Quantcast

Медия без
политическа реклама

Въоръжени ограбиха 500 000 лв от инкасо автомобил

Бандитите са атакували специализираната кола до магистрала "Струма", в близост до Перник

21 Апр. 2021Обновена
Илияна Кирилова

Инкасо автомобил е бил обран днес преди обяд на автомагистрала "Струма", в близост до Перник, предава БНР. 

Сигналът за нападението е подаден минути след 10 часа тази сутрин. По първоначална информация, няколко маскирани и въоръжени мъже са причакали инкасовия автомобил близо до ресторант за бързо хранене. Мъжете са нападнали охранителите и са ударили единия от тях. След това нападателите взели парите, които са се намирали в инкасовия автомобил, и избягали. 

По първоначална информация нападателите са се оттеглили в посока Дупница по магистралата. Малко по-късно районът е блокиран от полицията, а в момента се преглеждат охранителните камери на всички обекти, които се намират на магистралата. 

Установява се точното количество на откраднатите пари, но по предварителна информация в инкасовия автомобил е имало около 500 000 лева.

На брифинг на полицията и прокуратурата стана ясно, че веднага след сигнала за нападението на мястото са извършени заградителни и оперативно-издирвателни мероприятия, но засега от извършителите няма и следа. От обвинението потвърдиха, че нападателите са били четирима. Те са упражнили насилие върху един от служителите на инкасо автомобила. Според директора на полицията в Перник ст. комисар Димитър Попов престъплението е било извършено професионално. Според Нова тв камери са запечатали извършването на грабежа.

 

"Сега" припомня:

Полицията още издирва извършителите на грабеж от инкасов автомобил, който стана в Перник на 18 декември м.г. Тогава отново посред бял ден четирима бандити пак нападнаха охранителите и отнеха 1 млн.лв  След това избягаха с джип. Извършителите са имали оръжие, но не са го използвали. Двамата охранители не са пострадали сериозно, разказаха тогава от МВР. Фирмата, чиято собственост беше автомобила обяви награда от 200 000 лв за информация за извършителите. Не е известно да има някакво движение по това разследване.

 

Още по темата