Quantcast
СДВР излъгала за намерени бомби преди погрома над протестиращите | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

СДВР излъгала за намерени бомби преди погрома над протестиращите

Силовото ведомство не е представило никакви доказателства за твърденията си, съобщи "БОЕЦ"
9 135
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

МВР не е представило никакви доказателства за твърденията си, че преди първото "Велико Народно Въстание" срещу кабинета на Бойко Борисов на 2 септември протестиращите са скрили коктейли "Молотов" и други самоделни взривни устройства в палатковите лагери пред Министерски съвет, СУ "Св. Климент Охридски" и Орлов мост.  На първото заседание по делото, което гражданската организация "БОЕЦ" води срещу силовото ведомство с искане да докаже изказванията на ръководството си, не е присъствал негов представител. Това съобщиха от "БОЕЦ" на сайта си.  

"На делото от страна на СДВР не се яви никой, а "БОЕЦ" бяхме представени от Георги Георгиев. В хода на съдебното заседание стана ясно, че административният съд във Видин е уважил нашето искане и е изисквал от СДВР преписката, образувана след внасянето на заявлението ни по Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ). От представените документи е видно, че в нощта на 02 срещу 3.09.2020г. при разбиването на палатковите лагери не са намерени самоделни взривни устройства, не са иззети такива и не е образувано нито едно досъдебно производство в тази връзка. Приложени са справки от всички Районни управления на територията на СДВР", пишат от организацията.

"Като част от организаторите на протестите и блокадата на Орлов мост "БОЕЦ" знаехме, че това са гнусни лъжи, имащи за цел да оправдаят полицейското насилие и бруталните действия на МВР, както и да омаскарят и представят нас, протестиращите, едва ли не  като терористи. МВР в ролята на кафява медия и бухалка на мафията!", коментират още от гражданското сдружение.

След първото „Велико въстание” СДВР даде брифинг на 3 септември, на който шефът на столичната полиция Георги Хаджиев заяви, че в палатките са скрити и намерени самоделни взривни устройства и коктейл „Молотов”, които са били предназначени за използване срещу полицията. Това е дало основание на МВР за извършения погром върху мирно протестиращите граждани, за разбиване на блокадите и за унищожаване на палатковите лагери.

 „Широко прокламираните палаткови лагери се оказаха много добро прикритие за складиране на самоделни взривни устройства и на павета. След като установихме, че част от самоделните взривни устройства се вадят от палатковите лагери, взехме решение и в 03.00ч. стартирахме операция по премахването на блокадите на Орлов мост и СУ”, каза Хаджиев на 3 септември. 

На 07.09.2020г. БОЕЦ внася заявление по реда на Закона за достъпа до обществена информация до СДВР, с което се изисква  информация за „намерените“ взривни устройства, за начина, по който те са иззети и за броя на образуваните досъдебни производства в тази връзка. След мълчалив отказ, БОЕЦ завежда дело в Административен съд - Видин, първото заседание по което се състоя вчера.

26

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Трима евродепутати подкрепиха протеста в ден №100

16.10.2020

Обновена

13125 95
Втори рунд от Великото въстание: Протестът вече е море от гневни хора

10.09.2020

Обновена

31785 337
Ден 63: Подгряване за второто "Велико народно въстание"

09.09.2020

2297 52

Коментари

Мицо

Браво на БОЕЦ!

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

To беше ясно, че е лъжа, предназначена за бахурите. Майките на увредени деца криели бомби! Цялото управление на неграмотниците е една голяма лъжа.

УПСС
снимка на УПСС

точно тея ли?

шефът им лижеше задника на тиквата после з а  кражба на членски внос го изритаха тези влашки цигани са  с 1 цел -да захлебят.

 

а тези бомбички дето ги има на хиляди клипове те са  безопасни "устройства"?

 

всички партенки от тея са такива...

 

atlantis

Еййй, подсети ме Бойко като какъв лъже. Като дърт влашки циганин.

няманищо

Как се получава така, че  знаете всичко за гошовците, а за въпросните бомбаджии, които ВИ третираха като говеда в скотобойна, въпреки безбройните камери и друга техника, нищо не разбрахте.

УПСС
снимка на УПСС

за гошо тъпото има данни факти снимки,  що мислиш ,че не са установени бомбаджиите? мен не ме третира никой  .

няманищо

(За)щото от видеата ясно личи, че изпълняваха заповед, която нито един плужек не наруши. Никой не реагира на отстрела различно от героя във вица за Петька (Стоит статуя....). А, ако са ги установили и ги кътат под шлифера си - още по-зле.

d5555

Какво друго очаквахте от гробарите?

няманищо

Хайде ченгенцата вместо да развяват миризливи партенки и да ни обясняват кой какъв е, да кажат най-после тези бомбички защо ги внесоха в периметъра на протеста и чии задни части лизаха, докато се наслаждаваха на обстрела им с тях.

mi6osp.

Когато премиерът на България ежедневно лъже многократно, как МВР да не следва примеа Му? 

първолета

Eгати европейската държава, която била над всичко според ББ, Каракачанов, Гешев и др., в която висши лица на силовите структури лъжат, за да бият гражданите си. 😠

ОСТАВКА!

няманищо

Правиш, каквото прави всеки несретник.

Ако това ти е по-добрият живот, не ми се мисли какъв е бил лошият.

Simplicissima
снимка на Simplicissima

старите номера

На 14 февруари 2009 кметът Боъко Борисов съобщи, че на площад Народно събрание има боНба и веднага разгониха мирно протестиращите срещу Станишевото безхаберие. С палки и с полицейски кучета. Бях там. Помня и ултрасите на Расате, свободно минали през пропускателните пунктове, за да обсипват 2 часа полицаите с ледени буци. Чак след лъжата на Боко милиционерите тръгнаха да бият момчета и момичета и очилатковци. Не пипнаха диванетата с качулките. Комунисти, комсомолци, милиционери -- заедно в далавера и в бой.

Evasion

О, каква драма се е заформила в съда във Видин...

whoever1

не е драма, а съдебно решение. драмата е била сред бръснатите глави в сдвр - коя точно лъжа да пробутат.

Evasion

не е драма, а съдебно решение

Аха, би ли ни запознал, макар и в най-общи линии със съдебното решение, за което пишеш? 

whoever1

изчакай и ще го видиш.

иначе, как е сдс в герб?

Evasion

Що, ти да си го видял? Да не си получил sms от uzunov prezident? 

Балабаец

Прескачайки снощи по каналите, спрях на една телевизия, която показваше група ...хм, "протестиращи", събрани пред сградата на Министерството на отбраната. Тази сграда е символ на българската бойна слава и на всички загинали във войните за България. Построена е през 1885 г. от чешкия архитект Антонин Колар. Външната украса е на известния български скулптор Любен Димитров. На ъглите на фасадата са изваяни образите на хан Аспарух, хан Крум, хан Омуртаг, княз Борис, царете Симеон, Самуил, Калоян и Иван Асен II.

 

Групата...хм, "протестиращи", без свян и мисъл, целеха тези святи за всеки българин образи и осквернявайки ги, в същото време крещяха, че е за България!

 

Извинявайте, ама това е прекалено! Крайно време е претендиращите да са сериозни и отговорни политици и партии да се разграничат от тази свинщина! Това вече не е протест, а вандалско сборище на отрепки и безродници!

Васик

Новината излезна вчера, а от МВР не се чува нищо

Nashenec

За съжаление, някак си "демократите" успяха да постигнат отношението да е като към ченгета, а не като към полицаи. А това е диагноза за цялата система. А и за "демократите".

Светозар

Добре поне, че Корнелия Нинова и Елена Йончева не лъжат, но не се знае коя от двете по не лъже. Знатния свинар Георги Гергов, Р. Овч., Кирил Добрев, Бриго Аспарухов, Борислав Гуцанов, Антон Кутев, Емилия Масларова, Светлана Шаренкова, Аександър Симов и те въобще не знаят как се лъже.

няманищо

Брех, каква дилема! Да ти помогна да я решиш, та белким се съсредоточиш в темата, под която си споделяш терзанията. И двете лъжат по-малко от първатамутравдържавата, защото и двете са го осъдили за лъжа.

Единственият доказан и осъден окончателно повече от един път лъжец, заемащ един от най-важните постове в България.

Forza NATO

Милицията си е милиция, каквито и модни стикери и тетоважи да си тури.

 

Във всяка нормална държава след подобна лъжа шефовете започват да летят ниско.

Вал

"СДВР излъгала за намерени бомби преди погрома над протестиращите"

 

Е, и сега какво ?

 

Ще има ли наказани ?

binich

Балабаец, а тези вътре не оскверняват ли тези святи за всеки българин образи? 

Влез или се регистрирай за да коментираш