Quantcast
МВР ще ходи на училище по антикорупция в 4-звездни хотели | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

МВР ще ходи на училище по антикорупция в 4-звездни хотели

Тридневните командировки ще бъдат финансирани с над 1,2 млн. лева по Норвежкия финансов механизъм
4 644
 Илияна Кирилова
Около 150 служители на "Вътрешна сигурност" ще участват в обученията.

Дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР ще обучава своите служители на превенция и противодействие на корупцията с тридневни командировки в 4-звездни хотели. Обществената поръчка за това е на стойност 1 242 053 лева без ДДС и се финансира по Новежкия финансов миханизъм. За целия период на проекта ще бъдат проведени общо 24 обучителни мероприятия за 150 души.

Парите ще бъдат похарчени основно за логистика, кетъринг, настаняване, както и за осигуряване на озвучителна техника. "Заложени са организирането на семинари, кръгли маси, работни срещи за обмяна на опит и най-добри практики в областта на превенцията и противодействието на корупцията", пише в техническите спецификации на обществената поръчка. Предвижда се обучението да продължи до края на 2022 г.

Служителите във "Вътрешна сигурност" на МВР ще бъдат разделени в три групи. За всяка от тях са предвидени осем тридневни командировки за времето от юни до декември. Първи ще се учат новоназначените в дирекцията, после е ред на експертния състав, а най-накрая е ръководният състав. Всички те ще бъдат обучавани от петима български и двама чуждестранни лектори.

Изискването към участниците в обществената поръчка е да предложат хотели с категория не по-ниска от 4 звезди, с условия за конгресен туризъм, които не са по-далеч от 120 км от примерните дестинации к.к. Боровец и гр. Хисаря. Изпълнителят се задължа да изплаща транспортните разходи до местата за настаняване или да организира собствен транспорт. Освен това ще бъдат изработени минимум 52 комплекта с брандирани папки, тефтери, метални химикалки с гумичка за тъчскрийн. 

 

Още

Владислав Горанов пак беше разпитан за издирвания автомобил

20.01.2022

Обновена

3716
БСП предлага МВР да се преструктурира

20.01.2022

4122
Рашков поиска повече свобода за МВР да разследва без прокуратурата

19.01.2022

5066