Quantcast
МВР не иска Интерпол да публикува червената бюлетина за Божков | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

МВР не иска Интерпол да публикува червената бюлетина за Божков

От силовото ведомство твърдят, че не знаят защо бизнесмена го няма на сайта на международната организация
13 006

Министерството на вътрешните работи е поискало от Интерпол червената бюлетина, с която се издирва Васил Божков, да не бъде публикувана на сайта на международната полицейска организация. Това обясниха за "Сега" оттам на въпрос защо снимката на хазартния бизнесмен не е на интернет страницата, както в други случаи на издирвани лица.

"Ако червената бюлетина не е на публичния сайт на Интерпол, значи такава бюлетина не е издавана за съответния човек или страната, която е отправила искането за издирване, е поискала тя да бъде достъпна единствено за останалите органи на реда", пише в отговора на международната организация.

Институциите у нас обаче се оплетоха в обяснението си за скритата бюлетина. Говорителят на главния прокурор Сийка Милева заяви пред "Сега", че въпросът за Интерпол е към вътрешното министерство. От силовото ведомство пък отговориха, че Васил Божков е обявен за международно издирване, а какво ще бъде на сайта е политика на Интерпол, върху която не могат да влияят.

"Когато полицията в някоя от 194-те страни в Интерпол сподели информация до Генералния секретариат в Лион, тази информация остава собственост на съответната държава. В тази връзка следва да Ви посъветваме да се свържете с националните власти на страната, която мислите, че е поискала червената бюлетина", посочват от своя страна от Интерпол.

Загадка е защо българската държава не желае Васил Божков да бъде на сайта на международната организация. Там от години е бившият банкер Цветан Василев, който през 2014 г. избяга в Сърбия заради фалита на КТБ. Оттогава прокуратурата настоява за неговата екстрадиция, но западната ни съседка отказва. Преди година Интерпол дори влезе в противоречие с МВР и прокуратурата у нас по случая с Василев.

Организацията изненадващо анулира бюлетините, издадени срещу неговите съпруга и дъщеря. "Централата на Интерпол е установила, че международните заповеди за арест са издадени в нарушение на Правилника на организацията, тъй като няма данни за престъпление", твърди Василев.

От прокуратурата тогава признаха, че са уведомени за това решение на Комисията за контрол на данните на Интерпол, взето на 30 януари 2019 г., но са го обжалвали. Към днешна дата имената на съпругата Антоанета Василева и на дъщерята Радосвета Василева ги няма на сайта.

20

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Съдът отмени запор за близо 1 млн. лв. на основна фирма на Божков

26.01.2021

Обновена

ДОРОТЕЯ ДАЧКОВА

9391 16
МГЕРБ се разбунтуваха, искат конференция в Дубай

25.01.2021

ФАЛШИМЕНТ ПЕТРОВ

13714 18
Столична община откри още 4 незаконни обекта във вилата на Божков

21.01.2021

2600 16

Коментари

Калпазанче

Недоверието спрямо действията на силовите ведомства в Територията Му е значително или представените данни за престъпления са неубедителни . 

Slava
снимка на Slava

страната, която е отправила искането за издирване, е поискала тя да бъде достъпна единствено за останалите органи на реда", пише в отговора на международната организация.

dream team
снимка на dream team

Славке, чети и по-надолу.

Калпазанче

"Ако червената бюлетина не е на публичния сайт на Интерпол, значи такава бюлетина не е издавана за съответния човек или страната, която е отправила искането за издирване, е поискала тя да бъде достъпна единствено за останалите органи на реда",

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

пише в отговора на международната организация.

 

Преди това не пише ли нещо друго? Щото отговорът е "или-или". Колкото е възможно второто, толкова е възможно и първото. А логично е да е първото, което ти удобно си пропуснала. Защото няма логика да оревеш Вселената, че Черепа е беглец, крие се в чужбина, а да не му публикуваш снимката в Интерпол. Във всеки случай никой няма да я види и никой не може да уведоми властите, че го е видят тук или там.

Slava
снимка на Slava

За неадекватниците - постът ми е след твърдението в

 

1

Четв., 28/05/2020 - 07:52 (нов)

Калпазанче

Недоверието спрямо действията на силовите ведомства в Територията Му е значително или представените данни за престъпления са неубедителни . 

 

За 120-ти път доказвате, че четенето с разбиране ви е невъзможно.👎

Калпазанче

Леле колко се стреснАх от фанфарите Му!

Тартамут

А замисляла ли сте се, че неадекватната може да сте вие и поради това да ви се привиждат  неадекватници?

KTP

Браво Гешев! Така се работи - полза никаква, но поне пада смях... 

nafta

А с Брендо какво става? Не, че ще посегнат на своите, само питам.

geni1

вече "повЕрвах" в израза - Малко бременна.

Banana Joe
снимка на Banana Joe

И леко сползвана :-)))

 

А това със съпругите и дъщерите на обвиняеми си е гнусарски подход.

Хубаво е, че поне от Интерпол не се цапат с тия прийоми. Ще ми се да вярвам, че не навсякъде е гнус и смрад.

Testament
снимка на Testament

а черепа   далеч нее в дубай

никак не прозт.Знае мутренските номера.

АлСал

Организацията изненадващо анулира бюлетините, издадени срещу неговите съпруга и дъщеря. "Централата на Интерпол е установила, че международните заповеди за арест са издадени в нарушение на Правилника на организацията, тъй като няма данни за престъпление", твърди Василев.

Ха-ха! Опитали са се и Интерпол да използват за собствена бухалка, ама оттам са им посочили мястото.

cartman

И той, и Цветан Василев са престъпници, които трябва да си намерят майстора. Стига вече сме ги толерирали!

gigaton

Каруцарю,

Добави към обявените от теб престъпници и братя Бобокови.  

Василиса Прекрасна

Ъхъ, престъпници!

Герои интернационалисти.

Слава! Слава!

Giacomo Grelli
снимка на Giacomo Grelli

Стана като ''дейността'' на Бай Тошо преди Девети.Той се криел, обаче тя пък полицията не го търсела.

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

И той, и Цветан Василев са престъпници, които трябва да си намерят майстора.

 

Казано е : неуспелите крадци винаги мразят успелите крадци.

АСЕН ИЛИЕВ 22
снимка на АСЕН ИЛИЕВ 22

ЕЙ СВИНИ БУЛГАНСКИ, ДАР ДА СЕ ЛИКВИДИРА, КОПЕЛДАЦИТЕ ДА СЕ РАЗГОНЯТ БЕЗ ПЕНСИИ ИЛИ ПРЕНАЗНАЧАВАНЕ! ШЕФА ДА СЕ ИЗГОНИ БЕЗ ПЕНСИЯ! СЕМЕЙСТВОТО МУ ДА СЕ СМАЧКА! АКО СЕ ОСЛУШАТЕ, ЩЕ ВИ ОРГАНИЗИРАМ ЕДИН НАЦИОНАЛЕН ТРАУР, ЗА МАЛКИТЕ БУЛГАНСКИ КОПЕЛЕНЦА, КОИТО НЯМА ДА ПОРАСНАТ :)

Влез или се регистрирай за да коментираш