Quantcast
Васил Божков скланя глава пред „колективния разум” на българите | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Васил Божков скланя глава пред „колективния разум” на българите

Ако спечелим изборите, до 3 месеца ще има много политици в затвора, съблазнява избирателите хазартният бос
Обновена
9 784
 Фейсбук

Хазартният бос Васил Божков възприе примера на шоумена Слави Трифонов и се появи онлайн, за да отговаря на въпроси на живо от хора, които са заинтересовани да го питат. Така изглежда се надява да засили предизборната си кампания, която води от убежището си в Дубай.

По всички въпроси, нуждаещи се от широко обществено обсъждане, ще се провеждат референдуми, обеща бизнесменът, преквалифицирал се в политик. „Колективният разум винаги е по-прав от индивидуалния”, дълбокомислено обяви Божков. И се ангажира да проведе допитвания за развитието на атомната енергетика, легализацията на марихуаната и дори членството на страната в ЕС и НАТО – ако отговаря на националните интереси.

Колко пари има Бойко Борисов

"Бойко Борисов е изключителен бедняк за мене", обяви Божков, когато го попитаха за финансовото състояние на премиера. След което обясни, че богатството означава да "създадеш нещо, което да остане след тебе", а Борисов не можел да си покаже парите, тъй като са присвоени. "Какво има Бойко? Няма нищо. Той е един нещастник за мене", подигра се бизнесменът с премиера. Сравни го с главатаря на мексикански наркокартел: "Каква разлика виждате между него и Ел Чапо? И едните пари са незаконни, и другите са незаконни." Божков заяви, че разполага с информация за част от парите на Борисов, които били в ръцете на физически лица и банки в чужбина, но сега нямало да я огласи.

За Слави, Шиши и корпоративните интереси

За коалирането Божков заяви: „С всички досегашни политици - не.” Протегнатата ръка към Слави Трифонов, на когото предложи общи листи за изборите, обясни с това, че идеите им били еднакви. В същото време бизнесменът се изказа критично към лидера на „Има такъв народ”. „Слави го познавам много отдавна. Той е по-скоро бизнес ориентиран. Не мисля, че Слави е човек, който може да управлява държава. Партията му е разпарчетосана на корпоративни групички. Ако се вгледате в депутатите, ще видите, че те са поставени там от определени групировки или икономически структури. Имаше разговори между него и Шиши (прякорът на политика от ДПС Делян Пеевски – бел.ред.). Какво стана накрая – продаде ли се, не се ли продаде ...”, зачуди се той.

За останалите опозиционни политици - леви и десни, също се изказа пренебрежително: "Само се заканват, после влизат във властта и става гарван гарвану око не вади. Аз поне не съм гарван."

3 месеца във властта - и всички влизат в затвора

"Ако спечелим изборите, до 3 месеца ще има много политици в затвора", обеща Божков. И посочи, че има предвид "всички членове на хунтата – Бойко, Влади Горанов, Емил Караниколов, Шиши." Как е възможно да стане това в страна с разделение на властите и върховенство на закона, той избегна да уточни. Само каза: "Ще им бъдат повдигнати обвинения с факти и доказателства."

Когато стана въпрос за обръчите от фирми на Ахмед Доган, бизнесменът отново с лека ръка обеща: "Обръчите ще ги разрушиме. Това е гаранция. Обещали сме го." Как - и тук остана неясно.

"Когато се върна и, ако имам достатъчно позиции в парламента, Гешев няма да бъде главен прокурор", зарече се Божков за шефа на държавното обвинение. Този път обясни, че това ще стане с промяна в закона.

За борбата с битовата престъпност решението му е по Оруел: "Камери навсякъде, ако някой прегреши, арестуват го до 10 минути. Просто и ясно." Призна обаче, че "ще станем като Биг Брадър".

За всекиго пари от сърце

Попитан за "безусловния базов доход", Божков обяви, че това е залегнало в програмата му. "Вие предлагате пари на хората без никакъв труд?", бавно и внимателно, сякаш не вярваше, го попита водещият разговора. "Пари на хората, които нямат възможност да се трудят", спокойно отвърна бизнесменът.

Познава ли някого Божков в едрия бизнес

Естествено хората се поинтересуваха какво може да им каже Божков за други големи бизнесмени в страната. Отговорите му обаче бяха разочароващи. За Алексей Петров: "Познаваме се немного добре. Нямам мнение." За Цветелина Бориславова: "В първото правителство на Бойко имаше огромно влияние. След това мисля, че няма. Но това е мое странично мнение." За ТИМ: "Не ги познавам." Направо обидно се изказа за Кирил Домусчиев: "Бизнесмен - повече кредити, отколкото средства. Комплексар, малко ми прилича на пуяк." За Гриша Ганчев: "Сериозен човек, натиснат от хунтата в момента." За Младен Михалев: "Приятел ми е от години. Нищо не мога да кажа за него, освен добри неща. Сега седи и си чака реда, и се надява да му се размине."

А за бизнеса в България обобщи: "Всичко е окрупнено вече. Отива при Бойко и при Шиши. Което не отива, ще тръгне натам."

Колко струва пурата

Зрителски интерес изникна към цената на пурите, които постоянно пуши Божков. Бизнесменът се появи и по време на онлайн срещата с такава в ръка. Първоначално Божков се смути и не искаше да каже, но накрая със смях призна: "Тая в ръката ми струва 40 евро. От евтините."

Защо Черепа

Доста въпроси от тийнейдъри е получил Божков, по думите на водещия разговора. Децата се оказва, че се любопитни откъде идва прякорът Черепа, с който Божков е известен. "Това и аз съм се питал, не знам. Той ми е от много отдавна, от 40-50 години. Не е от бизнес годините", отвърна бизнесменът.

Още

Боклуци в интернет не честитиха рожден ден

27.07.2021

Г-н БАЛЕВ

11205
Слави засега изчегърта само думата "коалиция"

22.07.2021

ПЕТЬО ЦЕКОВ

12518
Прокуратурата разпита Пеевски заради "Магнитски"

22.07.2021

2824