Quantcast

Медия без
политическа реклама

Кирил Петков: Няма да се коалираме с ГЕРБ и ДПС

Сега е ред на партията на Борисов да направи правителство, смята експремиерът

02 Окт. 2022Обновена
Кирил Петков и Асен Василев с първи думи след изборите

Кирил Петков и Асен Василев с първи думи след изборите

Posted by Продължаваме Промяната on Sunday, October 2, 2022

От "Продължаваме промяната" признаха изборната победа на ГЕРБ-СДС и призоваха Бойко Борисов и хората му да направят правителство.

"Те носят огромна отговорност", посочи съпредседателят на ПП Кирил Петков на импровизиран брифинг на площада край "Александър Невски". Той напомни, че ПП е направила управляваща коалиция със сравнително същия брой депутати, какъвто се очаква да има ГЕРБ-СДС. "Сега е техният ред те да направят коалицията. Народът им даде мандата", допълни бившият премиер.

"Ние обещахме на нашите избиратели, че коалиция с ДПС и ГЕРБ няма да бъде направена от ПП", зарече се той. И добави, че "ние няма да си накърним ценностната система".

Асен Василев - другият съпредседател на ПП, направо насърчи споменатите две формации към управленски съюз. "Ние ясно казваме, че сме загубили изборите. Това дава ясен мандат на ГЕРБ и ДПС да направят коалиция и да управляват страната", заяви бившият финансов министър. Той дори пожела успех на Борисов в тази задача. "Ако ние нямаме стабилно правителство, всички българи ще страдаме, независимо кой за кого е гласувал", изтъкна Василев.

На журналистически въпрос дали не трябваше "Промяната" да се коалира за изборите с "Демократична България" Василев категорично отговори: "Не."

За бъдещата им работа в парламента Петков обяви, че депутатите на ПП ще бъдат "опозиция, която ще следи дали всеки лев на данъкоплатеца е изхарчен по правилния начин, дали всички политики имат добавена стойност".

Още по темата