Quantcast
Цирк дьо Солей освободи 95% от служителите си и обяви фалит | СЕГА
facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Култура

Цирк дьо Солей освободи 95% от служителите си и обяви фалит

Прочутата канадска трупа е натрупала 1 милиард дългове заради Ковид-19
2 999
 Снимка: ЕПА/БГНЕС
Главозамайващите представления на цирка са спрени от март.

Най-прочутата циркова трупа в света - канадският "Цирк дьо Солей", обяви фалит. Това съобщиха днес Си Ен Ен и други световни медии. Компанията от Монреал е освободила около 3500 души - 95 на сто от служителите си, сред които и акробатите, спирали дъха на публиката по цял свят.

Като причина за фалита от "Цирк дьо Солей" изтъкнаха пандемията от коронавирус, която ги е принудила да отменят всичките си представления. По план те трябваше да имат шест различни шоута в Лас Вегас и десет турнета, обикалящи световните зали. Сред актуалните им спектакли са "The Beatles LOVE", "Michael Jackson One" и "O". Реално обаче циркът не е играл от март.

Дълговете на огромния развлекателен бизнес се изчисляват на около 1 милиард долара.

"Цирк дьо Солей" са подписали споразумение с китайски инвестиционен фонд и пенсионен фонд от Квебек, които да поемат управлението им оттук нататък. Новите инвеститори трябва да вложат 300 милиона долара в рестарта на дейността на известната трупа. От инвеститорите се очаква да заделят и 15 милиона долара за компенсации на уволнените заради пандемията служители.

Феноменът "Цирк дьо солей" ("Циркът на слънцето") не е съвсем традиционен цирк и със сигурност няма животни; той смесица традициите на старото панаирджийско изкуство с вариете, модерен танц, акробатично шоу и сюрреалистичен филм. Негов създател и собственик е канадският милиардер Ги Лалиберте - бивш уличен артист, огнегълтач, основал трупата през 1984 г. Тя го прави толкова богат, че той дори летя в Космоса като турист. Циркът е гостувал неколкократно у нас, като първото му шоу беше през февруари 2012 г.

8

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Заради Мария Габриел Еврокомисията си наложи строг режим

12.10.2020

2405 4
Кунчев: Заразените с коронавирус у нас вероятно са над 70 000

02.10.2020

2099 25
Курортът Албена отчете загуба за първи път в историята си

29.09.2020

1853 8

Коментари

Luckbox

Гледах ги в София - наистина впечатляващо представление. Направо ахнах. Жалко за случващото се с тях. Предполагам обаче, че такава марка не умира - ще фалират, кредиторите ще пият една студена вода и след това някой ще съживи марката и ще започнат начисто. Дано. 

Калпазанче

Имаше през 70-те един цирк Буш. Гостува и в НРБ. Няма го вече. По важния въпрос е кога ще се капичне гербавото циркче?

Скрудж

 По важния въпрос е кога ще се капичне гербавото циркче?

След още един мандат, на 28 март 2025 година. Сега, след като знаеш датата доволен ли си?☺️ 

Калпазанче

Много акробатичното  и спиращо дъха на народа представление да продължи до 2025? Леле, след тая компетентна прогноза, съм съкрушен! Ще поживеем, ще видим...

Каубой
снимка на Каубой

Чаками:

Арво паметника на армията акупатор.

Оро разтурване седянката ОАзитано.

Рето закон за изселване на хулиганите от Столицата и въдворяването им в сигански махали.

ТО. вашето пожелание....👃

Хумангоид

Основател и собственик - милиардер. Предприятието му фалира, всички са уволнени. Следователно вече не е милиардер? Или капитализъма не работи точно така?

Luckbox

Съобщава се, че фалира фирмата, не човекът. Разбираш, надявам се, разликата между фирмени и лични активи. Или социализмът не работи точно така? 

фортинбрас

В рождения Му месец, канАдският "Цирк на слънцето" обяви фалит. Лош нишан за Слънцето на Цирк „ГЕРБ (Гарнизон на Еквилибристи и Ръгбисти на Банана/Бухалката/Бойко)”.

 

В България на Трите „Б” – Банан, Бухалка и Бойко – цирковия репертуар в „мазане на филия и от двете й страни”, е традиционно панаирджийско изкуство за партийна принадлежност към всяка партия (или коалиция), успяла да докопа властта в Политическото вариете на Келепира. В най-мазаческото му издание, Вариетето е сюрреалистичен филм на модерен „Танц с бухалки”, и на акробатично шоу с „чисто нови политически биографии”. Последните се пишат върху „белите петна” в национална памет на българите – с бухалки натопени до длъжките, в мЪстилото на АнтикомунизЪма.

 

Мъстилото на Ново Време и Новия Морал се приготвя по стара семейна рецепта на Монархофашизма в България, и се продава от Мутрофашизма в опаковки с (ре)формата на банан, санирани с холограмни етикети „€-интеграция”. €-Цирк.

 

И по-точно Пълен €-провансалски Цирк за маймуните на Комунизма (общ, обществен). Последните някой Великден могат и сами да открият, че Антикомунизма е невъзможен като нещо повече от „БАНан” за приматите на общите: религии, пари, юридически закони, държавни територии, медии… и системи (политически, икномически, социални, здравни… и банкови), в дубъл и като примати на обществените – държавни институции, училища, университети, театри, тоалетни (Опс!), поръчки, градски… и междуградски транспорт. Пак Цирк.

 

Фотографията (към дописката) на сцена от трагично и фатално „Падащият (пожарн)Икар пред погледа на Дедал” обаче е… злокобно послание. Към Него, когото „восъчният Му мозък” подмами да се извиси до Слънце, разтопило Го до марионетка на Началниците. Нов Цирк!

 

„Началниците” обичат да се забавляват! Включително и с цирковите номера на: мегакомунисти-„антикомунисти”, мегатерористи-„антитерористи”, КОВИДисти, грандомани, подражатели, парвенюта, богофреници … и марионетки на Богове.

Рано или късно обаче ги жертват! Безмилостно, Безкомпромисно… и в името на Оригиналите. ЦИРК (Цикъл на Ирационален Разум в Кармата).

https://www.youtube.com/watch?v=8L6T6Yj5u4k

Влез или се регистрирай за да коментираш