Quantcast
Прокуратурата се уплаши да иска арест за брата на ЛиЛана | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Прокуратурата се уплаши да иска арест за брата на ЛиЛана

Александър Деянов отказа да плати гаранцията си преди повече от седмица
9 493
 БГНЕС

Въпреки че известният бийтбоксър Александър Деянов - Скилър трябваше да заплати преди повече от седмица паричната си гаранция от 50 000 лв., постановена му от съда, държавното обвинение не е направило искане за налагане на по-строга мярка за неотклонение. Това научи "Сега" от адвоката на Деянов - Николай Хаджигенов. Според него прокуратурата не предприема тези действия, тъй като ще трябва да защитава тезите си в съда, който да разпореди постоянния арест.

Бийтбоксърът е привлечен към наказателна отговорност заедно със сестра си Лиляна Деянова, популярна като певицата ЛиЛана, за злоупотреба с еврофондове. Първоначално прокуратурата му определи гаранция от 100 000 лв., но съдът я намали на половина. Преди 10 дни Деянов обяви, че няма да заплати сумата и ще влезе в ареста в знак на протест към несправедливите, според него, обвинения."

"Честно казано нямаше да мога да се погледна в огледалото, ако бях платил такава гаранция за такова несправедливо решение. Не знам какво ме очаква. Но вярвам“, заяви той. Въпреки че веднага след това Деянов отиде с багажа си пред ареста на "Майор Векилски", там отказаха да го приемат, тъй като няма постановление на прокуратурата.

Александър Деянов, сестра му Лиляна и съдружникът й Мартин Димитров бяха задържани преди месец по обвинение за организирана престъпна група, свързана с незаконно усвояване на европейски средства по програма "Иновации и конкурентоспособност“. "По време на разпитите ме питаха дали познавам Васил Божков и аз чистосърдечно си казах, че нито го знам, нито съм го виждал този човек", заяви по Би Ти Ви Деянов. Той нарече прокурорските обвинения срещу него нелепи и обяви, че е жертва на случаен огън. Думите му, че и той е бил питан дали познава Васил Божков, само доказва версията, че прокуратурата рови около певицата именно и заради бизнесмена.

Още

Съд в Киев остави Евелин Банев-Брендо в ареста

17.09.2021

618
Подсъдима с Иванчева излиза на свобода след 1242 дни арест

15.09.2021

3822
Пандемията увеличи 3 пъти случаите на домашно насилие в София

15.09.2021

1206