на болни от коронавирус са необходими на болниците в страната. Той добави, че към момента са "задействани" 165 291 такива легла, което е 66% от капацитета на болниците в Русия.

Още

Напълно ваксинирани са едва 11.1% от населението

24.06.2021

196
В 7 области на страната няма новозаразени с COVID-19

23.06.2021

1157
Рим поиска да вземе от Лондон финала на Евро 2020 заради COVID-19

22.06.2021

Обновена

1796