facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

Посоченият за шеф на група за убийства офицер от НСО остава в ареста

Именно той е обвинен, че е купил мотора, с който се е придвижвал физическият убиец на Станка Марангозова
902
 БНТ

Подполковникът от НСО остава в ареста, съобщи БНТ. Той е обвинен като организатор на убийството на Станка Марангозова. Решението е на Софийския военен съд.
Делото е гледано тази нощ, след като снощи от прокуратурата са внесли искане за определяне на най-тежката мярка "задържане под стража".
В ареста остава и физическият извършител на убийството на Марангозова. Обвиненият като помага е с мярка за неотклонение "домашен арест".

Националната телевизия показа и мотора, с който се е придвижвал обвиненият като физически извършител на убийството на Станка Марангозова. Моторът е бил купен от офицера от НСО чрез обява в интернет. След това е пребоядисан.

След като е застрелял Марагонзова, килърът се е придвижил по предварително определен маршрут до водоем край Чепинци, където е изхвърлил мотор, твърди полицията.

Поръчковите убийства са айсбергът на криминалната престъпност, коментира случая криминалистът Ботьо Ботев пред БНТ. Ботев беше дългогодишен шеф на отдел "Убийства" в националната полиция.

По думите му разследващите убийството на Станка Марангозова са извършили изключително много работа в сложна ситуация, с което и резултатът е налице. Според Ботев конкретното поръчково убийство не е било извършено така, както е било планувано. Той каза, че има и нещо много странно - че организаторът и извършителите са били в в близък контакт, а при поръчковите убйства се избягват такива познанства. 

Според Ботев има и недооценяване на ситуацията и от страна на разследващите, тъй като Марангозова е можело да бъде пазена.

7

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Радев получи рядък шанс да обедини почтените хора

10.07.2020

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

2777 15
НСО става бригада за хидроинженерни услуги
НСО се отказа от блокадата на Догансарай

10.07.2020

Обновена

6233 20

Коментари

Беден Бохем
снимка на Беден Бохем

Този подполоковник име няма ли?

Или важното в случая е, че е подполоковник от НСО?

:)

Evasion

Има, циркулира из нета още от вчера.

Инетерсно как си представя г-н Ботев физическата охрана на всички граждани, които имат неуредени финансови отношения с този-онзи...

inventus

Въпросът с охраната е уреден отдавна. В едно с хранене преспиване и всички останали екстри. Госпожата е била предупредена когато са я арестували и вероятно това предложение и е било направено. По една или друга причина тя го е отхвърлила.

Беден Бохем
снимка на Беден Бохем

Газетата, явно смята тази информация за пренебрежима, обаче.

:)

Evasion

Въпросът с охраната е уреден отдавна. В едно с хранене преспиване и всички останали екстри.

👍😂 

Леля_Стойка_III

Ботьо Ботев що го викат да си дава тъпото мнение за всяко по-сериозно престъпление?

Беден Бохем
снимка на Беден Бохем

Оти е наясно с генезиса им, като пряк участник в него.

:)

Влез или се регистрирай за да коментираш