Quantcast

Медия без
политическа реклама

Петков, Нинова и сие се целят в 4-годишен мандат

Успехът на Радев окуражи подкрепящите го партии

21 Ноем. 2021
БГНЕС
Корнелия Нинова демонстрира добро настроение след балотажа.

Успехът на Румен Радев бе последван от смели изявления на подкрепящите го партии, че се стремят да излъчат 4-годишно парламентарно мнозинство. Както е известно, във вторник техни експерти стартират преговори по различни теми. А срещите между лидерите вече се състояха. 

"От вторник започваме да работим детайлно - да се направи ясен, точен и конкретен план, за да направим България едно много хубаво място за живот през следващите 4 години", заяви Асен Василев след края на изборния ден. "Благодарим на всички. Заедно ще направим България да се гордеем от нея", добави колегата му от "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

Изявление направи и Корнелия Нинова. Тя потвърди, че при лидерския разговор с Петков и Василев се е планирал 4-годишен мандат. Обсъдени са дългосрочни приоритети в областта на здравеопазването, социалната сфера и борбата срещу корупцията. Успоредно БСП настояла и за спешни мерки в първите 100 дни, които били приети от евентуалните партньори.  В същото време Нинова каза, че няма как "с десни срeдства да се постигнат леви цели", както твърдят Петков и Василев. Лидерът на БСП заяви още, че не са обсъждани имена за министри и всички медийни публикации по тази тема били интриги.

 

НА ГРЕБЕНА

Нинова реши да остане на гребена на общата радост от триумфа на Радев. И не го критикува, както направи в дните между двата тура. Сега каза, че промяната ще продължи с президента, който я олицетворява, а и БСП работи за нея.

Още по темата

"Новият парламент няма право на грешки, защото хората няма да простят. Всеки от тези партии, който пренебрегне това - ще бъде самоубийство. Ще бъде отречено от хората, ако партиите тръгнат срещу волята на народа. Очакванията на обществото са, че трябва да се види отчетливо

 

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 2 април?