Quantcast
Възможно е ДБ да не предложи министри в кабинета на ПП | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Възможно е ДБ да не предложи министри в кабинета на ПП

5 397
 FB/Иван Евтимов
Сандов и неговите партньори може и да не станат министри.

Възможно е ДБ да не предложи министри, а само да го подкрепя правителството, участвайки в парламентарното мнозинство. Това заяви тази сутрин пред bTV Борислав Сандов. Съпредседателят на коалицията уточни, че вече се водят сериозни разговори с ПП, която ще получи от Румен Радев мандат за съставяне на кабинет. Но имена досега не били споменавани. Самият Сандов бе посочен от медийни публикации като министър на екологията, но той се разграничи от внушенията.

Макар да е вероятно да не участва с министри, ДБ гледа сериозно на евентуален управленски съюз. "Без коалиционно споразумения няма да стане", каза Сандов.

Думите му показват, че въпреки официално насрочения за утре старт на преговорите, те вече се водят активно с ПП. Същото вчера потвърди и Корнелия Нинова: 

Успехът на Румен Радев бе последван от смели изявления на подкрепящите го партии, че се стремят да излъчат 4-годишно парламентарно мнозинство. Както е известно, във вторник техни експерти стартират преговори по различни теми. А срещите между лидерите вече се състояха.  "От вторник започваме да работ

А самият ментор на коалицията даде да се разбере веднага след успеха на балотажа, че следва де се действа бързо и акуратно:

"Новият парламент няма право на грешки, защото хората няма да простят. Всеки от тези партии, който пренебрегне това - ще бъде самоубийство. Ще бъде отречено от хората, ако партиите тръгнат срещу волята на народа. Очакванията на обществото са, че трябва да се види отчетливо политическо мнозинство, ко

 

Още

"Възраждане" смята борците срещу домашното насилие за еничари
ПП и ДБ пуснаха жалба в КС срещу „хартиената коалиция“

27.01.2023

Обновена

1356
Правителството се изложи с дарението на един генератор на Украйна

26.01.2023

4863