Quantcast

Медия без
политическа реклама

Полицията задържа издирвания за нападението в Сърница

Той е бил ранен по време на арестуването му и е настанен в болница в Кърджали

30 Ноем. 2021Обновена
БГНЕС

Издирвателната акция в с. Сърница, Хасковско доведе до задържането на Бейсим Салиф, който е заподозрян за опит за убийство. Мъжът е хванат на километри  от селото, съобщи главният секретар на МВР Петър Тодоров, който ръководеще операцията на място. Салиф е стрелял по полицаите, които снощи са опитали да го задържат. Днес пък е нападнал човек, който е помогнал при задържането му. Той е оказал съпротива при ареста, като е получил наранявания и е в болница. Според главният секретар на МВР срещу задържаният не е стреляно. Нараняването, което било повърхностно, е станало при борбата между арестуваният и гражданинът, който той е нападнал. 

От ранните часове на деня МВР издирваше въоръжен мъж, който е стрелял по свой съсед, след което е избягал в гората. На мястото беше изпратен дори отрядът за борба с тероризма.

Всичк е тргнало в 18:40 ч. в понеделник в село Сърница, когато възникнала разпра между 43-годишен мъж и 55-годишен негов съсед. "Случи се е междусъседски спор, който е прераснал в сбиване. Спорът е заради животни, преминаващи през градина. Жена е пострадала леко, има прорезна рана от нож, причинена от мъжа, който се издирва. В последствие са произведени изстрели от страна на издирвания. Мъжът се е укрил в гориста местност. Той е въоръжен и опасен. Оръжието му е бойно и незаконно”, обясни шефът на ОДМВР - Хасково.

Стрелецът е с криминални регистрации за кражби и съхранение на бойни вещества. В операцията по издирването участваха 150 души. Полицията призоваше цял ден хората да бъдат внимателни и ако забележат издирвания, веднага да сигнализират на спешния телефон.

Установено е, че нападателят притежава два броя незаконно оръжие. След като се види какво е здравословното му състояние, той ще бъде задържан за 24 часа. 

Образувано е досъдебно производство за незаконно притежание на огнестрелно оръжие. Работи се по заплаха за убийство. Стана ясно, че срещу нападателя многократно са подавани сигнали от съседи.

 

 

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Колко време смятате, че ще изкара правителството Денков-Габриел?